Billige senger

Søvn er helt avgjørende for vårt velvære. Når vi sover for lite blir vi irritable og uopplagte, vi kan få konsentrasjonsvansker og få problemer med å huske. I tillegg påvirker søvnmangel også helsen vår. Derfor er det all grunn til å sørge for at du velger riktig seng slik at rammene for en god søvn er på plass.

Billige senger | Bedrenaetter.no

✅ Levering 8-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Billige senger | Unoliving.no

✅ Levering 3-4 uker

✅ Retur 14 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Det er imidlertid ingen fasitliste for hva som er en god seng. Alle mennesker er forskjellige og derfor stiller vi også forskjellige krav til sengen vår.

Her hos Sov-bedre.no vet vi at det ikke er én type seng som passer for alle. Derfor skal vi hjelpe deg, slik at du klarer å finne akkurat den sengen og madrassen som best oppfyller dine behov.

4 spørsmål du skal stille deg selv når du skal finne billige og gode senger

En seng er en vanlig betegnelse på et bredt spekter av forskjellige typer madrasser i kombinasjon med andre madrasser og muligens sengeben. Dermed er det mange ting du trenger å avklare med deg selv og en mulig partner når du velger riktig(e) seng(er) og madrasser.

1. Hvor stor skal sengen være?

Den første tingen du trenger å avklare er om du trenger en enkeltseng, en trekvart seng eller en dobbeltseng. Dette valget har en tendens til å være relativt enkelt, siden det i stor grad styres av hvor sengen skal stå og hvem som skal bruke den.

Som en tommelfingerregel skal hver voksen ha minst 80 cm i bredden, men mange mennesker vil absolutt foretrekke 90 cm, så det er god plass til å boltre seg. Dette betyr ikke at det er helt umulig for to voksne mennesker å sove i senger med en bredde på 140 cm. Etter en stund er det nok likevel langt mer behagelig for begge med litt mer plass. På et gjesterom, for eksempel, kan en fjerdedelseng være en virkelig fin løsning for de fleste. Husk også at sengen fortrinnsvis skal være minst 20 cm lengre enn personen som er i den.

Så hvis du eller partneren din måler over 190 cm, er det lurt å velge en seng med ekstra lengde, som for eksempel 210 cm, slik at føttene ikke stikker utover fotenden.

2. Hvilken type seng er best for deg?

Deretter må du bestemme hvilken sengetype du vil finne. De vanligste typer senger er: Regulerbare senger, kontinentalsenger, rammemadrasser og springfjærmadrasser.

I tillegg finnes det et utvalg av senger i andre modeller og typer. Mange nordmenn sover på en klassisk rammemadrass, noe som er det enkleste og rimeligste valget. Det er en fleksibel sengetype der du får virkelig god komfort for pengene.

På den annen side kan det likevel for noen virke som en litt kjedelig sengeløsning. I hvert fall hvis man ikke gjør noe annet enn å la en enkelt dyne og pute ligge på den.

På den annen side er vi mennesker forskjellige, og en minimalistisk stil vil også kunne tiltrekke mange.  De kontinentale sengene derimot gir det luksuriøse hotellutseendet som mange drømmer om på soverommet hjemme også. Her får du flere lag madrasser, noe som gir både en virkelig god sovekomfort og en elegant sengeløsning som er med på å gi soverommet et eksklusivt preg. Regulerbare senger tilbyr begge den enorme fordelen at du både kan ligge og sitte komfortabelt i sengen din.

Hvis du er typen som liker å lese før sengetid, eller hvis du liker å sove med hevet hode om natten, så er en regulerbar seng et godt valg. De er generelt dyrere enn de fleste andre sengetypene, men til gjengjeld får du litt ekstra komfort. Denne komforten er noe som er vanskelig å få til i de sengetypene der sengen ikke kan justeres. 

3. Hvilken fasthet bør du gå etter?

Det er veldig individuelt om du foretrekker å ligge på en myk eller en fast madrass om natten. Derfor kan det være noe av det vanskeligste å gi råd om. En tommelfingerregel er imidlertid at hvis du veier under 75 kg, vil det i de fleste tilfeller være en middels fasthet du bør gå for. Veier du mellom 75 og 95 kg er det en fast madrass som vil gi den beste komforten.

Hvis du veier mer enn 95 kg, kan det være en fordel å velge en ekstra fast madrass. Det kan derfor tenkes at du og partneren din bør ha forskjellige fastheter.  Det er fjærene eller kjernen på madrassen som er med på å avgjøre om en seng føles myk eller fast.  

4. Hvilken overmadrass er best?

Her på siden finner du overmadrasser med forskjellige materialer i kjernen av madrassen. De vanligste kjernetypene er lateks og minneskum, i tillegg til de mer billige variantene med kaldskum.  Lateks kjennetegnes ved at den har lang holdbarhet og lar huden puste og tilpasser seg i stor grad kroppens bevegelser. Minneskum former seg etter kroppen ved hjelp av varmen fra kroppen din, og sørger for at du får god støtte.

Når det gjelder materialet i overmadrassen din, er det veldig individuelt hva som er det mest optimale. Igjen kan vi ta utgangspunkt i en tommelfingerregel som sier: Hvis du ofte har det for varmt om natten, så bør du velge lateks i stedet for minneskum på grunn av lateksens pustende egenskaper.

Bør du velge en dyr eller en billig seng?

Når du kjøper en ny seng, kan det være vanskelig å finne ut hva du får for pengene. Er pris og kvalitet relatert? Kan det være passende at en dyr seng er mye bedre enn en billig seng?

Det er vanskelig å gi et entydig svar da vi alle har vår egen mening om hva en god seng er. Noen vil sannsynligvis oppleve at de sover som en drøm i en billig seng, mens andre vil si at de først virkelig begynte å sove godt da de fikk den nye sengen med de dyre madrassene. På den måten er det vanskelig å si at dyre senger alltid er bedre enn billige senger.

I tillegg er det selvfølgelig også forskjell på hva vi hver og en oppfatter som dyrt eller billig. Her hos sov-bedre.no er vi overbevist om at pris og kvalitet henger sammen. Vi vet at det finnes mange gode senger til attraktive priser der du får god valuta for pengene. På den andre siden av prisskalaen finner du luksuriøse sengeløsninger der du får uovertruffen kvalitet. Kvaliteten på senger står oftest i forhold til prisen, enten du velger en dyr merkeseng eller om du velger en billig seng. I virkeligheten kan det også handle om din helse eller trivsel generelt.

Hvis du sliter med problemer i nakken eller ryggen, vil det stille litt flere krav til sengen din. Da vil for eksempel en billig rammemadrass kanskje ikke oppfylle disse kravene. Her må du sannsynligvis se på de litt dyrere alternativene for å finne en seng som gir riktig støtte.

Motsatt, hvis du er typen som kan sove nesten hvor som helst, og ikke føler noen smerter noen steder, så kan man nøye seg med en billig seng hvor alt det grunnleggende er på plass og hvor du ikke betaler for spesiell teknologi som har til hensikt å optimalisere sovekomforten.

Når du leter deg gjennom de mange ulike sengene på markedet, vil du raskt oppdage at prisen på en seng varierer mye. Det finnes alt fra enkle rammemadrasser og skumgummimadrasser til en lav pris, til dyrere luksuriøse senger som koster en del mer. På den måten kan du finne noe for enhver lommebok. Det beste rådet er derfor å sette seg inn i egenskapene som de forskjellige sengene kan tilby og velge ut fra dette.

I tillegg er det selvfølgelig også grunn til å vurdere hvor mye du skal bruke den sengen du kjøper. Hvis det er en seng for et gjesterom eller til hytta, brukes sengen vanligvis færre netter i året enn sengen du har på soverommet ditt. Det er grunnen til at mange velger å kjøpe billige senger til dette for deretter å bruke litt mer på sengen de sover i nesten hver natt. 

Er det en grunn til å velge en seng fra et kjent merke?

Mange velger å kjøpe en merkeseng basert på oppfatningen om at du kan forvente litt ekstra fra en seng fra et av de anerkjente merkene. Hvilket merke du skal velge avhenger helt av hvilke behov du har og hvilke krav du stiller til din nye seng. Noen av merkene skiller seg ut for å være usedvanlig innovative og har utviklet unike teknologier som gir sengene sine noen helt spesielle funksjoner.

Andre har i mange år foredlet kvalitet og komfort, og har dermed en annen kundebase. Mange av de mest kjente merkene tilbyr også billigere modeller. Det betyr at du for eksempel kan finne billige senger fra Skeidar, Wonderland, Tempur og andre kjente merker, selv om disse produsentene er kjente for å fremstille luksuriøse senger.

Det er helt umulig å si hva som er best å gjøre, for vi er som sagt forskjellige. Noe som er perfekt for meg kan være forferdelig for deg, og motsatt. Så ta deg god tid, og vær sikker på at sengen er perfekt for deg. Uansett om det er en dyr eller billig seng.