Senger

Trenger du en ny seng av høy kvalitet? Så har du kommet til rett sted. Uansett om du leter etter en enkeltseng, dobbeltseng, kontinentalseng, justerbar seng, vannseng, køyeseng eller noe helt annet, så er det er hjelp å få.

Seng 75x200

Se udvalget

Seng 90x200

Se udvalget

Seng 120x200

Se udvalget

Seng 140x200

Se udvalget

Seng 150x200

Se udvalget

Seng 160x200

Se udvalget

Seng 180x200

Se udvalget

Seng 200x200

Se udvalget

Seng 210x210

Se udvalget

Enkeltsenger

Se udvalget

Dobbeltsenger

Se udvalget

Regulerbare senger

Se udvalget

Kontinentalsenger

Se udvalget

Sovesofaer

Se udvalget

Billige senger

Se udvalget

Rammeseng

Se udvalget

Seng med oppbevaring

Se udvalget

Seng etter mål

Se udvalget

Tempur seng

Se udvalget

Familieseng

Se udvalget

Vannseng

Se udvalget

Køyeseng

Se udvalget

Skapseng

Se udvalget

Uttrekkbar seng

Se udvalget

De beste sengene til de beste prisene

På Sov-bedre.no hjelper vi deg med å finne den beste senga til den beste prisen. Du kan finne utrolig mange senger på markedet, og du kan alltid være sikker på å finne en god seng på tilbud.  Vi produserer ikke senger og madrasser selv, men samarbeider med flere av de beste og mest anerkjente forhandlerne som vi anbefaler og er ansvarlige for.

Guide til valg av seng

Å velge seng kan være vanskelig. Det er mange forskjellige konsepter og tekniske faguttrykk som en kjøper bør forholde seg til, og noen ganger kan du bli mer forvirret enn du var før du begynte å lete etter en ny seng. Derfor har vi laget den beste og enkleste guiden til sengevalg i Norge, slik at du enkelt kan finne sengen som passer for deg. Les også vår store test av senger, og se om det er noen som passer for deg.

Bestem deg for en sengetype

Før man begynner å kikke nærmere på alt mulig som forskjellige typer fjær, polstring, overmadrass, lateks, minneskum og alt mulig annet, så er det en god idé å først bestemme seg for hvilken type seng man leter etter. Markedet bugner av forskjellige sengetyper, og alle de forskjellige sengene har forskjellige kvaliteter og egenskaper. Hvis vi skal gå gjennom de mest alminnelige, så kan vi regne med i hvert fall fire forskjellige typer, som er:

Nedenfor kikker vi litt nærmere på de forskjellige sengene, slik at du kan se om det eventuelt er noe for deg.

Men hva med størrelsen?

Sengen din skal være stor nok

God søvn er viktig, og en god seng er selve grunnlaget for at du kan oppnå en god nattesøvn. Men det finnes ikke en fasit som sier hva som er en god seng. Vi er alle sammen forskjellige med ulike behov og preferanser.

En av de tingene som kan være forskjellig fra et menneske til et annet er hvilken størrelse sengen skal ha.  Her er det spesielt tre ting du skal forholde deg til: Hvor stor seng har du plass til? Sover du alene eller sammen med en partner? Hvor mye plass trenger du når du sover?

I utgangspunktet er det alltid best å ha en stor seng. Hvis sengen er for liten, får du ikke nødvendige støtte og du risikerer å ligge så dårlig at du våkner av det.En tommelfingerregel sier at sengen skal være 20 cm lengre enn en selv. Når du sover alene, bør sengen være minst 90 cm bred, og hvis dere er to som skal sove i sengen, så bør den være minst 180 cm bred. En tre kvart seng på 120×200 cm eller 140×200 cm er bra hvis du sover alene.

Det er også mulig at man noen ganger sover to i den, f.eks. hvis du har en venn på besøk og ikke gidder å rydde opp i sofaen, eller du har en kjæreste som ofte kommer på besøk. Hvis du ligger i sengen hver dag, bør du bare vurdere en tredels seng hvis det virkelig ikke er plass til en større seng.Nå som du har funnet ut hvilken størrelse seng du skal ha, kan du begynne å se nærmere på hvilken type seng du vil ha.

Rammemadrass

En rammemadrass er den klassiske løsningen de aller fleste kjenner og er vokst opp med. En rammemadrass er bygget opp i en treramme med ett eller to fjærlag. Og selv om sengen er konstruert på en enkel og grei måte, så kan man få rammesenger med utrolig god støtte og komfort. Det hele avhenger av kvaliteten.

For å sikre at man får god støtte og komfort, så kan det være smart å kjøpe en dobbeltfjæret modell hvor det er samlet to individuelle fjærlag i madrassen. Rammemadrasser er holdbare med et enkelt design som passer in i de fleste innredninger, og man kan alltid kjøpe ekstrautstyr som gavl og sengeramme senere hvis man har lyst til å gi den en ansiktsløftning.  

Kontinentalseng

En kontinentalseng er konstruert med tre madrasslag. Den er kjent for sin luksuriøse stil, og er høyere enn de andre sengetypene.  Man sier gjerne at man ikke står opp av en kontinentalseng, men går ut av den. Derfor passer den veldig fint til de som synes det er for langt ned til sengen når de skal legge seg, og for langt opp når man skal stå opp. 

Konstruksjonen består av en rammemadrass nederst, en springfjærmadrass i midten og en overmadrass på toppen. Rammemadrassen nederst består som regel av enten skum eller fjær omgitt av en solid treramme som holder det hele på plass. Du behøver med andre ord ikke være redd for at det hele glir fra hverandre, for konstruksjonen i en kontinentalseng er som regel veldig solid. Springfjærmadrassen som ligger i midten er det viktigste komfortlaget. Det øverste laget er overmadrassen, og er det laget som sørger for den siste støtten og komforten. Selv om du investerer i en dyr kontinentalseng med en fantastisk springfjærmadrass, så er det viktig at du velger en overmadrass som er med til å optimere de gode egenskapene fra rammemadrassen og springfjærmadrassen. Overmadrassen er det laget du er i kontakt med hver eneste natt, og som dessuten fungerer som et beskyttende lag. Med en god overmadrass kan du få glede av kontinentalsengen din i mange år fremover.

Regulerbar seng

Den mest praktiske sengetypen på markedet i dag er nok den regulerbare sengen. Her får du en seng med flere funksjoner, som for eksempel muligheten for å kunne sitte opp og lese eller se TV. Hvis du gjerne vil kose deg med en kopp varm te eller kaffe mens du leser avisene om morgenen i sengen, så er det ingenting som fungerer bedre enn en regulerbar seng. En regulerbar seng kombinerer god komfort med praktiske funksjoner, noe som gjør at sengen kan brukes til mer enn bare å sove i. Den er også velegnet til alle som har problemer med for eksempel rygg og blodomløp, siden man kan justere sengen slik at den støtter og avlaster akkurat de stedene kroppen trenger det. 

Sengen er typisk bygget med en solid elevasjonsramme med fastmontert motor, elevasjonslameller, en fjærmadrass og overmadrass. Hvis du gjerne vil ha to regulerbare senger ved siden av hverandre som en dobbeltseng, så kan det være en fordel å velge en overmadrass med splitt. På den måten kan begge to justere sengene sine slik de gjerne vil uten at den kommer en irriterende splitt i midten.

Sengerammer

Du har kanskje undret deg over hvorfor sengerammer er med på oversikten over senger. Det er riktig at dette egentlig ikke er en sengetype, siden den krever at du kjøper en madrass du kan sette inn i selve sengerammen.  Uansett, så ser vi en stadig stigende etterspørsel etter sengerammer, og du kan finne et stort utvalg av sengerammer i alle mulige størrelser og design. En av de mest populære variantene er sengerammer med oppbevaring. På den måten kan man gjemme bort alt det man ikke trenger å ha stående fremme i hverdagen, og samtidig ha tingene i nærheten. En sengeramme kan dessuten være med til å forsterke den stilen man gjerne vil ha på soverommet, og kan få sengen til å fremstå enda mer innbydende. Dessuten får du friheten til å velge hvilken som helst form for madrass du vil ha, som for eksempel lateks- og skummadrasser, springfjærmadrasser og til og med rammemadrasser.

Velg madrass med riktige fjærer

Valg av madrass med riktige fjærer er alfa og omega for at du skal kunne ligge godt. Det er fjærene som sørger for at du får den riktige støtten og komforten, og som til sist sørger for at du kan oppnå en dyp og stabil søvn. Når man snakker om fjærer i madrasser i dag, så snakker man hovedsakelig om 3 forskjellige typer:  

  • Bonellfjær
  • Lommefjær
  • Multilommefjær

Nedenfor gjennomgår vi de tre forskjellige typene.

Bonellfjær

Bonell er den typen fjær som er den størrelsesmessig største av de tre forskjellige typene av fjær. Denne typen er den helt klassiske typen, og har en timeglassform som er veldig solid og slitesterk. Fjærene jobber i fellesskap og ikke individuelt siden de er forbundet med hverandre. Resultatet er at du får en forholdsvis jevn støtte over hele madrassen.

Lommefjærer

Den mest alminnelige typen fjær er lommefjærer, og finnes i de aller fleste moderne madrasser. Lommefjærer er en del mindre enn bonellfjærene, og er dessuten ikke forbundet med hverandre. Hver enkelt fjær er pakket inn individuelt og jobber hver for seg. Det gjør at lommefjærene gir en mye bedre støtte der det trengs, og ikke påvirker fjær som er i gang med å utføre en annen oppgave. Ved at fjærene jobber individuelt, kan fjærene gi bedre støtte der hvor kroppen din faktisk trenger det, nemlig der hvor du plasserer det største trykket på madrassen.

Multilommefjærer

Den siste av de tre typene fjær minner på mange måter om den forrige. Men forskjellen er blant annet at de er enda mindre, slik at det er plass til enda flere fjærer per kvadratmeter. Det betyr at vekten din fordeler seg på flere støttepunkter, og at hvert av disse støttepunktene ikke blir belastet i like stor grad. Det betyr igjen at komforten blir bedre fordi underlaget/madrassen er litt fastere. Multilommefjærer er spesielt godt egnet til de som veier mer enn 95 kilo.

Hvilken seng skal jeg velge?

Det finnes ingen fasit på hvilken seng som er den beste. Vi er alle forskjellige og har ulike behov og preferanser. Som utgangspunkt skal man gå etter hvor mye man veier, men det er noen som trives best på en madrass som i utgangspunktet ikke passer til den aktuelle vektklassen. Noen har rett og slett behov for å ligge på en for myk eller fast madrass.

Når man er i butikken og prøveligger en seng, så har mange en tendens til å velge en madrass som er for myk. Noe som ikke er så merkelig, for når man kommer inn fra gata og legger seg ned på en madrass med jakke, bukse og sko på, så er det deilig å legge seg ned i noe mykt i fem minutter. Det er likevel en stor forskjell på å ligge på en madrass i en butikk i et par minutter og mange timer hver eneste natt i mange år fremover. Når du skal kjøpe en seng på nett, så er det enda viktigere at du får prøve sengen der hjemme, slik at du kan teste hva som er best og mest hensiktsmessig for deg etter flere gode netters søvn. For å begrense valgmulighetene noe, så finnes det noen tommelfingerregler man kan ta utgangspunkt i når du skal finne den riktige fastheten for deg.

  • Veier du under 75 kilo, så kan du velge bonell- eller lommefjærer med medium fasthet
  • Veier du mellom 75 og 95 kilo, så bør du velge lommefjærer med fast fasthet eller Multilomme med medium fasthet
  • Hvis du veier over 95 kilo bør du velge multilommefjærer med fast fasthet.

Tommelfingerreglene ovenfor skal selvfølgelig kombineres med dine egne behov og preferanser, og er kun en veiledning.

Til sist skal du velge en overmadrass. Det er mange som nedprioriterer denne madrassen, men det er selve prikken over i-en, og selv en dårlig madrass kan føles god og komfortabel med en god overmadrass. Overmadrassen fås i flere forskjellige materialer med ulike egenskaper, som for eksempel ekstra gode pusteegenskaper, tykkelser og transport av fukt og varme.

Hvorfor er det viktig å sove godt?

Hvis du lider av søvnproblemer vil det påvirke helsen din – både fysisk og mentalt. Feil fasthet på madrassen din kan føre til smerter i nakken, ryggen, korsryggen, hoftene og/eller skuldrene, og føre til at du ligger galt. Både en for kort søvn og en forstyrret søvn hvor du våkner flere ganger om natten, er skadelig for helse og velvære. Hvis du sover for lite, øker risikoen for depresjon, diabetes, overvekt og hjerteproblemer. En av grunnene til at det kan gå utover vekten din, er at du blir mer sulten når du ikke har sovet godt.Immunsystemet ditt vil også bli redusert hvis du ikke sover nok, noe som gjør det mer sannsynlig at du blir syk. Hvis søvnen din er forstyrret, vil du ha vanskelig for å få den dype søvnen.

Dyp søvn er viktig for vår mentale bedring, og det er grunnen til at konsentrasjonsevnen og hukommelsen reduseres. Vi hører ofte om viktigheten av alkohol, røyking, kosthold og trening for helsen vår. Hvorfor det ikke fokuseres like så omfattende på søvn er uklart. Kanskje er det fordi det er mer spennende å se programmer der folk må lære seg å lage sunn mat og dyrke sport, i stedet for å se noen sove. La det likevel være sagt: Det er ingen tvil om at søvnen din har en enorm innvirkning på helsen og trivselen din. 

Hvordan oppnår man god og dyp søvn?

Mange har en dårlig vane med å se på tv eller ligge med telefonen eller nettbrettet i sengen. Årsaken til at det er en dårlig idé å se på en skjerm rett før leggetid er at det kunstige lyset påvirker hjernen vår. Den tror rett og slett det er fortsatt dag fordi det er lyst. Vi er av natur programmert til å bli trette når det er mørkt og våkne når det er lyst. Det er blant annet en av årsakene til at mange mennesker føler seg mer slitne om vinteren. I tillegg får du ikke sove så fort hvis det du ser er spennende. Da holder du deg våken for å få med deg alt. Hvis du sovner mens filmen eller serien fortsetter, da forstyrrer lyset og lyden søvnen.Det første rådet for å få god søvn er derfor: Slå av TV-en, telefonen og nettbrettet når du legger deg! Ideelt sett må rommet være helt mørkt. Sørg dessuten for at du ikke sover i et rom som er for varmt.

Hvis du svetter om natten risikerer du å våkne flere ganger, i tillegg til at du kan miste flere liter med vital væske.  Det siste gjør at du føler deg ekstra sliten om morgenen, noe som også gjør det vanskelig å stå opp. Det viktigste er at du legger deg tidlig nok til å få minimum 7 timers søvn.