Test av senger – Les vår store best i test av senger guide

Her i vår test av senger har vi gått gjennom markedet for å finne de beste sengene som markedet har å by på akkurat nå. 

Regulerbare senger test

Regulerbare senger test

Kontinentalseng test

Kontinentalseng test

Rammemadras test

Rammemadras test

Populære kontinentalsenger
Venus

Venus har i lang tid vært bestselgeren til «Bedre Nætter», og det er ikke uten grunn. Her får vi nemlig god komfort, god kvalitet og en rekke valgmuligheter som gjør at du kan få den perfekte sengen hjem til deg på kort tid.

✅ Levering
16-24 dager

✅ Prøvetid
100 dager

✅ Delbetaling
Tilbys

Jupiter

Dette er en noe rimeligere og enklere kontinentalseng, uten at det på noen måte har gått på bekostning av komfort og kvalitet.

✅ Levering
12-20 dager

✅ Prøvetid
100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Senses

Senses er ideell for deg som nyter det å gjøre et godt kupp. I Senses får du en seng av god kvalitet til en fenomenal pris.

✅ Levering
16-24 dager

✅ Prøvetid
100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Populære regulerbare senger
Jupiter

Mange tenker at det å kjøpe en regulerbar seng er en altfor dyr fornøyelse, som for de fleste er uoppnåelig. Men med Jupiter er det ikke det. Den kommer til en rimelig pris sammenlignet med lignende modeller på markedet, og samtidig er kvaliteten god – da dette er en svært robust og stabil seng.

✅ Levering
12-20 dager

✅ Prøvetid
100 dager

✅ Delbetaling
Tilbys

Venus

Her har den bestselgende sengen Venus blitt brukt som utgangspunkt, men den er nå kombinert med en 100 % naturlig toppmadrass

✅ Levering
12-20 dager

✅ Prøvetid
100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Atlas

Her får du topp kvalitet og et fantastisk skandinavisk design samlet i én og samme seng, uten at det ruinerer deg helt.

✅ Levering
16-24 dager

✅ Prøvetid
100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Populære rammemadrasser
Venus

Venus er «Bedre Nætter» sin originale seng. Det var den første de lanserte når de startet opp, og den dag i dag er den fortsatt deres absolutte bestselger. Den har vunnet en rekke tester, og kundene roser sengens komfort, kvalitet og valgmuligheter.

✅ Levering
24-36 dager

✅ Prøvetid
100 dager

✅ Delbetaling
Tilbys

Jupiter

Her får man fortsatt madrasser og toppmadrasser i beste kvalitet, og med en rammemadrass fra Jupiter trenger ikke kvalitet å være dyrt.

✅ Levering
24-36 dager

✅ Prøvetid
100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Senses

Senses er en rammemadrass som oser av luksus, og som faktisk kan gi deg følelsen av å sove i en hotellseng der hjemme på soverommet.

✅ Levering
24-36 dager

✅ Prøvetid
100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Dobbeltseng guide

Dobbeltseng guide

Sovesofa guide

Sovesofa guide

Dundyne guide

Dundyne guide

Senger test

Her hos Sov-bedre.no forsøker vi å hjelpe deg til å få den best mulige søvnen. Det gjør vi blant annet gjennom artikler, guider og tester, hvor vi forsøker å komme innom viktige aspekter og produkter i forbindelse med søvn.

Det er viktig med en god seng. Veldig mange gjør den feilen at de ikke legger så mye energi i å velge den riktige sengen for en selv – noe som dessverre kan ha flere konsekvenser enn man egentlig tenker over. Man tilbringer ufattelig mye tid i sengen sin – så hvorfor skal ikke en god seng stå høyt oppe på listen over ting man burde prioritere å investere i?

En god seng gjør livet bedre. Man sover bedre, ligger bedre, man slapper kort sagt bedre av. En god natts søvn er viktig for helsen, og det å ligge godt er viktig for rygg og kropp. Med andre ord har man alt å vinne på å finne den sengen som passer best til en selv.

Vår test er delt opp i tre, da vi har differensiert mellom tre ulike typer senger:

Vi går gjennom en og en kategori, med de sengene som vi anser å være best i test i alle tre kategoriene. I tillegg til våre best i test-produkter vil du også se en gjennomgang med fordeler med de tre forskjellige sengetypene, samt en miniguide for valg av den beste sengen for deg.

Kontinentalsenger – moderne senger med høy komfort

Kontinentalsengene anses å være den mest komfortable sengetypen som er på markedet, da de oser av komfort og luksus. De er bygget opp av 3 forskjellige madrasser; En rammemadrass nederst, en springmadrass i midten og en toppmadrass. Med andre ord er det hele tre madrasser, noe som sørger for den mest behagelige søvnen man kan få. I tillegg er dette høye senger – som er optimalt for å gå inn og ut av sengen. Kontinentalsenger er også den mest populære formen for senger.

Venus – En bestselgende testvinner

Fordeler:

 • Hele 7 komfortsoner i madrassen
 • Danskprodusert seng
 • Mange valgmuligheter for design

Venus har i lang tid vært bestselgeren til «Bedre Nætter», og det er ikke uten grunn. Her får vi nemlig god komfort, god kvalitet og en rekke valgmuligheter som gjør at du kan få den perfekte sengen hjem til deg på kort tid.

Dansk komfort

«Bedre Nætter» har i mange år utmerket seg når det kommer til god kvalitet på sine senger, og Venus var deres aller første seng – og den dag i dag er den fortsatt deres bestselger. Denne sengen har kommet godt ut i en rekke tester her i Norge, men kanskje spesielt tester i Danmark. Sengene fra Venus er faktisk danskproduserte, og blir laget av kvalitetsmaterialer som varer i mange, mange år. I tillegg kombineres kvalitetsmaterialene med delikat, skandinavisk design som gjør at denne sengen passer godt inn på de aller fleste soverom.

Madrassen på Venus har hele 7 komfortsoner, noe som gjør at kroppen din får den optimale støtten når man forsøker å sove – uansett hvilken fasthet en velger. I tillegg til dette er sengen OEKO-TEX-sertifisert, toppmadrassen er svanemerket og sengene er spesielt utviklet av eksperter.

Mange designmuligheter

I tillegg til å være en god seng i gode kvaliteter så kommer Venus med en rekke valgmuligheter. Du kan naturligvis velge fasthet i madrassen etter ditt behov, og kontinentalsengen finnes i fem størrelser; 140×200, 160×200, 180×200, 180×210 og 210×210 – så her kan du velge den størrelsen som passer best til deg. Du kan velge mellom 4 farger og 2 forskjellige ben, og du kan i tillegg bestille med eller uten sengegavl. Her kan du rett og slett designe din egen seng.

Produktdetaljer:

 • Finnes i 5 størrelser
 • 7 komfortsoner
 • Polstring: 25 mm Latex
 • 1 stk. fjærlag

Jupiter – en seng for rimelig komfort

Fordeler:

 • Har en rimelig pris
 • Produsert i Danmark
 • En bestselger med gode anmeldelser

Jupiter kan på mange måter sies å være lillebroren til Venus da begge sengene kommer fra «Bedre Nætter». Dette er en noe rimeligere og enklere kontinentalseng, uten at det på noen måte har gått på bekostning av komfort og kvalitet.

Fornøyde kunder

Jupiter er en bestselgende kontinentalseng som finnes i tre forskjellige størrelser: 140×200, 160×200 og 180×200. Jupiter kommer med en svanemerket toppmadrass, som tar vare på kroppstemperaturen din samtidig som at den bevarer sengen og forlenger dens holdbarhet. Dette er en flott seng, hvor skandinavisk design står i sentrum. Dens enkle og stilrene design tar seg godt ut i de aller fleste soverom, og du vil raskt merke at sengen er laget av god kvalitet. Kontinentalsengen Jupiter er laget av håndverkere i Danmark, og her er det kun brukt de beste materialene.

Det er derfor ikke rart at denne sengen har blitt en bestselger. På sidene til «Bedre Nætter» vil du se hundrevis av kunder som har anbefalt denne sengen, med et gjennomsnitt på 4,5 ut av 5 stjerner. Dette er kort og godt en seng som oppfyller de aller fleste behov.

Et økonomisk valg

En kontinentalseng er ofte en dyr investering for lommeboken, men med Jupiter trenger det faktisk ikke være det. Sammenlignet med kontinentalsengene på markedet som holder samme kvalitet og design så er Jupiter prissatt svært fornuftig. Dette siste gjør sengen til et riktig godt valg for de som ønsker å holde seg innenfor et litt lavere budsjett.

Produktdetaljer

 • Finnes i 3 størrelser
 • 5 komfortsoner
 • Polstring: Komfortskum
 • 8 cm treramme

Senses – Få hotellfølelsen der hjemme

Fordeler:

 • Få muligheten til å teste sengen i 100 dager
 • 7 komfortsoner i madrassen
 • Skreddersy din egen seng

Senses er en kontinentalseng som gir deg hotellfølelsen hjemme på ditt eget soverom. Her er kvalitet og luksus satt i fokus – men allikevel til en ganske fornuftig pris. Valgmulighetene er mange, så du kan selv bestemme hvordan denne kontinentalsengen skal se ut.

Test din seng i 100 dager

Senses er en danskutviklet og danskprodusert seng som er laget av håndverkere i de beste materialene. Her får du nemlig en svanemerket toppmadrass og hele 7 komfortsoner som er det nyeste innen sengeverdenen. Med de 7 komfortsonene får du enda bedre støtte for kroppen din, sånn at du både sover godt og ivaretar kroppen din samtidig.

For mange kan det kanskje føles litt skummelt å kjøpe en kontinentalseng på nett, da det er en dyr investering, men med Senses kan du faktisk teste den hjemme i opptil 100 dager – noe som gjør det veldig trygt å kjøpe denne kontinentalsengen.

Skreddersy din egen seng

Senses kommer i hele fem forskjellige størrelser, så her kan du velge akkurat den størrelsen som passer best til soverommet og behovet ditt. Størrelsene er 140×200, 160×200, 180×200, 180×210 og 210×210. I tillegg til dette kan du velge mellom fire ulike farger, og du kan velge med eller uten sengegavl. Så her kan du altså selv bestemme hvordan din nye kontinentalseng skal se ut.

Produktdetaljer

 • Finnes i fem størrelser
 • 7 komfortsoner
 • Polstring: 25 mm komfortskum
 • Valgfri høyde på overmadrass

Regulerbare senger – en god seng og luksus i hverdagen

Regulerbare senger er luksus på et annet nivå. Dette er senger hvor du kan regulere høyden både øverst ved hodet og nederst ved benenden. Her har man en rekke muligheter hvor man kan justere alt fra mykhet i madrassen, og liggestillingen.

Det mange liker med regulerbare senger, er også at man kan heve øverste del for ekstra komfort hvis man for eksempel ser på TV i sengen og vil sitte i en sittestilling. En regulerbar seng er også foretrukket dersom man for eksempel har dårlig blodomløp og vil heve bena.

Regulerbare senger består som regel av en rammemadrass og en toppmadrass. Da dette gjerne er en dobbeltseng, så er toppmadrassen enten to individuelle eller en splittet en, sånn at begge parter kan stille inn sengen som de selv ønsker.

Jupiter – en enkel og regulerbar seng

Fordeler:

 • En rimelig regulerbar seng
 • Lydløs motor
 • Trådløs fjernkontroll

Mange tenker at det å kjøpe en regulerbar seng er en altfor dyr fornøyelse, som for de fleste er uoppnåelig. Men med Jupiter er det ikke det. Den kommer til en rimelig pris sammenlignet med lignende modeller på markedet, og samtidig er kvaliteten god – da dette er en svært robust og stabil seng.

Maksimal komfort

Komforten på den regulerbare senga Jupiter, er den samme som andre av Jupiter sine modeller. Den har fem komfortsoner som skal gi deg optimal støtte i både rygg og nakke, sånn at du kan sove like godt hver eneste natt i mange, mange år. Jupiter sitt design er enkelt og stilrent, og på ingen måte stor og klumpete som mange regulerbare senger kan være. Den har beholdt sitt stilrene, skandinaviske utseende, noe som gjør at den ser bra ut i de fleste soverom.

En robust motor

Til tross for den rimelige prisen, vil man aldri være i tvil om at Jupiter regulerbar seng oser av kvalitet. Den er bygget av stabilt og robust materiale, og de har brukt en dansk produsent for sengens motor. Denne motoren er lydsvak, sånn at du ikke nødvendigvis skal vekke den personen ved siden av deg hvis du skal justere på noe. I tillegg kommer Jupiter med en trådløs fjernkontroll, sånn at du enkelt kan justere høyden ved hodet eller fotenden.

Produktdetaljer

 • Finnes i 7 størrelser
 • Hevefunksjon: Hode og fotende
 • Fjernkontroll: Trådløs
 • 5 komfortsoner
 • Polstring: Komfortskum

Venus – Med naturen i fokus

Fordeler:

 • Venus sin bestselgende seng
 • Toppmadrass i naturlige materialer
 • En massiv elevasjonsramme i god kvalitet

Med den regulerbare sengen Venus får du virkelig det beste fra to verdener. Her har den bestselgende sengen Venus blitt brukt som utgangspunkt, men den er nå kombinert med en 100 % naturlig toppmadrass, noe som gjør at dette er en seng som passer ypperlig for allergikere.

Venus sine kjente rammer

Venus er «Bedre Nætter» sin bestselgende seng og det er ikke uten grunn. Denne sengen kommer i syv forskjellige størrelser, og har hele syv komfortsoner i madrassen sin – noe som er en ny standard blant de helt premium-sengene på markedet akkurat nå. Du får, som alltid med Venus, en rekke valgmuligheter, da du kan velge mellom fasthet, farger, ulike ben og om du vil ha sengen med eller uten sengegavl – alt dette, bare i en regulerbar seng.

Sengen kommer med en massiv elevasjonsramme som er laget av svensk furutre. Rammen har en tykkelse på 20 cm, noe som gjør at dette er en svært robust og stabil seng. Med den danskproduserte motoren er dette en stillegående seng, som du kan regulere både øverst ved hodet i fotenden.

Naturlig toppmadrass

Det som skiller Venus fra dens originale versjon er dens unike toppmadrass fra Mayan, som er «Bedre Nætters» egne naturlige serie. Dette er en toppmadrass som er utviklet av lateks fra gummitreet Hevea Brasiliensis, og den er derfor 100 % naturlig. Dette er både godt for miljøet, og er også veldig godt for allergikere da toppmadrassen dermed er allergivennlig og sunn å sove på.

Produktdetaljer

 • Finnes i 7 størrelser
 • Hevefunksjon: Hode og fotende
 • Fjernkontroll: Trådløs
 • 7 komfortsoner
 • Polstring: Hybridskum
 • Naturlig overmadrass

Atlas – sov stilsikkert i hjemmet

Fordeler:

 • Svært stilren og enkelt design
 • Danskprodusert motor
 • Trådløs fjernkontroll for praktisk bruk

Atlas er en bestselger på markedet for regulerbare senger – og det er ikke uten grunn. Her får du topp kvalitet og et fantastisk skandinavisk design samlet i én og samme seng, uten at det ruinerer deg helt.

Skandinavisk design på sitt beste

Atlas ser ikke ut som en regulerbar seng. En regulerbar seng forbindes som oftest med å være robust, stor og klumpete – men når du ser Atlas vil du raskt se at det er helt motsatt. Her har du rene linjer, en naturlig og diskret gråfarge og tynne, enkle former som gjør at dette ser ut som en hvilken som helst annen designseng. For det er nettopp det den er – en designseng. Her kan du virkelig ta med deg hotellsengen inn på soverommet ditt, og føle at du går og legger deg i luksus hver eneste dag.

Gode funksjoner

Når du kjøper den regulerbare sengen Atlas vil du få med alle de gode funksjonene. Den kan heves både ved hode og i fotenden, og den kommer også i syv forskjellige størrelser – så du kan alltid finne den sengen som passer best inn hos deg.

Motoren i Atlas kommer fra det danskproduserte selskapet Linak, som er kjent for å ha laget kvalitetsmotorer i mange år. Motoren lager ikke mye lyd, og den gir en jevn og myk elevasjon i sengen. Fjernkontrollen til sengen er dessuten trådløs, så her er det bare å lene seg tilbake i sengen og nyte en fantastisk komfort.

Produktdetaljer

 • Finnes i 7 størrelser
 • Hevefunksjon: Hode og fotende
 • Fjernkontroll: Trådløs
 • 5 komfortsoner
 • Polstring: Komfortskum
 • Naturlig overmadrass

Rammemadrass – de enkle, komfortable sengene

En rammemadrass er den enkleste formen for sengetype, og er som oftest også den minst kostbare typen seng. En rammemadrass består av en springmadrass med en sengeramme og ben, toppet med en toppmadrass. De er gjerne litt lavere enn både kontinentalseng og regulerbare senger, og passer best for de som bare ønsker seg en enkel og god seng å ligge i.

Venus – en original bestselger

Fordeler:

 • Kommer med 7 komfortsoner for maksimal komfort
 • Skreddersy designet på sengen
 • Produsert i Danmark

Venus er «Bedre Nætter» sin originale seng. Det var den første de lanserte når de startet opp, og den dag i dag er den fortsatt deres absolutte bestselger. Den har vunnet en rekke tester, og kundene roser sengens komfort, kvalitet og valgmuligheter.

Danskproduserte rammemadrasser

«Bedre Nætter» har blitt en ledende utvikler og produsent av kvalitetssenger til en rimelig pris, og Venus sto i spissen av dette. Den dag i dag er sengen fortsatt deres bestselger, og den har fått ros i alt fra forbrukertester og kundeanmeldelser til magasiner – det både i Danmark og her i Norge. Venus-sengene er produserte i Danmark av håndverkere som har lang erfaring i å lage senger. De bruker kun de beste materialene.

Det å ha syv komfortsoner kan for mange kanskje føles litt mye og unødvendig, men med Venus har det en stor effekt for din komfort og støtte når du sover.  I tillegg til dette er sengen OEKO-TEX-sertifisert, toppmadrassen er svanemerket og sengene er spesielt utviklet av eksperter innen senger.

Design sengen som du ønsker

Venus er en seng du nærmest kan skreddersy helt selv – også dens rammemadrass. Du kan naturligvis velge fasthet i madrassen etter ditt behov, hvor du kan velge mellom medium, fast eller ekstra fast. Rammemadrassen finnes dessuten i fem ulike størrelser; 90×200, 120×200, 140×200, 160×200 og 180×200 – så her kan du velge den størrelsen som passer best til hjemmet ditt. Du kan velge mellom 4 farger og 2 forskjellige ben, og du kan i tillegg bestille med eller uten sengegavl. Det gir deg valgmuligheter til å «designe» din egen seng.

Produktdetaljer:

 • Finnes i 5 størrelser
 • 7 komfortsoner
 • Polstring: 25 mm Latex
 • 1 stk. fjærlag

Jupiter – Et økonomisk valg

Fordeler:

 • Danskutviklet og danskprodusert
 • Scorer 4,5 ut av 5 hos kundene
 • Et godt og rimelig valg

Jupiter er en enkel og stilren seng, som er litt rimeligere og enklere enn storebroren Venus. Men det betyr på ingen måte at det er en dårligere seng. For å sammenligne de to rammemadrassene, så er det noen av valgmulighetene som er mer begrenset på Jupiter, ellers så har de begge sengene ypperste kvalitet.

Topp anmeldelser blant kunder

Jupiter er en av «Bedre Nætter» sine bestselgende rammemadrasser, og den finnes dessuten i hele fem ulike størrelser: 90×200, 120×200, 140×200, 160×200 og 180×200. Jupiter kommer med en svanemerket toppmadrass, som tar vare på kroppstemperaturen din samtidig som at den bevarer sengen og forlenger dens holdbarhet. I tillegg til kvaliteten så scorer Jupiter høyt på design. Dette er nemlig en flott og enkel rammemadrass, som sklir rett inn i de aller fleste hjem.

God for lommeboken

En seng trenger ikke være så dyr. En rammemadrass er på mange måter den enkleste og billigste typen seng man får, men det betyr ikke at sengen skal være noe dårligere. Her får man fortsatt madrasser og toppmadrasser i beste kvalitet, og med en rammemadrass fra Jupiter trenger ikke kvalitet å være dyrt.

Produktdetaljer

 • Finnes i 5 størrelser
 • 5 komfortsoner
 • Polstring: Komfortskum

Senses – Luksus på soverommet

Fordeler:

 • 7 komfortsoner i madrassen
 • Mange valgmuligheter for design
 • Få hotellfølelsen med en rammemadrass

Senses er en rammemadrass som oser av luksus, og som faktisk kan gi deg følelsen av å sove i en hotellseng der hjemme på soverommet. I likhet med kontinentalsengen Senses, får du med deres rammemadrass kvalitet og luksus – men i en rimeligere og mindre versjon.

Utnytt valgmulighetene

Noe av det beste med Senses er at man kan velge så mye selv. Her kan en velge farger, fasthet, ben, sengegavl – og på den måte kunne designe sengen til å passe inn i soverommet sitt best mulig. Med dens fem forskjellige størrelser, kan man også tilpasse størrelsen på sengen etter hvor mye plass en har der hjemme. Velg mellom 90×200, 120×200, 140×200, 160×200 og 180×200, så her får man Senses i alt fra enkeltsenger til store dobbeltsenger.

Topp komfort

Senses sin rammemadrass er på mange måter veldig lik kontinentalsengen. Den er bare mindre og enklere i utseende. De har likevel bevart følelsen av luksus og komfort i sengen. Du får blant annet fortsatt syv komfortsoner i madrassen, og toppmadrassen av komfortskum er svanemerket – så du kan trygt bruke denne allergivennlige sengen for en god natts søvn.

Som med kontinentalsengen kan du også teste denne sengen hjemme i 100 dager, så du trenger ikke vegre deg for å kjøpe din nye seng på nett – for her har du full frihet til å velge akkurat det som passer deg best.

Produktdetaljer

 • Finnes i fem størrelser
 • 7 komfortsoner
 • Polstring: 25 mm komfortskum
 • Valgfri høyde på overmadrass

Hvilken seng anbefales og hvordan finner jeg den beste seng?

Når du skal ut og velge deg en ny seng er det viktig at du har noen ting klart for deg selv før du skal ut. Som du har lest i vår best i test av senger så finnes det rammemadrasser, kontinentalsenger og regulerbare senger – og alle modellene i denne testen er alle gode valg. Men du skal huske at en seng er noe som skal holde i mange år, og du bør derfor stille deg selv noen spørsmål:

 • Hvor mye er jeg villig til å investere i en seng?
 • Ønsker jeg komforten og høyden til en komfortseng?
 • Ønsker jeg å kunne regulere høyden i sengen?
 • Ønsker jeg å kunne flytte på, og endre på sengen min – og skal jeg derfor heller velge det rimeligste, men fortsatt komfortable, valget ved å gå for en rammemadrass?

Dette er spørsmål som du må stille deg selv, da det er helt avgjørende for ditt valg. Du kommer til å bli skuffet hvis du går for en kontinentalseng, men egentlig har behov for å regulere høyden – og motsatt er det bortkastede penger å kjøpe en dyr, regulerbar seng hvis du ikke skal bruke det.

Design

En annen ting du bør tenke over i tillegg til spørsmålene ovenfor er hvor viktig designet er for deg. Skal sengen spille midtpunktet i rommet, eller skal sengen stå i et hjørne og være så diskret som mulig? Det finnes en rekke senger i forskjellige designs og varianter – og det er derfor lurt å tenke gjennom hvordan sengen vil se ut på ditt soverom.

Størrelse

Størrelsen på sengen er også av stor betydning. Er det en seng til deg alene, så holder det kanskje med en enkeltseng, men hvis dere er to så trenger dere større. Størrelsen på rommet som sengen skal stå i er også viktig. De fleste senger er som regel 200 til 220 cm i lengden, hvor 220 cm for det meste kjøpes av de som er litt høyere. Bredden på sengen varierer fra 80 cm til 200 cm. 180 cm er vanlig for en dobbeltseng, hvor noen foretrekker mindre og noen større.

Test av seng – hva er viktig for god komfort?

Når du vet hva slags seng det er du er på jakt etter, både i type seng, design og størrelse – da kan du begynne å tenke på selve sengen, og hvordan du får best mulig komfort i sengen du skal kjøpe. Her er det nemlig en rekke ting man bør tenke gjennom.

Valg av madrass

Første bør man tenke på dette med komfort. Hvilken madrass gir ønsket komfort? Madrasser er forskjellig, vi mennesker er forskjellig og derfor skal man velge en madrass som passer godt til det man selv anser som viktig eller nødvendig. Kort fortalt så består en madrass av fem forskjellige komfortsoner. Disse sonene har forskjellig hardhet i madrassen, sånn at noen områder er hardere og noen er mykere enn andre. Dette er sånn at kroppen din skal ligge mest mulig korrekt. De harde sonene er der hvor kroppen din er tyngst, som for eksempel mage, korsrygg og hofter. De mindre harde områdene, som ved skuldre rygg og ben er gjerne mykere. Nå er det også begynt å komme flere senger på markedet med hele syv ulike soner for ekstra støtte.

En madrass er laget med fjærer eller skum, og når du kjøper madrasser i butikken så skal du gjerne velge hardhet i madrassen. Dette har altså ikke noe med sonene i madrassen å gjøre. Noen foretrekker harde madrasser, mens andre foretrekker en madrass man kan synke ned i. Dette har selvsagt også noe å si for kroppen din.

Kort forklart så bør du velge hardhet etter vekt og sovestilling. Veier du mer bør du ha en hardere madrass enn en lettere person, sånn at man ikke synker for langt ned. I tillegg er en hard madrass bedre om du ligger på ryggen, mens hvis du er en som sover på siden, så kan du fint ha en mykere madrass

Valg av toppmadrass

Toppmadrassen er kanskje ikke så tykk, men den har faktisk litt å si for din komfort. Først og fremst skal en toppmadrass gi litt ekstra mykhet i sengen, og gjøre det litt mer behagelig å ligge ned. Men i tillegg til dette er en toppmadrass varmeregulerende og ventilerende for kroppen din – noe som også beskytter sengen under. Toppmadrasser kommer i en rekke forskjellige materialer, og det en smakssak hva man foretrekker. I tillegg er forhandlere som regel gode til å forklare hva som er fordeler og ulemper med de forskjellige materialene de tilbyr.

Hvordan var vi utført vår best i test av senger?

I vår senge-test har vi gått gjennom nettet i jakt på å finne den beste sengen på markedet, og har dermed endt opp med å velge ut de sengene som vi mener er best i test akkurat nå. Vi har basert våre best i test-valg på faktorer som pris, funksjoner, komfort, kundeanmeldelser, popularitet og omtaler. Alle produktene i vår test er alle sammen verdt å investere i, da dette er kvalitetssenger som scorer høyt på alle parametere.

Vi arbeider hele tiden med å skrive nye artikler med råd og veiledning om hva som kan påvirke søvnen din og hvordan du kan forbedre den. God nattesøvn er viktig for vår livskvalitet og her på siden forsøker vi å gjøre det enklere for deg å finne rundt i all informasjonen og produktene.

Hos Sov-bedre.no har vi forskjellige tester av produkter og modeller på markedet. En test skal i denne forbindelse forstås som en rekke beskrivelser av forskjellige modeller på markedet, som vi mener kunne være interessant for dere å få informasjon om og å se nærmere på.

Videre så sammenholder vi de forskjellige forhandlerne som selger modellene og deres priser, så du på denne måten kan få overblikk over hvilke forhandlere som tilbyr hva og til hvilken pris. Vi har således ikke vært ute og prøvd modellene, men vi bygger våre beskrivelser i testene på informasjon om produktene, for å gi deg et overblikk over hva du kan finne i markedet.

Tester av senger

På nåværende tidspunkt, har vi hos Sov-bedre.no flere forskjellige tester av senger og madrasser. Vi har en dobbeltsenge guide, hvor vi gjennomgår forskjellige justerbare senger på markedet. På nåværende tidspunkt har vi seks forskjellige dobbeltsenger i denne testen og testen kan dermed gi deg et lite innblikk i hva du kan finne hos noen av de forskjellige forhandlerne. En annen og svært populær test her på siden, er en test av regulerbare senger.

Her har vi beskrevet hele 12 forskjellige regulerbare senger og testen kan derfor være med på å gi deg inspirasjon, hvis du er på utkikk etter en ny regulerbar seng. Det er senger fra forskjellige forhandlere og til forskjellige priser, så det burde være noe for enhver smak.

Hvis du er litt i tvil om hvilken seng du er på utkikk etter, så har vi også en mer generell test av senger, hvor vi gjennomgår forskjellige sengetyper. Derfor kan denne testen være god å finne inspirasjon i, hvis du ikke vet hvilken type seng som passer best til deg og dine behov.

Andre tester

Kanskje er du på utkikk etter en sovesofa, og ikke de andre sengetypene, og her er det også hjelp å hente hos Sov-bedre.no. I en sovesofa test har vi gjennomgått 10 forskjellige sovesofaer i forskjellige prisklasser og merker, så du har mulighet for å få et innblikk i hvilken type sovesofa som passer best til deg. Det kan også hende at du allerede har en seng og mangler enten madrasser eller dyner.

Hvis det er tilfellet, så har vi også en test av overmadrasser og dyner. Du kan altså finne mange forskjellige tester hos Sov-bedre.no og vi arbeider hele tiden på å lage nye tester og artikler om senger og forskjellig tilbehør.

Test av senger

Du mangler kanskje en ny seng og vet ikke helt hvordan du skal gripe det an. Markedet er stort, og det er mange forskjellige senger å velge mellom i mange forskjellige design og prisklasser. Denne artikkelen vil prøve å gi deg inspirasjon og gode råd underveis, slik at du er godt utrustet når du trenger å kjøpe din nye seng.

Testing av senger

Vi bruker mye av tiden vår i sengen. Faktisk bruker vi i gjennomsnitt ca. 26 år av våre liv i sengen. Dette understreker viktigheten av å ha en god seng, slik at du kan få den beste søvnkomforten og en optimal nattesøvn. Det er viktig å få en god natts søvn slik at du kan være frisk og uthvilt og dermed prestere optimalt på jobb, i studio eller på fritidsaktivitetene dine.

Hvis du sover dårlig i sengen din, kan du føle deg sløv og trøtt i stedet, og dermed ikke være i stand til å få så mye ut av dagen. En god seng kan bidra til å sikre en god natts søvn og dermed mer energi og en høyere livskvalitet.

Vi foretar jevnlig en såkalt «seng, best i test» her hos Sov-bedre.no, og her på siden kan du se hvilken seng vi kårer som testvinnende seng. En slik «sengetest» betyr ikke nødvendigvis at den beste sengen også passer til deg, men du kan få noen ideer og inntrykk om hva som kreves av en god seng.

Hvordan skal jeg velge en seng?

Alle mennesker er forskjellige, og det samme er sengene. Derfor er ikke en seng egnet for alle. Derimot er det viktig å finne en seng som passer din kroppstype og dine behov for en seng.

En av de viktigste tingene du må vurdere før du kjøper en ny seng, er kroppen din og dens behov. Imidlertid er det også andre viktige ting å ta hensyn til når du velger. Vi vil diskutere noen av disse i de følgende avsnittene.

Som en tommelfingerregel kan man gå etter følgende:

Hvis du eller totalvekten på madrassen overstiger 75 kilo, bør du velge en fastere madrass. Hvis du derimot veier under 75 kilo, ville det være en god idé å velge en mykere madrass. Imidlertid kan dette variere fra person til person, siden vi alle er forskjellige og kan ha forskjellige behov. En sentral ting å tenke på når det gjelder senger, er komfortsoner. Det er akkurat dette vi vil se nærmere på i de følgende seksjonene.

Betydningen av komfortsoner

Hvis du har frodige former og er godt bygget, anbefales det at du vurderer å kjøpe en madrass med innebygd soneinndeling. Forklaringen på dette er at ved en slik soneinndeling vil ryggraden ligge horisontalt, og dette er veldig viktig for å unngå ryggproblemer på lang sikt.Hvis du ligger i sengen og hoftene kan synke litt ned i madrassen, hjelper det ryggraden å holde seg horisontal.

Grunnen til at hoftene har muligheten til å synke ned i madrassen, er på grunn av soneinndelingen. Derfor er det viktig å understreke at en slik inndeling av soner, eller komfortsoner som de også kalles, kan være et veldig viktig element for mange når de velger ny seng.I denne forbindelse anbefales det å kjøpe en minneskummadrass. Minneskum er en type skum som former seg etter kroppsfasongen, og på denne måten hjelper det å avlaste kroppen og derved sikre en bedre søvnopplevelse.

Overmadrassens betydning

Som nevnt tidligere, er det viktig å velge en god madrass, men det er også viktig å velge en riktig overmadrass. Overmadrassen er det øverste laget på sengen, og det er det elementet som kroppen din har den nærmeste kontakten med når du ligger i sengen. Når du velger en madrass med overmadrass, er det viktig å ta hensyn til kroppsfasongen din. Overmadrasser består vanligvis av enten lateks eller minneskum, og vi vil gjennomgå de to typene nedenfor.

Lateks

Lateks er et materiale som bidrar til å skape god fasthet i en overmadrass. Dette er delvis fordi lateks er utviklet fra gummitrær. Denne fastheten i en overmadrass bidrar til å sikre god komfort og dermed en god søvnopplevelse.

I tillegg vil en lateksmadrass også være todimensjonal og trykkavlastende.En annen fordel med lateks, som kan være fordelaktig for mange, er at den er allergivennlig og veldig pustende. Dette betyr at en overmadrass i lateks ikke påvirkes av kroppsvarmen, og dermed gir et sunnere søvnmiljø. Spesielt om sommeren er dette en veldig stor og behagelig fordel. 

Minneskum

Minneskum er et materiale som tilpasser seg kroppsvekten og kroppsfasongen din. Dette gjøres ved hjelp av kroppens egen varme. Dette betyr at en minneskummadrass blir påvirket av kroppens varme og dermed blir mykere, slik at kroppen din synker litt ned i madrassen der den vil forbedre komforten. Dette skjer ofte der det er ekstra belastning, for eksempel ved skuldre og hofter.

Denne prosessen betyr at du vil være i en mer låst stilling, noe som kan forbedre mange menneskers sovekomfort og soveopplevelse. Hvis du lider av ryggproblemer er det nettopp en minneskummadrass som anbefales, rett og slett fordi den hjelper med å støtte kroppen veldig bra og tilpasser seg nøyaktig til kroppen din.

En dårlig seng kan forverre ryggproblemene

Det viser seg at det faktisk at opptil hver femte nordmann sover i en seng som ikke er helt riktig. Hvis du har ryggproblemer kan dette gjøre det verre. Selv om vi bruker mye tid i sengene våre, bruker vi faktisk altfor lite tid på å tenke på hvilken seng man bør investere i. En god seng er avgjørende for ens helse og livskvalitet.

Det går spesielt ut over ryggen hvis ikke kroppen får optimal støtte.

I denne forbindelse er det også viktig å være klar over at en seng og dens elementer ikke varer evig. Hvis du tenker at du allerede har en virkelig god seng med en virkelig god overmadrass, kan det hende du må vurdere hvor gammel den egentlig er. Du trenger kanskje ikke å skifte ut hele sengen, men å bytte ut overmadrassen kan også være et alternativ hvis den er i ferd med å bli slitt.

En god seng er derfor veldig viktig, og det lønner seg derfor å investere i en kvalitetsseng og ikke bare den billigste. Med en god seng som passer deg og kroppen din, kan det hjelpe deg til en god natts søvn hver natt. Dette kan gi deg både en sunnere kropp og økt livskvalitet med masser av energi i hverdagen.

Betydningen av nok plass i sengen

Det er også viktig å understreke at sengen din ikke skal være for liten. Du vil få bedre søvn hvis du har nok plass. Det vil si at for de fleste er det best hvis sengen er minst 90 cm bred. Dermed får du god mulighet til å ligge utstrakt med noen ekstra centimeter med luft.  

FAQ

Hvilke senger er best i test?

Alle har forskjellige behov, da alle er forskjellige. Det er også derfor produktene i vår best i test varierer i funksjoner, komfort, størrelse og pris. Les gjennom vår test og finn den som passer best til akkurat deg.

Hva slags seng skal jeg velge?

Om du velger rammemadrass, kontinentalseng eller regulerbar seng er helt opp til dine behov. Hvor mye ønsker du å investere i sengen, og hva er viktig for deg? En seng skal passe din hverdag, og ingen valg er dårligere enn andre – så lenge det er riktig for deg.

Kan jeg kjøpe seng på nett?

Noen tenker at det er skummelt å kjøpe seng på nett, men fordelen med det er at du upåvirket kan lese, sammenligne og vurdere de ulike modellene bedre enn i butikk. De fleste butikker tilbyr også åpent kjøp og test av seng i en periode, så du trygt kan føle deg sikker på ditt kjøp.