Overmadrass guide

Finn den beste blant overmadrassen

Overmadrass: bedre nætter

Finn et bredt utvalg av madrasser hos Bedre Nætter.

Levering: 1-2 uker

Returret: 30 dager

Fragt: Gratis

Overmadrass: Furniturebox

Finn et bredt utvalg av madrasser hos Bedre Nætter.

Levering: 1-2 uker

Returret: 14 dager

Fragt: 495 kr

Overmadrass – finn den beste

Vi har simpelthen satt oss fore å finne frem til den beste overmadrassen – etter dine premisser. Først tar vi en liten gjennomgang av nytteverdi og funksjonalitet, før vi lar det brake løs med våre fire utvalgte favoritter.

Beskytter madrassen din

Overmadrasser kommer i forskjellige tykkelser, materialvalg og kvaliteter. For uøvede føles det som uoverkommelig å finne den rette og man ender opp med å velge etter den ene faktoren man har full forståelse av: Prisen. Det er synd, for pris, kvalitet og funksjonalitet henger som oftest sammen. Så vi begynner med det enkleste først. Overmadrassene, uansett type, beskytter alle sammen madrassen din mot smuss og slitasje, slik at den får lengre levetid. Et viktig poeng, siden gode madrasser koster ganske mye. Like viktig, er det at overmadrassen kan forbedre nattesøvnen din. Det høres ut som tomt reklamesnakk, men er like fullt reelt. Overmadrassen kan brukes til å regulere temperaturen, madrassens fasthet og den kan faktisk lede vekk svetten i løpet av natten.

Overmadrassen kan vaskes

Vask av madrassen er ikke så enkelt. Da er det godt at overmadrassens trekk lett kan vaskes. En vask på 60 grader sørger for å fjerne døde hudceller, svette, hår og generelt smuss. Skulle du være ekstra uheldig og søle mye i sengen, er det langt billigere å skifte ut overmadrassen enn selve madrassen.

Kan endre fasthet på madrassen din

Ligger du enten for mykt eller hardt på madrassen din, kan en overmadrass være med på å korrigere madrassens fasthet. Så har det blitt noen kilo for mye på vekten, slik at madrassen egentlig burde skiftes ut, vil en fast overmadrass kunne være nok til at du ligger godt i sengen igjen.

Memoryfoam eller latex – hvilken passer deg best?

Latex-madrassen er et naturprodukt, med fast form, som hindrer deg fra å synke ned i overmadrassen slik du gjør med en memoryfoam-madrass (mer om det senere). Latexmadrassen er laget av naturgummi, puster godt og leder dessuten både varme og fukt ut av madrassen. Her er det en positiv trippeleffekt av latexmadrassen, som andre overmadrasser ikke kan matche – den er varmeregulerende, bringer vekk fuktighet og dermed reduseres antallet bakterier betraktelig. Memoryfoam er et relativt mykt materiale som former seg etter kroppen. Materialet blir mykere når det blir utsatt for varme og dermed synker du godt ned i madrassen. Det gir et stabilt trykk over hele kroppen og en god liggestilling, men bakdelen er at det blir varmt.

Vi har funnet frem fire gode valg til deg

Kjøler og tilpasses kroppen: Pulse Latex Overmadrass

Denne overmadrassen er en smart kombinasjon av memoryfoam og latex’ens egenskaper. Den er laget i memoryfoam, men tilsatt perler laget av gele, som sørger for at man ikke blir så varm når man sover på overmadrassen. Dessuten har Pulse Latex langt bedre pusteevne enn vanlig memoryfoam. Perlene som er tilsatt i memoryfoamen har dessuten en antibakteriell virkning og påvirker ikke allergikere. Trekket på denne overmadrassen har dessuten en kjølende virkning, så her får man virkelig det beste fra begge verdener.

Billigmadrassen – med god kvalitet: Latex Prestige Overmadrassovermadrass guide

Vi skal ikke legge skjul på at latex overmadrasser koster en del mer enn de billigste i skum. Det er en av bakdelene med dem, men Latex Prestige overrasker med sitt lave prisnivå og høye kvalitet. Latex Prestige har høy densitet, hele 10 kg/m3, og vil dermed gi deg nødvendig støtte – på en komfortabel måte. Latexens kjølende effekt er en hyggelig ekstrabonus for denne madrassen.

 

 

God for miljøet og deg: Mayan Green Overmadrass

Hvis du vil være miljøbevisst hele veien inn til sengen, er Mayan Green det perfekte valget. Overmadrassen er produsert i sertifisert, 100% natur-latex og har til alt overmål også et meget miljøvennlig trekk (Tencel). Det spesielle med et Tencel trekk, er at det faktisk er laget av sagflis, bare ekstremt finmalt. Trekket puster og har en antibakteriell virkning. Dessuten trives midden svært dårlig i Tencel, hvilket er bra for allergikere. – Og positivt for oss andre også, som ikke liker å dele seng med alt for mange av de små krekene.

Til regulerbare senger: Latex Split Overmadrass

Regulerbare dobbelsenger setter noen ekstra krav til overmadrassen. En dobbel overmadrass fungerer svært dårlig, da den vil kreve at begge sider i sengen justeres likt. To enkle overmadrasser fungerer heller ikke særlig godt, da de lever sitt eget liv og sklir frem og tilbake.Overmadrass med splitt er dermed det eneste fornuftige valget. Dermed kan dere justere sengene ulikt og de holdes allikevel på plass, takket være at de er montert sammen i midten. Latex Split er dessuten laget i 40 mm tykk latex, som gir svært god komfort. Den har latex madrassenes ventilerende og kjølende effekt.