Familieseng

Familieseng

Se utvalget

Familieseng

Mange foreldre har opplevd netter med sengen stappfull av barn slik at det knapt er plass til at de selv kan sove. Det kan være mange årsaker til at barn ligger i foreldrenes seng. Noen ganger er det fordi et barn har hatt mareritt, andre ganger ligger det med feber. Hvis man har flere barn, så er det ikke uvanlig at de «velter inn» og vekker foreldrene en tidlig søndag morgen.

Det kan være litt vel tidlig for foreldre med fulltidsjobb, men det er uansett ikke mange ting som er hyggeligere enn å ligge sammen i sengen og snakke og kose seg. Det er også populært med en familieseng på hytta, ikke bare fordi det kan være sparsomt med plass, men også fordi en familieseng kan være med på å skape en ekstra hyggelig ramme rundt oppholdet på hytta.

En familieseng alle kan sove i

Det er også en del som gjerne vil sove sammen med barna selv om det verken er snakk om sykdom eller mareritt. Da er det perfekt med en ekstra stor seng, eller en såkalt familieseng. For en alminnelig dobbeltseng på 180×200 cm er altfor smal hvis man skal ligge tre i den, selv om barnet er helt nyfødt. Når man snakker om familiesenger, så snakker man om en seng med en størrelse på minst 200×200 cm.

Hvis man er alenefar eller alenemor, så kan man selvfølgelig klare seg med en mindre seng, men den bør allikevel være bred nok til at begge kan vri og vende på seg gjennom natten uten å støte inn i hverandre. En familieseng på 150 cm i bredden er helt klart å anbefale. Den er smalere enn en alminnelig dobbeltseng, men allikevel stor nok til at både du og barnet har god plass.

En ny seng

De aller fleste vil nok være enige i at jo større desto bedre når valget skal falle på en ny seng med plass til hele familien. Er du virkelig heldig, har du også et soverom der det er plass til en dobbeltseng i størrelsen 200×200 cm eller større, der to voksne og 1 eller 2 barn fritt kan boltre seg. 

Sett sammen din egen familieseng

Her hos Sov-bedre.no ønsker vi å hjelpe deg, slik at du kan velge den modellen som passer best til soverommet ditt og dine behov. Senger kommer ikke bare i forskjellige størrelser, men også i flere forskjellige typer og modeller.

Noen tar selvfølgelig mer plass enn andre, og det er viktig at du tenker deg godt om før du handler. Hvis du for eksempel velger en familieseng med sengeramme, så skal du huske på at sengen tar mer plass enn hvis du bare velger en stor rammemadrass.

Det behøver ikke nødvendigvis å være snakk om så mye ekstra plass, for du finner flere sengerammer i enkle og slanke design. En sengeramme med oppbevaring kan dessuten være med på å gi mer plass på soverommet, siden du kan passe og gjemme bort alle de tingene du ikke behøver å ha stående fremme i hverdagen. 

Du kan dessuten finne en familieseng med hodegavl slik at det er mer behagelig å lene seg mot veggen hvis dere vil sitte oppreist og snakke eller lese. Det kan dessuten være med på å gi en mykere og mer helhetlig stil på soverommet, og i det hele tatt gjøre rommet mer innbydende.

Du finner også sengerammer med integrert nattbord og hyller til den store familiesengen din, slik at både barnebøker, drikke, smokk og alt mulig annet er lett tilgjengelig. Igjen er det selvsagt plassen som bestemmer om nattbord og lignende er en mulighet eller ikke.

Synkron regulerbar seng

Som barnefamilie kan det være en god idé å velge en regulerbar seng som familieseng, selv om man altså ikke alltid sover for seg selv. Hvis du velger en ny seng med to separate regulerbare bunner, kan det være lurt å koble sammen i bunnen slik at du kan heise sengen opp og ned samtidig på hver side.

Dermed kan du få en bred dobbeltmadrass for hele familien, og unngå sprekken i midten. Man kan unngå uenigheter mellom familiemedlemmer om hvorvidt man skal heve eller senke. Bare en kan kontrollere det, og så kan man ikke diskutere det mer.

Madrass med to egenskaper

Hvis alle skal legge seg godt og våkne uthvilt, er det viktig å velge riktig fasthet i madrassen. Selv om familiemedlemmene veier forskjellig og trenger forskjellige fastheter i madrassen, trenger du ikke å gå på akkord med kvalitet og komfort. Her på siden kan du finne dobbeltmadrasser med to kjerner, slik at du kan få forskjellig fasthet på hver side av sengen.

Familieseng av høy kvalitet

Her hos Sov-bedre.no anbefaler vi at du ser i retning mot de beste produsentene og forhandlerne. Da er du garantert kvalitetssenger som er utviklet med fokus på holdbarhet og komfort, uansett om du velger en kontinentalseng, rammemadrass, justerbar seng eller en helt annen type. Med godt håndverk og god design kan du være sikker på at sengene tåler å bli brukt i mange år fremover.  Sengene er derfor et trygt valg når du skal finne en familieseng til deg og din familie.

En investering for fremtiden

Vi tilbringer tross alt nærmere en tredjedel av livet vårt i sengen, og det er viktig at hele familien har en seng med den riktige komforten og støtten. En god seng behøver overhodet ikke å være dyrt, og det kommer stadig gode tilbud hos forhandlerne. Det er dog viktig at man husker på at en seng er en investering man foretar for at man skal ha en god og sunn hverdag, og det er derfor viktig at man ikke går på kompromiss med kvaliteten. I tillegg er det ikke til å stikke under en stol at høyere kvalitet også betyr lengre levetid.