Sovesofaer

En sovesofa er et veldig smart møbel, som kan brukes i flere forskjellige sammenhenger. Det er en meget funksjonell og smart løsning, hvis du ikke har særlig mye plass til rådighet. Av akkurat den grunnen er sovesofaer blitt mer og mer populære blant mange forbrukere. Sovesofaer passer inn i de fleste hjem, da de kan fås i mange forskjellige størrelser, farger og hardheter.

Sweem

Stilig sovesofa i svart kunstskinn med flotte krom ben. Sovesofaen har fine svarte trykknapper på setet som gir sofaen et elegant utseende. Bruk sovesofaen i f.eks. gjesterommet, stuen eller rommet til tenåringen hvor det er enkelt og bruke som sofa på dagen og seng om natten.

✅ Levering 11-15 dager

✅ Returret 14 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Chesterfield

Med sjenerøse mål og god komfort imponerer sovesofaen som fungerer like bra i den trendy leiligheten der compact living er et behov.

✅ Levering 5-10 dager

✅ Retur 14 dager

✅ Delbetaling Tilbys

LaForma Regor

Regor sovesofaen er polstret i brunt stof. Sovesofaen har et smart Clic-clac åbningssystem, som gør det nemt at skifte mellem sofa og seng.

✅ Levering 5-6 uker

✅ Retur 14 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Aveline

Med sjenerøse mål og god komfort imponerer sovesofaen som fungerer like bra i den trendy leiligheten der compact living er et behov.

✅ Levering 10-15 dager

✅ Retur 14 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Eaton

Praktisk og funktionel. Sovesofaen har god opbevaringsplass under chaiselongen, hvor det f.eks. kan opbevares dyner og puter.

✅ Levering 5-7 uker

✅ Retur 14 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Stefan

Med sjenerøse mål og god komfort imponerer sovesofaen som fungerer like bra i den trendy leiligheten der compact living er et behov.

✅ Levering 5-10 dager

✅ Retur 14 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Istria

Praktisk og funktionel. Sovesofaen har god opbevaringsplass under chaiselongen, hvor det f.eks. kan opbevares dyner og puter.

✅ Levering 11-15 dager

✅ Retur 14 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Sovesofaers mange muligheter

Særlig blant unge, som ofte ikke har mye plass til rådighet, er sovesofaer blitt svært populære. Det er de, på grunn av sovesofaenes mange muligheter, deriblant å både kunne bruke den som seng og sofa.

Fordeler ved en sovesofa

Som før nevnt er sovesofaer blitt veldig populære og det er det flere forskjellige grunner til. I denne artikkelen vil vi forsøke å komme innom noen forskjellige aspekter som er med på å gjøre sovesofaer populære og til et godt kjøp.

En sovesofa kan brukes både på barnerommet, i gjesteværelset eller i stuen. Normalt er ikke barneværelser spesielt store og derfor er det en god ide å ha en sovesofa stående der. Man kan få mange forskjellige sovesofaer i forskjellige størrelser, så det burde være mulig å finne en til barnet ditt, som ikke tar alt for mye av plassen i rommet. Også på tenåringsrommet er en sovesofa en opplagt mulighet.

De fleste tenåringer vil gjerne ha et smart og moderne rom, hvor de selv setter sitt preg på innredningen. Dette er det god mulighet for med en sovesofa, siden man kan få mange med et flott design.

En sovesofa tar ikke så mye plass når den er slått opp og det er enkelt å få den ut igjen, så den kan fungere som seng. Du kan få sovesofaer i mange forskjellige størrelser, men en av de mest populære størrelsene er den som matcher en ¾-seng.

Dog kan man få både større og mindre sovesofaer, så du kan være sikker på å finne en som passer til akkurat dine behov. En annen stor fordel ved mange sovesofaer, er at det er et rom til oppbevaring under dem. Det betyr at du raskt og enkelt kan legge lakener, puter og så videre ned under sovesofaen, når du skal bruke den som sofa i stedet for seng. Det bidrar til å spare mye skapplass, men også tid, så du ikke skal bruke lang tid på å endre sovesofaen fra seng til sofa.

Sovesofaer til gjesteværelset

Sovesofaen er også et opplagt valg til gjesterommet. På den måten får gjestene dine både en seng og en sofa til rådighet, og det er alltid en fordel å kunne tilby gjestene det. Sovesofaer kan som tidligere nevnt, fås i svært mange forskjellige farger, størrelser og design. Dermed har du svært god mulighet for å finne en sovesofa som passer helt perfekt til deg og dine behov.

Av samme grunn, er det også viktig at du overveier hva du liker best. Dette gjelder både i forhold til stil og farge, men også størrelse. I tillegg er det også viktig at du overveier budsjettet ditt, så du har en idé om hvor mye du er villig til å investere i en ny sovesofa.

Ettersom du kan få sovesofaer i mange forskjellige farger, så kan du finne en sovesofa som passer inn i din nåværende innredning, men du kan også finne en sovesofa i en annen stil og dermed skape en ny stil i rom Gjesteværelser er normalt ikke så store og det er enda en grunn til at en sovesofa vil være et opplagt valg til nettopp et slikt værelse.

De fleste sovesofaer er svært enkle å slå inn og ut og dermed kan du raskt forvandle din sovesofa fra seng til sofa og omvendt. Noen sovesofaer fås og med chaiselong, som muligens passer inn i et større rom, mens andre sovesofaer er enkle og mindre – og dermed passer inn i et mindre rom.

Få en god nattesøvn med en sovesofa

Mange tror ikke at de vil sove godt på en sovesofa, men det er svært mange modeller som har et svært høyt komfortnivå, som igjen betyr at du vil komme til å oppleve en svært god nattesøvn.

Ettersom den kalles en sovesofa, så er alle sovesofaer også utviklet til det formålet å både kunne fungere godt som seng og som en sofa. Derfor kan du få veldig mange sovesofaer med høy kvalitet. Flere sovesofaers madrass er bygget opp av pocketfjærer og disse fjærene blir også brukt i alminnelige senger. På denne måten behøver du altså ikke bekymre deg om hvorvidt dine barn eller gjester kommer til å sove dårlig på en sovesofa – for det vil altså ikke være tilfellet.

God nattesøvn er meget viktig, så du kan føle deg frisk og uthvilt, når du står opp om morgenen. Hvis du er frisk og uthvilt, så vil du være mer klar for dagens gjøremål. Hvis du derimot sover dårlig om natten, så vil du muligens ikke være så frisk om morgenen og kanskje til og med uopplagt – og da kan dagens gjøremål virke uoverkommelige.

Derfor er en sovesofas kvalitet også et ytterst viktig element å overveie, og nettopp sovesofaers kvalitet vil vi komme nærmere inn på i det følgende avsnittet.

Sovesofaers kvalitet

Som beskrevet ovenfor har mange sovesofaers madrasser høy kvalitet. Den høye kvalitet gjelder ikke bare sovesofaenes madrasser, men det gjelder også ben, armlener, trekk og alle andre detaljer.

En sovesofa er utviklet for å skulle brukes, og derfor vil du ikke komme til å oppleve problemer med å folde den inn og ut, selv om du bruker den ofte. Dog kan noen sovesofaer kreve litt vedlikehold – akkurat som så mange andre ting. Det er særlig i forbindelse med jerndeler, aluminiumsplater og skruer at man skal være oppmerksom. Disse delene kan du med fordel smøre en gang imellom, så den ikke begynner å knirke eller låser seg.

Dette betyr ikke at du er nødt til å smøre den hver eneste uke eller måned, men det er en god ide å få gjort det cirka en gang i året.

Så en gang i året, bør du stramme skruene og smøre de bevegelige delene, men utover dette, krever generelt sett ikke sovesofaer mer vedlikehold. På denne måten kan du selv være med på å sikre at sovesofaen din får lengst mulig levetid og dermed kan du få nytte av den i mange år.

Alle kan få glede av en sovesofa

Vi har før vært inne på, at sovesofaer er et opplagt valg, enten til barnet ditt eller tenåringer. Dette betyr dog ikke, at ikke andre aldersgrupper kan få noe ut av en sovesofa – det kan de absolutt.

Uansett alder eller høyde, så er de fleste sovesofaer enkle å folde inn og ut igjen og det krever ikke særlig mye krefter å gjøre det. Når sovesofaen skal monteres, så kan madrassen være litt tung å løfte og derfor skal man muligens ha litt hjelp til denne prosessen.

Utover dette, så er en sovesofa et svært enkelt og funksjonelt møbel, som alle kan betjene. Hvis du bare er på utkikk etter en ny seng, så er ikke en sovesofa det opplagte valget, da sovesofaer ofte er litt lavere enn normale senger.

Dette kan være en utfordring for noen, når de skal opp av sengen. Så selv om sovesofaer kan benyttes av alle aldersgrupper, så er de særlig populære blant barn og tenåringer, og dette er særlig på grunn av den plassbesparende funksjonen.

Slik velger du den rette sovesofaen

Når du har besluttet deg for at du skal ha en ny sovesofa, samt besluttet deg for hvilket værelse den skal stå i, så kan du begynne å overveie andre aspekter, så du kan finne den perfekte sovesofaen til hjemmet ditt. Det finnes veldig mange gode og funksjonelle sovesofaer på markedet og derfor kan det være vanskelig å beslutte seg – og finne den helt rette. Det er ikke ett enkelt svar på hva som er den perfekte sovesofaen.

Mange aspekter i forbindelse med valget av sovesofa er nemlig subjektive og behovene kan derfor variere fra person til person. Det finnes utrolig mange flotte sovesofaer og ofte er det fargen og designet som er med på å avgjøre hvilken sovesofa man velger.

Dog er det veldig mange som prøver å finne en sovesofa med svært høy kvalitet, så man kan være sikker på å både sitte godt i den og ligge godt på den. Utover dette er prisen også en viktig faktor å overveie. Det finnes forskjellige prisklasser på sovesofaer, men som med så mange andre ting, henger pris og kvalitet som oftest sammen. Men det kan godt la seg gjøre å finne en kvalitets-sovesofa til en fornuftig pris.

Markedet for sovesofaer er stort og det er mange forhandlere, så det er også stor konkurranse på markedet. Det betyr at du godt kan finne en kvalitetsseng til en svært god pris. I denne forbindelsen, kan det være en god idé å holde øye med de forskjellige online-forhandlerne, for å holde øye med deres forskjellige tilbud og utsalg.

I noen av våre artikler har vi sammenlignet flere forskjellige sovesofaer og forhandlere og disse artiklene kan gi det et overblikk over noen av modellene på markedet. Dette kan muligens gjøre det enklere for deg å finne din nye sovesofa, samt den billigste og beste forhandleren.

Sov-bedre.dk er klare til å hjelpe deg

Som nevnt i avsnittet ovenfor, kan du lese om flere forskjellige modeller i noen av de andre artiklene våre. Du kan også lese mer om blant annet kontinentalsenger og justerbare senger, hvis du heller vi ha en seng fremfor en sovesofa. Hvis du har spørsmål til denne artikkelen, eller til noen av de andre artiklene eller produkter, så står vi klare til å hjelpe deg så godt som overhodet mulig.

Hvis du er mer interessert i å få hjelp av noen medarbeidere hos en forhandler, så kan vi anbefale forhandleren Bedre Nætter, som er kjent for deres gode kundeservice og ekspertise.

Denne artikkelen bør ha gitt deg et innblikk i sovesofaens mange fordeler og hva man kan bruke dem til. Som nevnt tidligere, er markedet stort og vi har derfor forsøkt å komme med noen råd til hvordan du kan få fokus på ditt søk, og på denne måten hjelpe deg med å finne den perfekte sovesofaen til ditt hjem. Særlig kvalitet, komfort og design er viktige aspekter å overveie, så du kan være sikker på å få mye ut av din nye sovesofa – i mange år fremover.

Så viktig er god søvn

Alle har prøvd en natt eller to med dårlig søvn, og alle kan erkjenne at man føler seg trøtte, ukomfortable og irritable dagen etter. Søvn er faktisk veldig viktig for kroppen, og i denne delen vil vi gjennomgå hvorfor søvn er så viktig og hvordan du får den mest optimale søvnen. Det er mulig å få en god sovesofa uten at det går på bekostning av kvaliteten.

Derfor er søvn viktig for kropp og hjerne

Som en tommelfingerregel kan du si at når du sover, så restituerer kroppen og hjernen. Det sier seg selv at disse prosessene er viktige hvis vil fortsette å fungere ordentlig. Dårlig nattesøvn påvirker kroppen og hjernen veldig raskt og langvarig søvn kan bli et stort problem som kan utgjøre en helserisiko. Søvn spiller en nøkkelrolle når det gjelder styrken til immunforsvaret i kroppen, noe som hjelper oss å motstå sykdom.

Søvn er en veldig kompleks prosess, og når du sovner, begynner hjernen å behandle dagens inntrykk og lagrer dem. Det fører til at den irrelevante informasjonen blir sortert ut og den viktige (for eksempel ny læring) lagres for fremtidig bruk.

Dårlig søvn kan utgjøre en helserisiko

I tillegg til muligheten for å utvikle Alzheimers, er dårlig søvn knyttet til flere andre alvorlige og mindre alvorlige sykdommer og tilstander. Forskning viser at dårlig søvnkvalitet over tid kan føre til alvorlige og potensielt livstruende problemer, som for eksempel økt risiko for å utvikle hjertesykdommer, overvekt, diabetes og depresjon, i tillegg til høyt blodtrykk og stressnivå.

Hvordan få det mest optimale sovemiljøet

Hold soverommet mørkt! Lys har alltid vært en viktig faktor i menneskets døgnrytme, for som hovedregel skal man sove når det er mørkt og være våken når det er lyst. Lyset har stor effekt på kroppen og hjelper til med å fortelle kroppen om det er leggetid eller tid til å være våken. Kroppen forbinder dermed mørket med søvn og lys med å være våken.

Derfor bør man ta hensyn til dette ved å holde soverommet mørkt – dette kan være spesielt utfordrende om sommeren når det er lyst store deler av døgnet. Da kan det være lurt å bruke en mørkleggingsgardin eller en sovemaske.

Unngå TV og datamaskin

Vær også oppmerksom på at kunstig lys fra datamaskiner, telefoner og TV påvirker kroppen, og lyset manipulerer kroppen til å tro at det er dag. Det kunstige lyset setter i gang noen prosesser i kroppen der det reduserer mengden melatonin i kroppen. Melatonin er kroppens naturlige søvnmedisin, og hvis det faller, øker våkenheten og hjerterytmen øker. Derfor skal skjermene droppes, gjerne noen timer før sengetid.

Unngå støy

Støy er en annen faktor som påvirker søvn. Noen mennesker kan sovne fra alt, hvor andre våkner til selv den minste lyd. Det anbefales at du ikke sover et sted der lydnivået overstiger 30 dB. Hvis du bor i større byer eller på travle veier, kan støy fra utsiden være en alvorlig plage, så du bør se nærmere på isolasjonen i hjemmet. Blant annet kan du få spesielle isolerende vinduer som kan løse problemet. Som en enklere løsning kan du også sove med ørepropper.

18–21 grader på soverommet

Den tredje faktoren er temperatur. Temperaturen har stor effekt på kroppen, og derfor bør du som tommelfingerregel sove på et soverom med en temperatur mellom 18 og 21 grader.

Hvis du sover i et for kaldt klima, kan kroppen bli kald, noe som kan svekke immunforsvaret. Hvis du sover i et rom som er for varmt, kan du få store problemer med å sove. Dette fordi utetemperaturen har stor innvirkning på kroppen, og hvis den er varm, tror kroppen det fortsatt er dag og ikke leggetid.

Med forskjellige årstider kan det være vanskelig å opprettholde riktig temperatur. Derfor kan du regulere varmen og kulden med klær og dyner. Om sommeren kan du sove med en sommerdyne og tynnere nattøy og muligens holde et vindu åpent, mens du om vinteren kan bruke tykkere nattøy og sove med en vinterdyne.

Du bør også være oppmerksom på luftkvaliteten på soverommet. Derfor bør du lufte flere ganger om dagen, noe som også er en fordel hvis du vil forhindre husstøvmiddallergi. 

Hvileposisjonen din påvirker helsen din

Feil hvileposisjon kan føre til både daglige plager som hodepine, sår hals og ryggsmerter. Men på sikt kan feil hvileposisjon også føre til mer alvorlige problemer. I det følgende gjennomgår vi hver av de mulige hvileposisjonene og ser på fordeler og ulemper.

Den sunne hvileposisjonen er på siden

Forskerne er mer eller mindre enige om at hvilestillingen på en av sidene er den sunneste – det er faktisk helsefremmende på flere måter. Helt grunnleggende gir hvilestillingen på siden god støtte for både nakken og hodet, og derfor kan du oppleve mindre spenning når du sover på siden.

Denne stillingen sikrer også at ryggraden og nakken holdes utstrakt. Vær oppmerksom på at du trenger en litt høyere pute for best mulig støtte når du sover på siden.

Å sove på ryggen har både fordeler og ulemper

Det er argumenter både for og imot å sove på ryggen. Den store fordelen er at kroppen får en veldig god støtte når du har denne hvilestillingen – god støtte til både ryggraden og nakken.

Du bør huske på å velge en lavere pute som sikrer at nakken ikke ligger i en unaturlig stilling som kan forårsake spenning og hodepine. I tillegg blir ledd, skuldre og hofter skånet når du sover på ryggen.

Dessverre er det noen alvorlige ulemper med å sove på ryggen, ettersom sjansen for å begynne å snorke og utvikle søvnapné øker. Søvnapné fører til lukking av luftveiene via for slappe muskler i halsen eller en forstørret drøvel. Hvis du allerede lider av søvnapné, bør du unngå å sove på ryggen.

Hvileposisjonen på magen gir problemer med nakken

Den siste hvileposisjonen er magen. Dette er den hvileposisjonen som er dårligst, selv om denne posisjonen er god for fordøyelsen. Å sove på magen kan imidlertid føre til litt ubehag, og spesielt nakken er tungt belastet, siden man blir tvunget til å vri den ene eller den andre siden for å puste og få luft.

Dette utgjør en unaturlig stilling for nakken, noe som kan forårsake mange smerter og spenninger. Ryggen får ikke støtte hvis du sover på magen, og det kan også forårsake ryggsmerter.

Forskjellige sovesofaer på tilbud

En god sovesofa er viktig for at man skal kunne få en god søvn, uansett om du skal bruke en sovesofa som hovedseng for deg selv, eller om det skal være en gjesteseng. Sovesofaer har kanskje et blakket rykte, og ble tidligere ansett som en seng i lavere kvalitet enn ordinære senger.

De tidene er heldigvis forbi, og i dag kan du få sovesofaer som er like gode som en god ordinær seng. De blir faktisk mer og mer populære, og som følge av den stigende etterspørselen kan man i dag få mange forskjellige typer sovesofaer. Prøv for eksempel en sovesofa med sjeselong.

Den er helt perfekt hvis det er litt trangt om plassen, eller hvis man har lyst til å kombinere TV-rom og gjesteværelse. Les gjerne vår sovesofaguide for lettere å finne frem til en sovesofa som passer perfekt til deg og dine behov.