Springfjærmadrasser

Alle kjenner vi til det; følelsen av endelig å kunne legge seg i sengen etter en lang dag. En deilig varm seng, med deilige dyner og puter – og selvfølgelig oppå en god madrass. Sengen er ett av de viktigste møblene i våre hjem. Det er i sengen vi restituerer og det er i sengen vi slapper av. Derfor er det ekstremt viktig, at vi har en seng som passer til våre behov. Madrassen er viktig, fordi det er den som bestemmer hvordan vår søvnkvalitet er. En springfjærmadrass er én av flere typer madrasser som kan sikre deg en god nattesøvn. Springfjærmadrassen kjennetegnes ved sin fleksibilitet; du kan bruke springfjærmadrassen i mange forskjellige sengekonstellasjoner og sammenhenger.

BN Latex

Grundig research og produktutvikling er fundamentet for den høye kvaliteten - flere fjærer enn normalt sikrer en behagelig og ergonomisk støtte, hvis du velger BN Latex. Denne fjærmadrassen er designet og utviklet i Danmark av Bedre Nætter

✅ Levering
8-15 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Venus

Allerede fra første natt vil du trygt kunne legge deg til rette og la søvnen ta over. Med denne fjærmadrassen, har du alltid god støtte til tjeneste.

✅ Levering 8-15 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Senses

God søvn behøver ikke å være komplisert. Velger du en fjærmadrass som Senses er du på god vei mot bedre søvn og bedre drømmer.

✅ Levering 8-15 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Springfjærmadrassen – Den fleksible madrassen

I motsetning til en rammemadrass kan det ikke monteres ben eller bøyler direkte på madrassen. Derfor skal en springfjærmadrass inngå i en eller annen konstellasjon. Enten skal du ha en sengeramme i tillegg til madrassen – eller så skal springfjærmadrassen inngå som en supplerende madrass i en større konstellasjon. Du kan eksempelvis legge springfjærmadrassen ovenpå rammemadrassen, akkurat som du kan la springfjærmadrassen inngå som et element i kontinentalsengen. Det er mange muligheter, fordi springfjærmadrassen er så fleksibel. Men en ting er det viktig å huske på: Det er usunt å ha madrassen liggende direkte på gulvet – og derfor er det helt nødvendig at springfjærmadrassen ikke bare ligger alene.

Få et sunt soveklima

Det er viktig for nattesøvnen din at du sover i et sunt klima; et dårlig sengemiljø kan nemlig gi dårlig nattesøvn. En av de gode tingene ved springfjærmadrassen, er at dens luftige oppbygging gir konstant luftsirkulasjon – noe som virkelig forbedrer sengemiljøet ditt. Springfjærmadrassen puster nemlig på en slik måte at den renser seg selv. Dermed holder du sengen din fri for bakterier.

Ikke nok med at springfjærmadrassen sikrer et bedre miljø i sengen – den er også langtidsholdbar. Siden den renser seg selv, trenger du ikke skifte ut madrassen jevnlig. I tillegg er det fint at hvis du bruker springfjærmadrassen ovenpå en rammemadrass, kun trenger å skifte springfjærmadrassen når sengen trenger å skiftes ut. Det er både billigere – akkurat som det forlenger levetiden på sengen betraktelig.

Tilpass madrassen etter ditt behov

Uansett om springfjærmadrassen skal ligge i en sengeramme for seg selv, eller om den skal ligge ovenpå en rammemadrass, skal madrassen tilpasses til ditt behov. Det er viktig for kvaliteten til din søvn, at du har den rette madrassen. Fastheten til madrassen skal passe til vekten din, for ellers vil du utsette kroppen din for unødig trykk. Hvis du veier over 75 kilo, bør du overveie en fast springfjærmadrass, mens hvis du veier under 75 kilo, bør du overveie en springfjærmadrass med medium fasthet.

Hvis du vil ha den optimale løsningen, kan du legge en overmadrass over på springfjærmadrassen. Overmadrassen kan tilpasses fullstendig til dine behov – og den forlenger sengens levetid ytterligere. Hvis sengen består av en rammemadrass, en springfjærmadrass og en overmadrass, har du en såkalt kontinentalseng, som for mange er den sengekonstellasjonen som sikrer optimal nattesøvn.

Hvis du er ute etter en ny springfjærmadrass, vil du sannsynligvis fort innse at det er mange forskjellige typer springfjærmadrasser på markedet. Derfor kan det være vanskelig å finne ut hvilket salg som passer best for deg og dine behov. En type som blir mer og mer populær, er en springfjærmadrass med lateks. En springfjærmadrass med lateks gir deg flere fordeler fremfor vanlige madrasser, og noen av de fordelene vil vi gjerne nevne her.

Lateksen i springfjærmadrassen gjør at madrassen har et veldig høyt komfortnivå, samtidig som den gir en god støtte når du ligger på madrassen. Dessuten hjelper lateksen med å beskytte madrassfjærene og utnytte dem fullt ut, slik at du kan glede deg over madrassen i mange år fremover. Springfjærmadrasser med lateks har også gode ventilerende egenskaper, og hjelper med til å gi optimal ventilasjon og en behagelig temperatur når du sover.

Mange størrelser

Du kan få fjærmadrasser i mange forskjellige størrelser, og her på siden kan du for eksempel finne alt fra en springfjærmadrass i størrelsen 75×200 cm som passer utmerket til barn, eller hvis plassen er liten, hva med den litt større springfjærmadrassen i størrelsen 120×200 cm? Denne størrelsen er perfekt hvis du gjerne vil kunne boltre deg litt ekstra, men ikke helt har plassen til en dobbeltseng.

En springfjærmadrass med målene 150×200 cm kan nesten fungere som en dobbeltseng, i hvert fall når kjæresten kommer på besøk. Hvis dere skal være to i sengen hver eneste natt, så bør man nok opp i en standard dobbeltsengstørrelse på 180×200 cm. Ta gjerne en kikk på guider til ulike madrasser for å få informasjon om de andre madrasstypene.  

Forskjellige prisklasser

I tillegg til mange forskjellige størrelser, så finner du også mange ulike modeller og farger, så det burde være mulig å finne en som passer perfekt på soverommet ditt og som passer til alle dine behov.

Det finnes forskjellige typer springfjærmadrasser, og som med så mange andre ting, kan du få både dyrere og billigere springfjærmadrasser. Springfjærmadrasser kommer i alle prisklasser, så hvis du ønsker en av høyeste kvalitet eller til en rimeligere pris, er det mulig å finne den. Les vår store springfjærmadrass guide og få hjelp til å finne den beste for deg.  

Husk overmadrassen

Ved å sette sammen en springfjærmadrass med en rammemadrass og overmadrass vil du kunne lage din egen kontinentalseng. Dette er imidlertid ikke nødvendig fordi man lett kan sove på en springfjærfjærmadrass, men det anbefales vanligvis at du tar med en overmadrass på kjøpet. Dette gir best mulig støtte og komfort, og medvirker også til å forlenge levetiden på springfjærmadrassen.

Dermed kan du få glede av den i mange år fremover. Etter en stund er det bare å skifte ut overmadrassen, noe som helt klart er mye billigere enn å skifte ut hele springfjærmadrassen.