Dobbeltsenger

En god seng er alfa omega for at du skal sove godt om natten – og en god natts søvn, er alfa omega for at du får en god dag. Å sove godt om natten er viktig for de aller fleste. Ja, det er rett og slett en nødvendighet for å kunne fungere ordentlig. Er du på jakt etter en ny seng, har du nok funnet ut at det er utrolig mange senger å velge mellom. Da er en dobbeltseng sannsynligvis den rette sengen for deg.

Venus 180x200

Venus er et sikkert valg til soverommet. Her får du alt det du kan og skal forvente av en kvalitetsseng. Venus er produsert i Danmark, og alle komponentene er nøye utvalgt og sammensatt med et ønske om å tilby en bedre seng.

✅ Levering
8-15 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Jupiter 180x200

Jupiter er ideell for deg som nyter det å gjøre et godt kupp. I Jupiter får du en seng av god kvalitet til en fenomenal pris.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Senses 160x200

Senses er danskprodusert, og hver del er sammensatt av søvnspesialister. Sengen er OEKO-TEX-sertifisert, og overmadrassen Svanemerket.

✅ Levering
8-15 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Sirius Black 160x200

Kontinentalsengen Sirius Black er det perfekte valget til deg som ønsker et flott og tidløst utseende kombinert med optimal liggekomfort.

✅ Levering
12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Venus 140x200

Venus er en av kundenes favoritter, blant annet fordi du får en optimal kombinasjon av fjærer, polstring og komfortsoner.

✅ Levering
8-15 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Atlas 140x200

Atlas er for alle syvsovere, som setter pris på å gjøre en god handel. Om du er et A- eller B-menneske, vil Atlas være en god investering.

✅ Levering
8-15 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Dobbeltsenger for enhver smak

Forskjellige typer senger; senger med forskjellige madrasser og senger i forskjellige størrelser. Skal det være plass til mer enn én i sengen din? Eller liker du bare å breie deg ut om natten?

Valg som skal tas

Der er mange valg som skal tas, når du skal ha ny seng. Selvfølgelig skal prisen passe til pengepungen din, men i tillegg er det flere ting du skal overveie innen du kjøper en dobbeltseng.

Velg den rette madrassen

Dobbeltsenger fås med forskjellige madrasser. Du kan få dobbeltsenger som er bygget opp med en rammemadrass på ben – med en overmadrass på toppen.  Du kan få dobbeltsenger med sengerammer eller lameller, hvor det ligger en springfjærmadrass. Uansett hvilket oppsett du er ute etter, så er madrassen viktig, når det kommer til de å sikre din nattesøvn.

Det er forskjellige fordeler ved de forskjellige madrassene. Senger skal velges individuelt og det er derfor umulig å si hvilken madrass som generelt er den beste. Du skal velge madrass etter dine spesifikke behov – den madrassen som er best for naboen din, er ikke nødvendigvis den beste for deg.

Madrassens fasthet er viktig! Du har kanskje allerede en idé om hvorvidt du liker best å sove på en hard eller myk madrass. Men det er nok ikke alltid det du tror er det beste, som er best i virkeligheten. Fastheten til madrassen avhenger selvfølgelig først og fremst av dine personlige preferanser – men fastheten avhenger særlig også av vekten og dine behov. Hvis du veier mer enn 75 kg, bør du for eksempel overveie en fast madrass.

Pynt til soveværelset

Sengens utseende spiller kanskje ikke sånn umiddelbart så stor rolle for deg, men hvis du allikevel skal investere i en ny seng, kan det være en viktig ting å ha med i betraktningen. En seng skal innby til hygge, hvile og ro – og selvsagt en god natts søvn. Derfor betyr utseendet til sengen kanskje litt allikevel. Jo penere du synes at sengen din er, jo mer får du lyst til å ligge i den. Se på sengen som et møbel og ikke kun som et sted å sove. Overvei om du synes at sengen er penest med eller uten sengeramme, med ben eller bøyler. Det er mange muligheter for hvordan den perfekte dobbeltsengen skal se ut. Du skal bare passe på at du ikke kjøper en seng som er FOR pen – du skal jo ha lyst til å stå opp av den også – bare en gang imellom.

Dobbeltsenger

Vi bruker omtrent en tredjedel av livene våre på å sove. Det er mye tid, men samtidig spiller en god natts søvn også en viktig rolle for både vår fysiske og mentale helse, og hvordan vi klarer oss i hverdagen vår. Med det i tankene er det liten tvil om at det er alfa og omega å ha en god seng man kan sove godt og komfortabelt i hver eneste natt, slik at du kan våkne uthvilt.

Derfor skal vi hjelpe deg på veien og gi deg litt informasjon om dobbeltsenger, , slik at du får riktig seng du vil elske å tilbringe natten i.

Det finnes mange forskjellige dobbeltsenger å velge mellom, og med det store utvalget kan det være vanskelig å finne den riktige. Skal det være en dobbeltseng med oppbevaring eller en dobbeltseng med gavl? Eller hva med en vannseng? Det finnes mange forskjellige typer senger du kan velge mellom i alle mulige forskjellige design og materialer, og det er helt opp til deg og dine preferanser hvilken som passer best til deg og dine behov. Uansett hvilken type du velger, finnes det et hav av muligheter der ute.

Dobbeltsenger kommer dessuten i flere forskjellige størrelser, og her er det selvfølgelig noen hensyn man skal ta, som for eksempel plass. Hvis plassen ikke er et problem, så kan en dobbeltseng i størrelsen 210×210 være et godt alternativ, spesielt hvis den ene eller begge sover litt urolig om natten.

Stort utvalg av senger

Det er flere alternativer å velge mellom når skal finne riktig dobbeltseng. Avhengig av ønsker og behov, er det forskjellige ting som må tas i betraktning, slik at du ender opp med den perfekte sengen. For det første er det viktig at du finner sengen som gir deg riktig komfort og støtte, slik at du tar godt vare på kroppen din og kan sove uforstyrret hele natten.I tillegg er det også relevant å vurdere hvordan du bruker sengen din. Kanskje du elsker å se på TV eller lese en god bok i en time før du legger deg. Selvfølgelig spiller designet også en rolle, for selv om vi tilbringer mesteparten av tiden vår på soverommet med lukkede øyne, kan en god og behagelig innredning faktisk også påvirke nattesøvnen din. 

Kontinentalseng

En av de mest populære dobbeltsengtypene er kontinentalsengen. Her får du fantastisk komfort, som gjerne kan kombineres med en ubrutt overmadrass som gir deg en optimal liggeoverflate fordi du unngår den midterste sprekken mellom madrassene.  En kontinentalseng består av flere lag. Nederst ligger det en rammemadrass, over den en springfjærmadrass og øverst en overmadrass.

Selv om du får en stor madrass, trenger du ikke gå på akkord med fastheten til madrassen, som spiller en viktig rolle for komforten. Med mange kontinentalsenger er det mulig å velge mellom forskjellige egenskaper på hver side av sengen. Regelen for fasthet av en madrass er at jo mer du veier, jo fastere bør madrassen være. Ellers kan du ende opp med å enten synke for langt ned i madrassen eller ligge på en madrass som ikke passer til kroppen din i det hele tatt. 

Regulerbar seng

Et annet godt forslag for en dobbeltseng er en regulerbar seng, noe som kan være et godt valg for de som liker å lese en bok eller se litt på TV før sengetid. Sengen er også perfekt hvis du gjerne vil kose deg med en morgenkaffe i sengen før du gjør deg klar til å komme avsted. Med en regulerbar seng kan du utnytte sengen din fullt ut og være komfortabel, uansett om du skal sove eller bare slappe av.

Avhengig av hvor stor dobbeltseng du er på jakt etter, så kan det for eksempel være smart å sette to regulerbare senger på 90×200 ved siden av hverandre og investere i en overmadrass med splitt. På den måten kan du og partneren din justere sengene uavhengig av hverandre, samtidig som overmadrassen med splitt sørger for at det ikke kommer noen irriterende sprekker i midten mellom de to sengene.  

Rammemadrass

En rammemadrass er et klassisk valg hvis du leter etter en god dobbeltseng – og sengetypen er kanskje den mest kjente. Den er i hvert fall nordmennenes foretrukne valg. En rammemadrass er en særdeles enkel seng, og det er lett å se hva du får: En god madrass der du kan sove godt og komfortabelt de neste årene. Når du har landet på den perfekte rammemadrassen, kan du velge en overmadrass som dekker begge madrassene slik at du får én stor liggeflate.

Sov mykt og komfortabelt i dobbeltsengen

Når du har funnet riktig dobbeltseng som passer behovene og preferansene til både deg selv og partneren din, bør du også finne noen gode puter, dyner og godt sengetøy som passer til komforten i den nye sengen. I tillegg til en komfortabel seng, så er det selvsagt også viktig at du har en komfortabel og luftig dyne og en god pute som passer dine behov.

Med godt sengetøy vil du sove mykt hver eneste natt. Samtidig spiller sengetøyet også en rolle i soverommets innredning, slik at du kan skape en god og koselig atmosfære før du legger deg. Alle elementene i soverommet er med på å skape den rette atmosfæren, og det er grunnen til at det å ha den perfekte dobbeltsengen med godt og flott sengetøy kan utgjøre en stor forskjell for søvnen og soverommet ditt. Prøv også å innrede uten så mange forstyrrende elementer, siden dette kan sette tankene i gang. Målet med å legge seg er nettopp å la hodet slappe av, og hvis soverommet er innredet med mange forstyrrende elementer, så blir det mye vanskeligere. Husk også å ha en god soveromstemperatur. Vi er alle forskjellige, men man anbefaler som regel at soverommet har en temperatur på mellom 18–21 grader. Hvis du synes det blir for kaldt, så bør du kanskje investere i en litt tykkere dyne eller en varmere overmadrass.