Enkeltseng

Venus

I Venus får du alt det du kan og skal forvente av en kvalitetsseng. Venus er produsert i Danmark, og alle komponentene er nøye utvalgt og sammensatt med et ønske om å ikke kun tilby en bedre seng, men også bedre netter.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Jupiter

Jupiter er ideell for deg som nyter det å gjøre et godt kupp. I Jupiter får du en seng av god kvalitet til en fenomenal pris.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Senses Pulse

Senses Pulse er danskprodusert, og hver del er sammensatt av spesialister. Det er skrudd opp for kvaliteten, og det er slutt med at sove dårligt.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Enkeltsenger er tilgjengelige i mange forskjellige kvaliteter, typer og størrelser – fra brede regulerbare senger til smalere senger med hodegavler. Det er ikke sikkert at du har så mye plass på soverommet, eller du foretrekker kanskje to enkeltsenger fremfor en dobbeltseng. Uansett årsaken, så kan en enkeltseng være det perfekte valget for deg.

Hvis du trenger en enkeltseng, hvordan finner du så den som fungerer best for deg og ditt hjem? Er det også mulig å få en enkeltseng som kan bli en dobbeltseng? Hva med en enkeltseng med skuffer? Du blir klokere på alt sammen her på siden hvor du kan få hjelp til å finne den helt riktige sengen for deg.

Hvorfor velge en enkeltseng?

Hvis det er lite plass på soverommet og du bor alene, er det fornuftig å investere i en enkeltseng. En billig enkeltseng er et bedre valg for enslige enn en dyr dobbeltseng. Sengene kommer i flere forskjellige størrelser, og du kan få en enkeltseng med mål fra 75 × 200 cm, en på 90 × 220 cm, og du kan få en enkeltseng midt på med målene 90 × 200 cm, som er den vanligste størrelsen på enkeltsenger.

Dessuten finnes det flere «halvstørrelser», i tillegg til at du selvfølgelig kan få en enkeltseng etter mål. Det finnes med andre ord alltid en enkeltseng som har den riktige størrelsen til deg.

En enkeltseng er ikke bare en enkeltseng. De finnes i alle mulige typer, og du kan få alt fra en kontinental enkeltseng til en regulerbar enkeltseng. For mange er en rammemadrass det perfekte valget. Det hele avhenger av deg og dine preferanser, men du kan alltid være sikker på å finne en som passer til deg blant det store utvalget sengerguider her på siden.

Enkeltsenger passer også for par

Når du skal velge en enkeltseng, så skal du ta utgangspunkt i din egen størrelse. Det vil si at hvis du er nesten to meter høy, er en enkeltseng med en lengde på 200 cm ikke lang nok for deg. Da bør du i stedet gå for en på 220 cm slik at tærne ikke stikker utenfor. Som hovedregel bør voksne også ha 90 cm å boltre seg på, mens barn kan nøye seg med litt mindre.

Enkeltsenger er ikke bare for barn eller deg som sover alene. De er også egnet for par. Ved å sette sammen to enkeltsenger forstyrrer dere ikke hverandres nattesøvn hvis en av dere snur og vender seg. Du våkner lettere når partneren din ligger urolig i en dobbeltseng.

Derfor er enkeltsenger en god ide for deg med et lett sovehjerte, slik at du og partneren din kan få den beste og mest optimale søvnen. Velg gjerne en enkeltseng med skuffer, slik at dere får ekstra plass til oppbevaring. Plassen under sengen ligger ofte ubrukt, men passer perfekt som oppbevaringsplass for alt fra sengetøy til ting du ikke behøver å finne frem hver eneste dag.

Enkeltseng med oppbevaring for barna og soverommet

Det kan ofte være litt av en utfordring å få plass til leker, bøker, klær og lignende på barnerommet, spesielt når det også skal brukes som soverom. Da handler det om å tenke kreativt og utenfor boksen. Et av møblene som tar mye plass på barnerommet og på soverommet, er selvfølgelig sengen. Derfor er det god grunn til å prøve å få det meste ut av det og optimere plassbruken.

En enkeltseng med oppbevaring er en god løsning når det er trangt om plassen. Du kan få en enkeltseng med innebygde skuffer eller et rom under sengen hvor du kan lagre sengetøy, ekstra dyner, bøker, yttertøy og alt annet du trenger. På den måten er det hele gjemt bort, og det er lettere å holde rommet ryddig.  

Selvfølgelig kan du også kjøpe plastbokser på hjul du enkelt kan rulle inn og ut under sengen. Det er en annen måte å utnytte plassen under sengen på. Men det gir imidlertid ikke den samme ryddige stilen med rene linjer som en seng med innebygd oppbevaring gjør. Innebygde skuffer gjør lagringsplassen til en del av sengens utforming, noe som gir en roligere og mer harmonisk stil i rommet.

Soveplass til to

Hvis du bor veldig smått, kanskje i en liten leilighet, med to eller flere barn – er det kanskje ikke nok rom i leiligheten til at alle kan ha sitt eget rom. I så fall er det viktig å tenke kreativt og nytt. Her kan en enkeltseng med uttrekkbar seng være et godt valg. På den måten trenger du bare én seng i rommet, og det er enkelt å dra ekstrasengen inn og ut etter behov.

Sengegavl til enkeltseng

Har du vurdert en sengegavl med enkeltseng? For selv om du bare har en enkelt seng på det lille soverommet ditt, trenger du ikke gå på kompromiss med innredningen. Mange forbinder en enkeltseng med en kjedelig enkel madrass, men det trenger ikke være slik. Mange modeller tilbyr sengegavl til enkeltsengen din, noe som dermed gjør sengen til en mer innarbeidet del av innredningen. Med en gavl blir sengen din et møbel som hjelper til med å dekorere og sette stemningen i rommet.

En sengegavl til enkeltsengen din gir ikke bare nytt liv til interiøret, men har også andre gode funksjoner:

  • Du unngår en skitten vegg. Det er vanskelig å holde en vegg ren og hygienisk på en enkel måte når puten gnir opp og ned på veggen.
  • Du får bedre komfort fordi du ikke trenger å sitte med ryggen mot en steinhard vegg – hvis du ikke har en regulerbar seng der du kan løfte den øvre delen av sengen til et rygglene.
  • Du unngår den kalde veggen. Mange har sengen mot tynne og kalde vegger, men med sengegavl kan du forhindre den verste kulden fra veggen.

Det er et hav av forskjellige nattbord som passer til enkeltsenger – polstret med stoff, i tre, metall og i et utall forskjellige farger. Hvis du har en hvit enkeltseng, kan et sengetøy i farger bryte den kalde hvite fargen og skape en varm kontrast.

Du kan selvsagt også legge til en mer romantisk hvit sengegavl for å fullføre det hvite utseendet. Det avhenger av hvilken stil du ønsker å få frem med sengegavlen, og hva du syns passer best på soverommet.