Rammemadrass 120×200 cm

Rammemadrasser er et populært valg, siden du med en slik sengetype vil få en god seng til en overkommelig pris. Denne størrelsen er en av de mest populære, og du finner alltid en rammeseng i størrelsen 120×200 cm på salg. En rammemadrass består ganske enkelt av bare en madrass, og ikke flere komfortlag slik andre typer som kontinentalsenger gjør.

Senses Pulse

I Senses Pulse får du en dobbelt fjæret kjerne med syv komfortsoner, som tilbyr deg optimal og personalisert støtte. Uten på fjærene finnes det en polstring av ventilerende og pustende hybridskum. Det skiller Senses Pulse fra alminnelige rammemadrasser.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Venus

Venus har en kjerne av moderne pocketfjærer, som er inndelt i syv komfortsoner. På den måten er du sikret, at du alltid har god støtte til tjeneste.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Jupiter

Jupiter er ideell for deg som nyter det å gjøre et godt kupp. Alt sammen for å sørge for, at du er godt pakket til drømmeland.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Athena

Madrassen er 5 zonet og har pocket fjedre indbygget. De 5 zoner sikrer dig optimal komfort mens du sover.

✅ Levering 3-4 uker

✅ Retur 14 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Senses Diamant

Det er avgjørende, at rammemadrassen er av ordentlig kvalitet. Senses Diamant er fyldt med et dobbeltlag av pocketfjærer, og syv komfortsoner.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Atlas

Innvendig er madrassen rustet med pocketfjærer, som i samarbeid med sengens resterende komponenter skaper et stabilt og støttende leie.

✅ Levering 16-24 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Selv om du kan bruke en rammemadrass uten en overmadrass, anbefales det at du kjøper en overmadrass. Dette bidrar til å sikre et høyt komfortnivå, som igjen vil føre til bedre nattesøvn. God søvn er viktig siden det kan bidra til at du våkner mer uthvilt om morgenen og derved klarer deg bedre gjennom en travel hverdag.

Strukturen på rammemadrassen

Du kan finne et bredt utvalg av rammemadrasser i forskjellige størrelser, modeller og design. Det samme for alle er at de kan fungere som en seng i seg selv. Som tidligere nevnt, så er det imidlertid en god ide å kjøpe en overmadrass.

Hos noen forhandlere får du en overmadrass på kjøpet, men hos andre er det noe du må kjøpe ved siden av. Derfor er dette noe du må være klar over når du kjøper en ny seng. Det vil si at en rammemadrass har en veldig enkel struktur, og dette er en av de store fordelene med denne sengetypen.

Dette betyr at du kan bruke din nye seng med en gang etter å ha mottatt den. Alt du trenger å gjøre er å skru på de medfølgende beina, og så er den klar til bruk. Du trenger ikke en sengeramme siden en rammemadrass lett kan stå alene av seg selv.

En rammemadrass består også av fjærer, og vanligvis kan du velge mellom lommefjærer eller multilommefjærer. Dette valget avhenger av din vekt og kroppsform. Hvis du eller totalvekten overstiger 95 kg, anbefales det at du velger multilommefjærer, og hvis totalvekten er under 95 kg, anbefales det å velge de vanligste lommefjærene.Ta en nærmere kikk på våre guider som omhandler rammemadrasser i andre størrelser, og se om det kanskje skulle være en annen størrelse som frister.

Rammemadrasser på 120×200 cm er en populær størrelse

En veldig populær størrelse er en rammemadrass på 120×200 cm. Den er spesielt populær, siden den ikke er altfor stor, og mange foretrekker denne størrelsen fremfor en enkeltseng. Siden den er så populær, finner du alltid et godt tilbud på en rammeseng i størrelsen 120×200 cm. Størrelsen på sengen er best for folk som trenger å sove alene, da man kommer veldig nære hverandre hvis man skal sove to på den.

Den har litt mer plass enn en enkeltseng, men hvis du liker å ha god plass og synes en enkeltseng er for liten, vil denne størrelsen være et opplagt alternativ. Den passer størrelsesmessig inn i de fleste rom, og hos flere av våre forhandlere kan du finne modeller i flere forskjellige farger og design. Derfor burde det være mulig å finne en som passer perfekt for deg.

Valg av madrass

Når du kjøper en ny madrass, er det viktig å være klar over følgende:

  • Alle typer madrasser – skum-, lateks-, springfjær- og rammemadrasser – er tilgjengelige i forskjellige fasthetsnivåer og prisnivåer.
  • Utgangspunktet for å velge en ny madrass er hvilket materiale du foretrekker, for eksempel om det skal være av skum eller fjærer, i tillegg til en fasthetsgrad som passer til deg og dine behov.
  • Det er viktig at madrassen gir riktig støtte.
  • Når du ligger i sengen, bør madrassen støtte ryggraden i en nøytral og rett posisjon.

Et valg av madrass er også et spørsmål om personlige preferanser. Hvis dere er et par som skal dele seng, bør dere prøve madrassen sammen. Personen eller personene som skal sove på madrassen bør være den som prøver den (inkludert barn). På den måten sikrer man seg den riktige fastheten, støtten og komforten.  

Hva er fasthet?

Fasthet er følelsen av hvor hard eller myk en madrass er. Fastheten bestemmes av fjærene eller skum/lateks-kjernen kombinert med det øverste laget av madrassen. Følelsen av fasthet er subjektiv og varierer fra person til person og fra kultur til kultur. For noen føles lateks- og skummadrasser mer fast enn fjærmadrasser på grunn av skummet og tettheten i lateksen. Derfor er det viktig å alltid prøve madrassen ved å ligge på den før du kjøper den. 

Hva er komfortsoner?

En komfortsone er et område av en madrass som har en annen tykkelse, dybde eller fasthetsgrad enn resten av madrassen, noe som resulterer i forskjellige myke eller faste soner.

Komfortsoner avlaster presset i områdene der det er behov for det, spesielt ved skuldre, rygg og hofter.Sonene støtter også svaien i korsryggen og ryggraden, noe som gir en mer behagelig søvn hvor du vrir og vender deg mindre.

Springfjærmadrasser som har mange forskjellige soner i madrassen støtter kroppen enda bedre enn andre springfjærmadrasser. Mykere soner lages for eksempel for skuldre og hofter, og en fastere sone i korsryggen. Flere springfjærmadrasser og rammemadrasser har 5–7 soner, og de vil ofte være særdeles behagelige å ligge på. 3 ting å huske når du skal velge madrass.

Madrassen skal være minst 10 cm lengre enn høyden din, og hvis du sover med en partner, bør madrassen være minst 140 cm bred. Hvis du sover med en partner, kan det hende dere trenger to forskjellige fastheter. Du vet best hvordan madrassen føles for deg, så bruk god tid på å prøve madrassene og lytt til kroppen din.

Prøv forskjellige overmadrasser og legg merke til de forskjellige komfortopplevelsene.