Overmadrasser

En god seng er helt avgjørende for en god nattesøvn. En god nattesøvn er altavgjørende for at du kan fungere optimalt. Derfor er sengen ett av de viktigste møblene i hjemmet. Sengen skal være tilpasset dine behov, fordi du da vil oppleve en mye bedre nattesøvn. Vi har funnet et stort utvalg av overmadrasser, så du har muligheten til å finne den som passer best til nettopp dine behov.

Overmadrass 90x200

Overmadrass 90x200

Overmadrass 120x200

Overmadrass 120x200

Overmadrass 140x200

Overmadrass 140x200

Overmadrass 150x200

Overmadrass 150x200

Overmadrass 160x200

Overmadrass 160x200

Overmadrass 180x200

Overmadrass 180x200

Latex overmadrass

Latex overmadrass

Sov godt med den rette overmadrassen

Det finnes mange forskjellige sengekonstellasjoner: kontinentalsenger, rammemadrasser og springfjærmadrasser – bare for å nevne noen. Felles for alle senger, er dog at de kun blir bedre, hvis du tilføyer den rette overmadrassen. En overmadrass er, som navnet antyder, den øverste madrassen. Det er den du ligger direkte på om natten. Derfor er det viktig å velge den rette overmadrassen.

Overmadrassens mange egenskaper

Overmadrassen har svært mange gode egenskaper. Derfor velger de fleste å investere i en overmadrass, når det skal kjøpes ny seng.

Overmadrassen gir en bedre komfort. Den gir bedre støtte til kroppen din, noe som betyr at kroppen din slipper unødig trykk om natten. Du vil merke at nattesøvnen din generelt blir bedre, hvis du sover på den rette overmadrassen.

Overmadrassen forlenger levetiden på sengen din. Siden overmadrassen er det øverste laget i sengen, er det samtidig det laget som kroppen din er i kontakt med om natten. Derfor vil overmadrassen også bli raskere slitt enn de andre madrassene, som ligger under overmadrassen. Heldigvis kan du ofte nøye deg med å skifte ut overmadrassen, når sengen trenger en utskiftning – så den vil altså forlenge levetiden på sengen og sparer deg for penger.

Overmadrass sikrer et mer hygienisk sovemiljø. Hvis du for eksempel ligger direkte på en rammemadrass, vil svette og hudceller med tiden trenge inn i madrassen, og det vil gi et dårligere sovemiljø og -klima. En av overmadrassens gode egenskaper er at du kan ta trekket av madrassen og vaske det – akkurat som du vasker sengetøyet for å forbedre soveklimaet.

Forskjellige behov – forskjellige overmadrasser

Akkurat som med alle andre madrasser, skal overmadrassen tilpasses til dine behov. Det finnes forskjellige overmadrasser som dekker forskjellige behov. Du kan for eksempel kjøpe overmadrasser med en kjerne av latex eller en kjerne av memoryskum. Overmadrasser med forskjellige kjerner, har for forskjellige egenskaper.

Overmadrasser med en kjerne av latex er svært elastiske, som betyr at de gir god støtte. Den er samtidig trykkavlastende; den skyver tilbake, alt etter hvor mye vekt den mottar. Den tilpasser seg kroppen din og den støtter deg derfor alt etter hvordan du ligger og hvordan du plasser vekten din på madrassen. Latex overmadrassen er samtidig god hvis du har det varmt om natten. Latex er et pustende materiale som ikke opptar kroppsvarmen din – derfor kan overmadrassen med latex virke kjølende, samtidig med at den ikke tar skade av det hvis du for eksempel svetter.

Overmadrasser med en kjerne av memoryskum tilpasser seg kroppen din; denne typen overmadrass former seg etter din kroppsvarme og du synker derfor ned i madrassen ved de punktene du er varmest. Hvis du har ryggproblemer, skal du overveie en overmadrass av memoryskum, fordi dine varme steder som typisk er skuldre, nakke og korsryggen avlastes.

Overmadrass er en nødvendighet

Det er dessverre alt for mange mennesker som ikke får en god nattesøvn. Noe det er mange gode, eller rettere sagt, dårlige grunner til.  

Det kan selvfølgelig skyldes helsen, stress eller andre psykiske lidelser, men det kan også handle om hvilken seng du sover i. Ikke minst hvilken overmadrass du har valgt å sove på når du ligger i sengen.

Overmadrassen er den delen av sengen din som gir det siste perfekte underlaget under sengetrekket eller lakenet. Det er overmadrassen du ligger på som avgjør hvor godt du ligger og ikke minst hvor godt du sover om natten.

Det kan hende du ligger på en seng eller madrass uten overmadrass.  men da vil man ofte føle at man kan merke fjærene i sengen. Derfor bør man legge en overmadrass på sengen, slik at man ikke føler de harde fjærene i sengen eller rammemadrassen lenger.

Hvis du spør eksperter, er overmadrassen uunnværlig og en nødvendighet for en god natts søvn, og vi kun kan nikke anerkjennende til det!

Overmadrassen gir næring til kroppen din

Kroppen din er helt unik og krever dermed en unik behandling og omsorg. Behandlingen handler om hvordan du tar vare på kroppen din i hverdagen og hvordan du prøver å skåne den for mange og tøffe belastninger.

Omsorgen handler om hvordan du skal ta vare på kroppen din når den skal slappe av og restituere seg til neste dags utfordringer. Her handler det om hvile og søvn, og alle trenger at kroppen restituerer seg og kommer seg etter en lang dag med belastninger og stress.

Kroppen skal ligge og hvile i minst 5 til 7 timer om dagen, med 5 timer som det absolutte minimum.  Det er ikke sunt over lengre perioder med bare 5 timers hvile eller søvn.Du trenger tid for å bli fylt med ny energi. Det er som en bil som må ha bensin nå og da. Du trenger ny energi for kroppen og sjelen, og dette gjøres ved å ligge og hvile og sove. For at kroppen skal få de beste forholdene for dette, er det viktig at underlaget er så lite belastende som mulig.

Derfor er det viktig at du sover eller hviler på en madrass som passer perfekt til kroppen din. Når du supplerer en madrass med en overmadrass, gjør du ikke bare tiden på madrassen utholdelig, men også veldig behagelig og komfortabel, slik at kroppen og sjelen din lettere får hvile og sovne.

Det er derfor avgjørende at du sikrer de rette forholdene for kroppen din når du velger seng og overmadrass. Det gir en perfekt liggestilling, og gir kroppen de beste forholdene for hvile og søvn, slik at den kan komme seg og bli fylt med helt ny energi.

Skift overmadrassen i stedet for hele sengen

Hvis du allerede har en virkelig god og holdbar seng, men synes den begynner å bli litt hard å ligge på, kan du faktisk gi det et nytt liv, ved å bytte ut eller legge på en virkelig god overmadrass.Så du trenger ikke å skifte ut hele sengen, men du kan bare kjøpe en helt ny og behagelig overmadrass som passer perfekt til kroppen din.

Det kan også dreie seg om at dere er to i sengen, og en av dere føler at noe annet og bedre er nødvendig for at man skal ligge litt bedre. Her kan du for eksempel med fordel kjøpe to overmadrasser med forskjellige egenskaper slik at de passer perfekt til den enkelte, og dermed skaper de beste forholdene for søvnen.Det kan være mye penger å spare hvis du bare trenger å skifte en overmadrass i stedet for å skifte en hel seng.

Mange typer madrasser med overmadrass på markedet

Hvis du skal ut og investere i en ny overmadrass, må du først bestemme deg for om det skal være en dobbel overmadrass for en dobbeltseng, eller om du vil ha en eller to som passer til en enkeltseng.

Da må du sette av et budsjett som betyr at du kan få en overmadrass som varer i mange år og som gir deg den beste liggekomforten som finnes.

Det er noen skummadrasser som er laget av skum, kaldskum og purskum og de er ganske billige. De kan være helt fine, men de slites opp raskere enn overmadrasser med en kjerne av enten lateks eller minneskum. Selv om de er litt dyrere, så kan det fort lønne seg å kjøpe god kvalitet, slik at du ikke behøver å kjøpe en ny overmadrass hele tiden.

Lateks eller minneskum

En madrass med overmadrass av lateks er utrolig holdbar, elastisk og gir en fantastisk støtte for kroppen din som gjør at kroppen nærmest smelter sammen med madrassen.

Lateks er dessuten et naturmateriale med gode pusteegenskaper. Det gjør at overmadrasser med lateks er utrolig godt ventilerende, noe som gjør at kroppen får puste om natten. Det betyr også at overmadrassen føles litt kjølig, og passer derfor perfekt til de som har en tendens til å ha det varmt om natten. Det er en litt annen type skummadrass, nemlig en madrass med minneskum. Den skiller seg ut en god del i forhold til de billige skumvariantene, siden den er mer kompakt og støtter kroppen din på en helt annen måte.

Dette betyr at kroppen din får naturlig støtte på de stedene der den trengs, og den avlaster kroppen din under søvn, noe som betyr at du sover mye bedre med denne typen overmadrass enn med en overmadrass av de andre skumtypene.

Minneskum former seg etter kroppsvarmen, og støtter mest der det er varmest. Denne typen overmadrass føles varm i forhold til en overmadrass med lateks, og passer derfor perfekt til de som ofte fryser om natten.  

Overmadrasser

Overmadrasser er tilgjengelige i mange størrelser. Selvfølgelig skal størrelsen du velger samsvare med størrelsen på madrassen din. Noen av målene er hyppigere standardmål, mens andre er mer sjeldne. Vær også oppmerksom på at mange av dem er tilgjengelige med ekstra lengde.

Det kommer mange til gode.Hvis sengen din er en dobbeltseng som du deler med en annen, er det bare et ekstra valg du må ta; fordi du må velge om du skal ha en stor overmadrass, eller om dere skal ha en hver.

Hvis dere foretrekker to forskjellige fastheter, så er det smart å velge to forskjellige overmadrasser. Det beste vil selvfølgelig være om man var enige, slik at dere får en overmadrass som dekker hele sovearealet. Det kan også være forskjeller i tykkelse på de forskjellige modellene av overmadrasser.

Hvis dere velger hver deres modell, må dere sørge for at de har samme tykkelse. Ellers blir det en utfordring med høydeforskjell i midten av sengen. Les også vår store guide for overmadrasser der du kan lese nærmere om de forskjellige typene, og bli klokere på hvilke som er de beste.