Seng med oppbevaring

Det finnes utrolig mange forskjellige modeller å velge mellom hvis man er ute etter en seng med oppbevaring. De finnes dessuten i alle mulige forskjellige størrelser, slik at man alltid kan finne en som passer til boligen – uansett hvor stor eller liten den er.

Messina Kjernebøk

Minimalistisk, pent og funksjonelt design. En funksjonell seng, som utover å garantere en komfortabel søvn også gir deg mulighet for oppbevaring. Den solide konstruksjonen sikrer en holdbarhet ut over det sedvanlige.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Messina Furu

Minimalistisk, vakkert og funksjonelt design. 4 store skuffer, som gir god plass til oppbevaring av sengetøy, lakener, eller andre ting under sengen.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Eaton Sovesofa

Praktisk og funktionel sovesofa. Den har god opbevaringsplass under chaiselongen, hvor det f.eks. kan opbevares dyner og puter.

✅ Levering 5-7 uker

✅ Retur 14 dager

✅ Delbetaling Tilbys

LaForma Matters

Praktisk og funktionel sovesofa. Den har god opbevaringsplass under chaiselongen, hvor det f.eks. kan opbevares dyner og puter.

✅ Levering 5-6 uker

✅ Retur 14 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Messina Hvit

Hvidmalet Fyr som lett kombineres med såvel ny som eksisterende soveromsinnredning. Enkel oppbevaringsløsning under sengen.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

En av fordelene med å velge en slik seng, er at man saktens kan velge en dobbeltseng med oppbevaring uten at den plassen sengen tar ikke samtidig kan brukes til oppbevaring.

En seng med oppbevaring er i prinsippet et plassbesparende møbel, noe flere og flere prioriterer veldig høyt.

Hvorfor velge en seng med oppbevaring?

De aller fleste har et ønske om at hjemmet skal være så pent og flott som overhodet mulig. Et problem som ofte oppstår er hvis man har alt for mange ting man rett og slett ikke har plass til å rydde og gjemme bort.

Tingene ender fort med å stå på hyller og bord, selv om de like så godt kunne være pakket bort til neste gang de skal brukes.

Her kommer sengen inn i bildet som et uunnværlig plassbesparende møbel. Det skjer nemlig ofte at soverommet blir gjort om til et oppbevaringsrom fylt med ting det ikke er plass til andre steder i hjemmet. Dermed blir soverommet mer et lager enn et hyggelig rom hvor man ser frem til å både avslutte og starte dagen. Et soverom skal være et sted man har lyst til å oppholde seg, et rom som gir ro og harmoni.

Et rom fylt med «rot» og mange ting man ikke helt finner plass til, er med på å skape et mer stressende miljø, noe som harmonerer dårlig med avslapping, ro og god søvn. Med en seng med oppbevaring får du muligheten til å rydde bort mange av de tingene som bare står og fyller, og samtidig ha de i nærheten.

Både funksjonelt og elegant

Når man skal ha en ny seng, så er det mange som unnlater å se nærmere på senger med oppbevaring av den simple årsaken at de er redde for at det gås på kompromiss med utseende. Det er veldig ergerlig, for det er overhodet ikke tilfellet. Hvis du tar en nærmere titt på det gode utvalget som finnes der ute, så vil du også fort innse at senger med oppbevaring kan være både funksjonelle og særdeles elegante. Her er det ikke gått på kompromiss med designet – tvert imot.

Man kan ikke sette alle senger med oppbevaring i samme bås. Det er nemlig et hav av ulike modeller, og alle de forskjellige modellene har ulike kvaliteter. Noe som jo bare en stor fordel, for så er det jo større sjanser for at du finner en som passer til nettopp dine behov og preferanser.

Mye seng for pengene

Det kan også hende at du i prinsippet bare skal oppgradere sengene din, og fortsette å bruke den madrassen du har. Det er også fullt mulig, selv om du gjerne vil ha en seng med oppbevaring. Vi har mange forskjellige sengerammer i forskjellige størrelser og design, og velger du en sengeramme så får du nærmest en helt ny seng uten å måtte bruke mange penger på en ny madrass.

Man skal også huske på at man kan få mye ekstra plass ved å velge en helt «alminnelig» modell uten oppbevaring blant det store utvalget av ulike senger. Ofte handler det bare om å utnytte plassen under sengen ordentlig.

Mange forskjellige senger med oppbevaring

I dag finnes det mange forskjellige senger med oppbevaringsmuligheter. Du kan for eksempel velge en kontinentalseng med oppbevaring hvor skuffene er integrert i selve designet, kraftige sengerammer av tre med elegante løsninger, eller sovesofaer hvor hele sengebunnen gir god plass til oppbevaring av alt fra dyner, puter og lakener til vinterklær og sommerklær. Det finnes med andre ord mange valgmuligheter, og det er kun du som vet hvilken som er den helt riktige for deg og dine behov.

Den helt klassiske løsningen er en dobbeltseng med fire store skuffer under madrassen. Denne formen for oppbevaring gir særdeles mye ekstra plass til oppbevaring, og er en god løsning hvis man ikke har så mye plass på soverommet.

Man kan også finne noe som er litt mer minimalistisk med to skuffer under sengen og en hylle i midten. Dette er en sengetype som både er elegant å se på, og som gir gode oppbevaringsmuligheter. Hyllen under sengen kan brukes til oppbevaring av ting som bøker og blader du gjerne vil lese i før du skal sove. Det er med andre ord snakk om en form for nattbord – bare under sengen.

Men man kan også få senger som har en alt-i-ett-løsning. Disse sengetypene er utformet slik at sengegavlen fungerer som en liten kommode med en hylle over sengen du kan bruke som nattbord. Noen modeller har dessuten integrerte hyller i siden, akkurat som et alminnelig nattbord hvor du kan plassere bøker, vannglass og andre praktiske ting, samtidig som du sparer mye plass.

Forskjellige størrelser

Men husk at oppbevaring ikke er forbeholdt dobbeltsenger. De finnes i alle mulige størrelser, og en enkeltseng med oppbevaring er en ideell løsning på barnerommet. Plassen under sengen utnyttes sjelden, men med noen hyller eller skuffer under sengen blir det enklere å rydde bort leker og andre ting som har en tendens til å ligge og flyte på rommet.

Det er dessuten noen sengestørrelser som sjeldent blir omtalt, som for eksempel disse i størrelsene 120×200 og 150×200. Det finnes flere grunner til det, men hovedårsaken er nok at sengene havner mellom enkeltseng og dobbeltseng. Det er masser av plass å boltre seg på for én person, men er litt i smaleste laget for to. Det kan likevel være mange gode grunner til å investere i en mellomstørrelse, og hvis du for eksempel leter etter en seng i størrelsen 120×200, med oppbevaring, så finner du garantert en modell som passer perfekt for deg. Det samme gjelder selvfølgelig også for en oppbevaringsseng i størrelsen 150×200 og alle andre størrelser. Du kan til og med få seng med oppbevaring etter mål!

Det første du bør tenke over når du skal finne den helt riktige sengen med oppbevaring for deg, er altså hvilken type seng du er på jakt etter, og hvilken form for oppbevaring du foretrekker.

Senger med oppbevaring er nemlig ikke forbeholdt én bestemt sengetype. Du kan nemlig få både regulerbare senger og kontinentalsenger med oppbevaring, eller smarte kasser og sengerammer til rammemadrassen din. Du skal altså bestemme deg for om du vil ha en helt splitter ny seng, eller om du kan nøye deg med en sengeramme til den sengen du allerede har.

Utseendet er viktig

Hvis du bor et sted hvor det ikke er så god plass til de helt store kommodene og skapene, så kan det være smart med en seng med oppbevaring. Hvis du for eksempel velger en dobbeltseng med fire skuffer under, så har du plutselig muligheten til å oppbevare sengetøyet, klær til en annen årstid, bøker eller andre ting som ikke hele tiden behøver å stå fremme. Det er i det hele tatt utrolig praktisk å ha flere oppbevaringsmuligheter, men du bør ikke utelukkende legge vekt på gode oppbevaringsmuligheter. For sengen skal også se bra og innbydende ut.

Hvis du velger en seng kun på grunn av gode oppbevaringsmuligheter, så kan det hende du ender opp med en seng du overhodet ikke syns ser flott ut. Aberet hvis du gjør det, kan så være at du hver eneste kveld vil ergre deg over at sengen ikke har det utseende du kunne tenke deg, noe som kan ha stor innvirkning på hverdagen din.

Sengens utseende har nemlig stor betydning for søvnkvaliteten. Det sier seg selv at en god madrass gir bedre søvn. Hvis du ikke føler deg komfortabel på soverommet ditt, så vil du faktisk sove dårligere. Soverommet skal være et sted du syns det er lekkert å oppholde deg i, slik at man nærmest gleder seg til å legge seg. På den måten slapper kroppen bedre av, og det blir dermed lettere å oppnå en bedre søvnkvalitet.

Mange muligheter med en seng med oppbevaring

Hvis man har en seng med oppbevaring, så finnes det mange fantastiske utnyttelsesmuligheter. Her får du 5 gode råd.

Oppbevaring av klær

Klær er en av de tingene som krever veldig mye oppbevaringsplass, og her fungerer plassen under sengen helt perfekt. Man kan for eksempel velge å oppbevare alle sommerklærne under sengen om vinteren, og omvendt kan man oppbevare de plasskrevende vinterklærne under sengen om sommeren.

Det er også enkelt å lage et system så man kan oppbevare hverdagsklærne sine under sengen, hvis man bare finner de helt riktige løsningene slik at det er lett å komme til klærne når man trenger de. Hvis man for eksempel ikke har plass til et stort klesskap på soverommet, kan dette være den absolutte beste løsningen.

Oppbevaring av kofferter

De fleste bruker bare koffertene deres 1–2 ganger om året, og resten av tiden står de bare og fyller. Kofferter tar veldig mye plass, og hvis man ikke har en kjeller eller et loft man kan gjemme de bort i, så kan en seng med oppbevaring være en opplagt mulig.

Husk at en koffert også har mye plass i seg selv som man kan prøve å utnytte, slik at man ikke bare plasserer en stor koffert fylt med luft under sengen. Det ville være smart å utnytte denne «gratis» plassen, men ulempen er at man blir nødt til å tømme kofferten de få gangene man skal bruke den.

Treningsvesker

Uansett om man spiller fotball, badminton, ishockey, tennis, håndball eller noe helt annet, så trenger man en veske med plass til alt utstyret. Med en oppbevaringsseng får man god plass til å gjemme bort slike treningsvesker og bagger.

Det er mange av oss som plutselig fikk en god idé og tenkte at man skulle begynne å trene eller starte på en helt ny sportsgren. Da man endelig fikk kjøpt alt utstyret, så gikk plutselig all luften ut av ballongen fortere enn forventet, og det nye utstyret blir ikke brukt like ofte som man hadde håpet på. Da kan det være smart å gjemme det bort under sengen. Foreløpig!

CD-er og DVD-er

Mange av oss har fortsatt mange CD-er og DVD-er liggende. Etter hvert som strømmetjenestene og musikkutvalget på nettet har blitt så stort, så blir de ikke hentet frem så ofte lenger. Kanskje man er litt lei av at de står og fyller i stua, samtidig som man ikke har lyst til å kvitte seg med hele samlingen? Da kan det være greit med en oppbevaringsseng, slik at man kan gjemme de bort, men samtidig vite at de lett kan finnes frem igjen.

Denne overskriften kunne selvfølgelig også hete «dataspill», «VHS-bånd», «bøker» eller noe helt annet. Poenget er bare at det ikke er noen grenser for hva du kan bruke den nyoppdagede oppbevaringsplassen under sengen til.

Alt mulig annet

Du har kanskje allerede skjønt at det finnes utrolig mange muligheter som «gjemmer» seg under sengen. Det er «kort sagt» og «rett og slett» et godt sted å gjemme bort de tingene man ikke trenger hver eneste dag. Det finnes mange forskjellige typer senger med oppbevaring. Det er også en selvfølge at jo større sengen er, desto mer oppbevaringsplass får du.

Hvis du har en stor seng med skuffer under, for eksempel en dobbeltseng, så er det viktig å huske på at den innerste plassen egner seg best til de tingene du sjeldent trenger, mens den forreste plassen egner seg best til de tingene du bruker relativt ofte.

Ulemper med seng med oppbevaring

En seng med oppbevaring kan være tung, og derfor ikke så lett å flytte rundt på. Det er selvfølgelig ikke noe problem, men noe man skal være oppmerksom på. Når du skal vaske og støvsuge, så er det med andre ord litt vanskeligere å komme til både under sengen og inntil veggen, hvis den da ikke står fritt ute på gulvet.

Men siden sengen går helt ned til gulvet, så er det jo selvfølgelig begrenset hvor mye støv som samler seg under den. Ellers er det ikke mange ulempene, og de positive egenskapene gjør at en seng med oppbevaring er et godt valg for de aller fleste.