Test av senger

Her hos Sov-bedre.no forsøker vi å hjelpe deg til å få den best mulige søvnen. Det gjør vi blant annet gjennom artikler, guider og tester, hvor vi forsøker å komme innom viktige aspekter og produkter i forbindelse med søvn. Vår hjemmeside skal ses som den ultimate guiden til å oppnå den beste nattesøvnen.

Dobbeltseng guide

Dobbeltseng guide

Regulerbare senger guide

Regulerbare senger guide

Sovesofa guide

Sovesofa guide

Dundyne guide

Dundyne guide

Få hjelp

Vi arbeider hele tiden med å skrive nye artikler med råd og veiledning om hva som kan påvirke søvnen din og hvordan du kan forbedre den. God nattesøvn er viktig for vår livskvalitet og her på siden forsøker vi å gjøre det enklere for deg å finne rundt i all informasjonen og produktene.

Hos Sov-bedre.no har vi forskjellige tester av produkter og modeller på markedet. En test skal i denne forbindelse forstås som en rekke beskrivelser av forskjellige modeller på markedet, som vi mener kunne være interessant for dere å få informasjon om og å se nærmere på. Videre så sammenholder vi de forskjellige forhandlerne som selger modellene og deres priser, så du på denne måten kan få overblikk over hvilke forhandlere som tilbyr hva og til hvilken pris. Vi har således ikke vært ute og prøvd modellene, men vi bygger våre beskrivelser i testene på informasjon om produktene, for å gi deg et overblikk over hva du kan finne i markedet.

Tester av senger

På nåværende tidspunkt, har vi hos Sov-bedre.no flere forskjellige tester av senger og madrasser. Vi har en dobbeltsenge guide, hvor vi gjennomgår forskjellige justerbare senger på markedet. På nåværende tidspunkt har vi seks forskjellige dobbeltsenger i denne testen og testen kan dermed gi deg et lite innblikk i hva du kan finne hos noen av de forskjellige forhandlerne. En annen og svært populær test her på siden, er en test av regulerbare senger. Her har vi beskrevet hele 12 forskjellige regulerbare senger og testen kan derfor være med på å gi deg inspirasjon, hvis du er på utkikk etter en ny regulerbar seng. Det er senger fra forskjellige forhandlere og til forskjellige priser, så det burde være noe for enhver smak. Hvis du er litt i tvil om hvilken seng du er på utkikk etter, så har vi også en mer generell test av senger, hvor vi gjennomgår forskjellige sengetyper. Derfor kan denne testen være god å finne inspirasjon i, hvis du ikke vet hvilken type seng som passer best til deg og dine behov.

Andre tester

Kanskje er du på utkikk etter en sovesofa, og ikke de andre sengetypene, og her er det også hjelp å hente hos Sov-bedre.no. I en sovesofa test har vi gjennomgått 10 forskjellige sovesofaer i forskjellige prisklasser og merker, så du har mulighet for å få et innblikk i hvilken type sovesofa som passer best til deg. Det kan også hende at du allerede har en seng og mangler enten madrasser eller dyner. Hvis det er tilfellet, så har vi også en test av overmadrasser og dyner. Du kan altså finne mange forskjellige tester hos Sov-bedre.no og vi arbeider hele tiden på å lage nye tester og artikler om senger og forskjellig tilbehør.

Test av senger

Du mangler kanskje en ny seng og vet ikke helt hvordan du skal gripe det an. Markedet er stort, og det er mange forskjellige senger å velge mellom i mange forskjellige design og prisklasser. Denne artikkelen vil prøve å gi deg inspirasjon og gode råd underveis, slik at du er godt utrustet når du trenger å kjøpe din nye seng.

Testing av senger

Vi bruker mye av tiden vår i sengen. Faktisk bruker vi i gjennomsnitt ca. 26 år av våre liv i sengen. Dette understreker viktigheten av å ha en god seng, slik at du kan få den beste søvnkomforten og en optimal nattesøvn. Det er viktig å få en god natts søvn slik at du kan være frisk og uthvilt og dermed prestere optimalt på jobb, i studio eller på fritidsaktivitetene dine. Hvis du sover dårlig i sengen din, kan du føle deg sløv og trøtt i stedet, og dermed ikke være i stand til å få så mye ut av dagen. En god seng kan bidra til å sikre en god natts søvn og dermed mer energi og en høyere livskvalitet.

Vi foretar jevnlig en såkalt «seng, best i test» her hos Sov-bedre.no, og her på siden kan du se hvilken seng vi kårer som testvinnende seng. En slik «sengetest» betyr ikke nødvendigvis at den beste sengen også passer til deg, men du kan få noen ideer og inntrykk om hva som kreves av en god seng.

Hvordan skal jeg velge en seng?

Alle mennesker er forskjellige, og det samme er sengene. Derfor er ikke en seng egnet for alle. Derimot er det viktig å finne en seng som passer din kroppstype og dine behov for en seng.

En av de viktigste tingene du må vurdere før du kjøper en ny seng, er kroppen din og dens behov. Imidlertid er det også andre viktige ting å ta hensyn til når du velger. Vi vil diskutere noen av disse i de følgende avsnittene.

Som en tommelfingerregel kan man gå etter følgende:

Hvis du eller totalvekten på madrassen overstiger 75 kilo, bør du velge en fastere madrass. Hvis du derimot veier under 75 kilo, ville det være en god idé å velge en mykere madrass. Imidlertid kan dette variere fra person til person, siden vi alle er forskjellige og kan ha forskjellige behov. En sentral ting å tenke på når det gjelder senger, er komfortsoner. Det er akkurat dette vi vil se nærmere på i de følgende seksjonene.

Betydningen av komfortsoner

Hvis du har frodige former og er godt bygget, anbefales det at du vurderer å kjøpe en madrass med innebygd soneinndeling. Forklaringen på dette er at ved en slik soneinndeling vil ryggraden ligge horisontalt, og dette er veldig viktig for å unngå ryggproblemer på lang sikt.Hvis du ligger i sengen og hoftene kan synke litt ned i madrassen, hjelper det ryggraden å holde seg horisontal.

Grunnen til at hoftene har muligheten til å synke ned i madrassen, er på grunn av soneinndelingen. Derfor er det viktig å understreke at en slik inndeling av soner, eller komfortsoner som de også kalles, kan være et veldig viktig element for mange når de velger ny seng.I denne forbindelse anbefales det å kjøpe en minneskummadrass. Minneskum er en type skum som former seg etter kroppsfasongen, og på denne måten hjelper det å avlaste kroppen og derved sikre en bedre søvnopplevelse.

Overmadrassens betydning

Som nevnt tidligere, er det viktig å velge en god madrass, men det er også viktig å velge en riktig overmadrass. Overmadrassen er det øverste laget på sengen, og det er det elementet som kroppen din har den nærmeste kontakten med når du ligger i sengen. Når du velger en madrass med overmadrass, er det viktig å ta hensyn til kroppsfasongen din. Overmadrasser består vanligvis av enten lateks eller minneskum, og vi vil gjennomgå de to typene nedenfor.

Lateks

Lateks er et materiale som bidrar til å skape god fasthet i en overmadrass. Dette er delvis fordi lateks er utviklet fra gummitrær. Denne fastheten i en overmadrass bidrar til å sikre god komfort og dermed en god søvnopplevelse.

I tillegg vil en lateksmadrass også være todimensjonal og trykkavlastende.En annen fordel med lateks, som kan være fordelaktig for mange, er at den er allergivennlig og veldig pustende. Dette betyr at en overmadrass i lateks ikke påvirkes av kroppsvarmen, og dermed gir et sunnere søvnmiljø. Spesielt om sommeren er dette en veldig stor og behagelig fordel. 

Minneskum

Minneskum er et materiale som tilpasser seg kroppsvekten og kroppsfasongen din. Dette gjøres ved hjelp av kroppens egen varme. Dette betyr at en minneskummadrass blir påvirket av kroppens varme og dermed blir mykere, slik at kroppen din synker litt ned i madrassen der den vil forbedre komforten. Dette skjer ofte der det er ekstra belastning, for eksempel ved skuldre og hofter.

Denne prosessen betyr at du vil være i en mer låst stilling, noe som kan forbedre mange menneskers sovekomfort og soveopplevelse. Hvis du lider av ryggproblemer er det nettopp en minneskummadrass som anbefales, rett og slett fordi den hjelper med å støtte kroppen veldig bra og tilpasser seg nøyaktig til kroppen din.

En dårlig seng kan forverre ryggproblemene

Det viser seg at det faktisk at opptil hver femte nordmann sover i en seng som ikke er helt riktig. Hvis du har ryggproblemer kan dette gjøre det verre. Selv om vi bruker mye tid i sengene våre, bruker vi faktisk altfor lite tid på å tenke på hvilken seng man bør investere i. En god seng er avgjørende for ens helse og livskvalitet.

Det går spesielt ut over ryggen hvis ikke kroppen får optimal støtte.  I denne forbindelse er det også viktig å være klar over at en seng og dens elementer ikke varer evig. Hvis du tenker at du allerede har en virkelig god seng med en virkelig god overmadrass, kan det hende du må vurdere hvor gammel den egentlig er. Du trenger kanskje ikke å skifte ut hele sengen, men å bytte ut overmadrassen kan også være et alternativ hvis den er i ferd med å bli slitt.

En god seng er derfor veldig viktig, og det lønner seg derfor å investere i en kvalitetsseng og ikke bare den billigste. Med en god seng som passer deg og kroppen din, kan det hjelpe deg til en god natts søvn hver natt. Dette kan gi deg både en sunnere kropp og økt livskvalitet med masser av energi i hverdagen.

Betydningen av nok plass i sengen

Det er også viktig å understreke at sengen din ikke skal være for liten. Du vil få bedre søvn hvis du har nok plass. Det vil si at for de fleste er det best hvis sengen er minst 90 cm bred. Dermed får du god mulighet til å ligge utstrakt med noen ekstra centimeter med luft.