Rammemadrasser

Den sengen vi sover i er viktig i forhold til hvordan vi presenterer i hverdagen. Sengen skal innby til ro, hvile og kos. Sengen skal være behagelig og den skal passe til dine behov. Viktigst av alt, så skal sengen kunne gi deg en god nattesøvn. Kanskje har du allerede en deilig seng, som mangler en madrass til bunnen – en rammemadrass. Eller kanskje mangler du bare en helt ny seng.

Rammemadrasser

Rammemadrasser

En rammemadrass er en madrass som har flere funksjoner. Den kan fungere som seng alene – det kan settes ben eller bøyler direkte på rammemadrassen og rammemadrassen vil dermed fungere som den primære madrassen. En rammemadrass kan også være en del av en seng – rammemadrassen kan fungere som bunnen av sengen, hvor det så ligger en springfjærmadrass over som fungerer som toppen. Mange velger å kjøpe en rammemadrass, nettopp fordi det er en multifunksjonell madrass.

Hvordan velger jeg den rette rammemadrassen?

Det kan være vanskelig å finne ut av hvordan du skal velge den rette madrassen. Rammemadrassen er en god madrass, som kan passe til de flestes behov. Men det er viktig at du husker å kjøpe en rammemadrass som er tilpasset nettopp dine behov. Vekt, temperatur og personlige preferanser er de primære faktorene som har betydning for hvilken seng du skal velge. Hvis du ikke tar hensyn til dine personlige behov, kan du utsette kroppen din for unødig trykk, noe du blant annet merker når du er våken om natten og er tvunget til å justere liggeposisjonen din.

Med den riktige madrassen sover du bedre. Du vil oppleve at du vil føle deg mer uthvilt når du våkner – nettopp fordi kroppen din har fått lov til å restituere bedre.

Vekten din har betydning for hvor fast madrassen skal være. Hvis du veier over 75 er det best for kroppen din å sove på en fast madrass, mens en medium fast madrass er bedre for deg å sove på, hvis du veier under 75 kg.

Mange mennesker blir varme når de sover. Hvis du er en av dem som blir varme om natten, skal du ha en madrass som transporterer varmen vekk fra kroppen din.

En god måte å skreddersy sengen til dine behov, er ved å kjøpe en overmadrass som skal ligge ovenpå rammemadrassen. Overmadrasser finnes i mange forskjellige støpninger – og du kan dermed finne en overmadrass som passer fullkomment til dine behov. Hvis du velger å legge en overmadrass ovenpå rammemadrassen din, forlenger du også sengens levetid. Du kan dessuten ta av trekket til de fleste overmadrasser, noe som er en fordel hvis det trenger en vask.

Rammemadrasser fås i forskjellige størrelser – så hvis du er på jakt etter en enkeltseng, eller en dobbeltseng, er rammemadrassen et godt forslag til en ny seng til deg. Hvis du allerede har en kontinentalseng som mangler en ny bunn, er en rammemadrass også optimal. Rammemadrassen er altså en multifunksjonell madrass, som kan leve opp til dine behov og sikre deg en god nattesøvn.