Overmadrasser

En god seng er helt avgjørende for en god nattesøvn. En god nattesøvn er altavgjørende for at du kan fungere optimalt. Derfor er sengen ett av de viktigste møblene i hjemmet. Sengen skal være tilpasset dine behov, fordi du da vil oppleve en mye bedre nattesøvn. Vi har funnet et stort utvalg av overmadrasser, så du har muligheten til å finne den som passer best til nettopp dine behov.

Overmadrasser

Overmadrasser

Sov godt med den rette overmadrassen

Det finnes mange forskjellige sengekonstellasjoner: kontinentalsenger, rammemadrasser og springfjærmadrasser – bare for å nevne noen. Felles for alle senger, er dog at de kun blir bedre, hvis du tilføyer den rette overmadrassen. En overmadrass er, som navnet antyder, den øverste madrassen. Det er den du ligger direkte på om natten. Derfor er det viktig å velge den rette overmadrassen.

Overmadrassens mange egenskaper

Overmadrassen har svært mange gode egenskaper. Derfor velger de fleste å investere i en overmadrass, når det skal kjøpes ny seng.

Overmadrassen gir en bedre komfort. Den gir bedre støtte til kroppen din, noe som betyr at kroppen din slipper unødig trykk om natten. Du vil merke at nattesøvnen din generelt blir bedre, hvis du sover på den rette overmadrassen.

Overmadrassen forlenger levetiden på sengen din. Siden overmadrassen er det øverste laget i sengen, er det samtidig det laget som kroppen din er i kontakt med om natten. Derfor vil overmadrassen også bli raskere slitt enn de andre madrassene, som ligger under overmadrassen. Heldigvis kan du ofte nøye deg med å skifte ut overmadrassen, når sengen trenger en utskiftning – så den vil altså forlenge levetiden på sengen og sparer deg for penger.

Overmadrass sikrer et mer hygienisk sovemiljø. Hvis du for eksempel ligger direkte på en rammemadrass, vil svette og hudceller med tiden trenge inn i madrassen, og det vil gi et dårligere sovemiljø og -klima. En av overmadrassens gode egenskaper er at du kan ta trekket av madrassen og vaske det – akkurat som du vasker sengetøyet for å forbedre soveklimaet.

Forskjellige behov – forskjellige overmadrasser

Akkurat som med alle andre madrasser, skal overmadrassen tilpasses til dine behov. Det finnes forskjellige overmadrasser som dekker forskjellige behov. Du kan for eksempel kjøpe overmadrasser med en kjerne av latex eller en kjerne av memoryskum. Overmadrasser med forskjellige kjerner, har for forskjellige egenskaper.

Overmadrasser med en kjerne av latex er svært elastiske, som betyr at de gir god støtte. Den er samtidig trykkavlastende; den skyver tilbake, alt etter hvor mye vekt den mottar. Den tilpasser seg kroppen din og den støtter deg derfor alt etter hvordan du ligger og hvordan du plasser vekten din på madrassen. Latex overmadrassen er samtidig god hvis du har det varmt om natten. Latex er et pustende materiale som ikke opptar kroppsvarmen din – derfor kan overmadrassen med latex virke kjølende, samtidig med at den ikke tar skade av det hvis du for eksempel svetter.

Overmadrasser med en kjerne av memoryskum tilpasser seg kroppen din; denne typen overmadrass former seg etter din kroppsvarme og du synker derfor ned i madrassen ved de punktene du er varmest. Hvis du har ryggproblemer, skal du overveie en overmadrass av memoryskum, fordi dine varme steder som typisk er skuldre, nakke og korsryggen avlastes.