Springfjærmadrasser

Alle kjenner vi til det; følelsen av endelig å kunne legge seg i sengen etter en lang dag. En deilig varm seng, med deilige dyner og puter – og selvfølgelig oppå en god madrass. Sengen er ett av de viktigste møblene i våre hjem. Det er i sengen vi restituerer og det er i sengen vi slapper av. Derfor er det ekstremt viktig, at vi har en seng som passer til våre behov. Madrassen er viktig, fordi det er den som bestemmer hvordan vår søvnkvalitet er. En springfjærmadrass er én av flere typer madrasser som kan sikre deg en god nattesøvn. Springfjærmadrassen kjennetegnes ved sin fleksibilitet; du kan bruke springfjærmadrassen i mange forskjellige sengekonstellasjoner og sammenhenger.

Springfjærmadrasser

Springfjærmadrasser

Springfjærmadrassen – Den fleksible madrassen

I motsetning til en rammemadrass kan det ikke monteres ben eller bøyler direkte på madrassen. Derfor skal en springfjærmadrass inngå i en eller annen konstellasjon. Enten skal du ha en sengeramme i tillegg til madrassen – eller så skal springfjærmadrassen inngå som en supplerende madrass i en større konstellasjon. Du kan eksempelvis legge springfjærmadrassen ovenpå rammemadrassen, akkurat som du kan la springfjærmadrassen inngå som et element i kontinentalsengen. Det er mange muligheter, fordi springfjærmadrassen er så fleksibel. Men en ting er det viktig å huske på: Det er usunt å ha madrassen liggende direkte på gulvet – og derfor er det helt nødvendig at springfjærmadrassen ikke bare ligger alene.

Få et sunt soveklima

Det er viktig for nattesøvnen din at du sover i et sunt klima; et dårlig sengemiljø kan nemlig gi dårlig nattesøvn. En av de gode tingene ved springfjærmadrassen, er at dens luftige oppbygging gir konstant luftsirkulasjon – noe som virkelig forbedrer sengemiljøet ditt. Springfjærmadrassen puster nemlig på en slik måte at den renser seg selv. Dermed holder du sengen din fri for bakterier.

Ikke nok med at springfjærmadrassen sikrer et bedre miljø i sengen – den er også langtidsholdbar. Siden den renser seg selv, trenger du ikke skifte ut madrassen jevnlig. I tillegg er det fint at hvis du bruker springfjærmadrassen ovenpå en rammemadrass, kun trenger å skifte springfjærmadrassen når sengen trenger å skiftes ut. Det er både billigere – akkurat som det forlenger levetiden på sengen betraktelig.

Tilpass madrassen etter ditt behov

Uansett om springfjærmadrassen skal ligge i en sengeramme for seg selv, eller om den skal ligge ovenpå en rammemadrass, skal madrassen tilpasses til ditt behov. Det er viktig for kvaliteten til din søvn, at du har den rette madrassen. Fastheten til madrassen skal passe til vekten din, for ellers vil du utsette kroppen din for unødig trykk. Hvis du veier over 75 kilo, bør du overveie en fast springfjærmadrass, mens hvis du veier under 75 kilo, bør du overveie en springfjærmadrass med medium fasthet.

Hvis du vil ha den optimale løsningen, kan du legge en overmadrass over på springfjærmadrassen. Overmadrassen kan tilpasses fullstendig til dine behov – og den forlenger sengens levetid ytterligere. Hvis sengen består av en rammemadrass, en springfjærmadrass og en overmadrass, har du en såkalt kontinentalseng, som for mange er den sengekonstellasjonen som sikrer optimal nattesøvn.