Overmadrass 180×200 cm

Er du på utkikk etter en overmadrass til din 180×200 cm store seng, men vet ikke helt hva du skal se etter? Da har du kommet til riktig sted. Vi vet at det kan være vanskelig å finne frem i madrassjungelen, og derfor gir vi deg denne guiden som forteller deg om de ulike madrasstypene.

Mayan Pulse

Her får du naturlateks produsert med den unike SonoCore-metoden. Metoden gir lateksen en ensartet overflate og gjør overmadrassen både sterkere, smidigere og mer ventilerende enn normalt. Betrekket er et Tencelbetrekk av FSC-sertifiserte trefibre. Det sikrer optimal fuktavledning i forhold til eksempelvis bomull og polyester.

✅ Levering
8-15 dager

✅ Returrett
30 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Diamant

Alt i alt er Diamant fire ganger kaldere enn alminnelig lateks, og derfor vil den være en snarvei for å nå den dype søvnen din, raskere og i lenger tid av gangen.

✅ Levering 8-15 dager

✅ Returrett
30 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Pulse by BN

Noe av det helt spesielle med Pulse by BN overmadrassen, er måten den er produsert etter. Metoden kalles SonoCore.

✅ Levering 8-15 dager

✅ Returrett
30 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Athena Latex

Du skal velge denne type overmadrass, hvis du har det varmt, når du sover eller, hvis du lider av allergi. Den yter en god støtte til din kropp.

✅ Levering 3-4 uker

✅ Returrett
14 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Latex Prestige

Det riktige valget for soverommet vil gjøre en stor forskjell. Latex Prestige er ett av de valgene du ikke vil angre på.

✅ Levering 8-15 dager

✅ Returrett
30 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Motion

Motion skiller seg ut på grunn av skummets struktur. Den åpne strukturen betyr, at overmadrassen ikke blir varm. Skummets elastisitet ergonomisk støtte.

✅ Levering 8-15 dager

✅ Returrett
30 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Athena Celcius

Celcius overmadrasser er trykkavlastende. Har du ryggproblemer eller har svært ved å holde på varmen om natten, skal du velge denne overmadrass.

✅ Levering 3-4 uker

✅ Returrett
14 dager

✅ Delbetaling Tilbys

En god investering

Overmadrasser med dimensjoner 180×200 legges på senger i samme størrelse. Hvis du eier en seng i denne størrelsen, må du sørge for at den har en overmadrass. Med en overmadrass blir sengen faktisk også lettere å re opp, siden du bare trenger å legge laken på selve overmadrassen.

I tillegg til dette gir en overmadrass også god sovekomfort og støtte for kroppen. Da er du sikker på å få en god natts søvn hver natt. Større senger av god kvalitet koster mer enn en liten enkeltseng. Derfor bør du også sørge for å få mest mulig for pengene. Heldigvis er dobbeltsenger en populær størrelse, og du kan alltid finne en god overmadrass i størrelsen 180×200 cm på tilbud. Med en overmadrass er du sikker på at sengen vil holde seg komfortabel de neste årene.

En overmadrass på 180×200 cm tar mesteparten av slitasjen som ellers ville gått ut over selve sengen. Derfor vil bruk av en overmadrass beskytte sengen og forlenge levetiden. På denne måten beskytter overmadrassen både lommeboka, sengen og kroppen din.

Husk å bytte ut overmadrassen

Siden overmadrassen er utsatt for mest slitasje, slites den også raskere enn sengen. Sørg derfor for å bytte ut overmadrassen regelmessig, ellers kan du få vondt i ryggen eller nakken. I tillegg mister overmadrassen sin evne til å absorbere væske, noe som i tur utsetter den nedre madrassen for slitasje.

En overmadrass må skiftes ut hvert 4. til 7. år, avhengig av tykkelse og slitasje. En mindre madrass med en tykkelse på fire cm bør byttes ut hvert fjerde år, mens en madrass med en tykkelse på mer enn 7 cm bør byttes ut etter cirka syv år. Ved å gjøre dette er du sikker på at du alltid kan sove godt. 

Velg den «180×200»-madrassen som passer deg best

Når du skal kjøpe en overmadrass, er det selvfølgelig viktig at du velger en «180×200»-overmadrass som passer dine personlige preferanser. Ingen mennesker har de samme behovene og preferansene når det handler om søvn, derfor finnes det flere forskjellige typer å velge mellom. Vi har for eksempel forskjellige størrelser, tykkelser og overmadrasser av ulike materialer.

Materialer og tykkelse

Ofte kommer overmadrasser med en tykkelse på 4–10 centimeter. Dette er et veldig fint spenn, og det er store muligheter for å oppnå den perfekte komforten. Hvor tykk den skal være, blir du nødt til å prøve selv hos en forhandler. Det er likevel ikke tykkelsen som har den avgjørende rollen for om madrassen har en god eller mindre god komfort – det er materialet den er laget av som er viktigst.

Det er 2 populære hovedmaterialer i overmadrasser, nemlig minneskum og lateks, og begge kan være med til å gi deg en virkelig god nattesøvn.

Lateks

Lateks gir deg den beste støtten på markedet og her får du en høy elastisitet, dvs. den dytter deg tilbake når du ligger på den, og lindrer dermed presset. Den tilpasser seg også vekten din og med større trykk får du mer støtte. Endelig er Lateks bra for varmeavledning, og derfor vil du ikke føle deg uutholdelig varm om natten, da den leder kroppsvarmen bort fra deg.

Minneskum

Minneskum er det andre materialet som er utrolig populært på markedet i dag. Her får du også stor komfort der fordelen er at madrassen tilpasser seg kroppen din, derav navnet minneskum. I tillegg avlaster en slik madrass trykk gjennom den tilpassede formen, og du vil derfor ligge godt i sengen. En av ulempene med minneskum er at det absorberer kroppsvarmen for å forme seg, slik at den kan bli varm om natten. 

Purskum/kaldskum

Purskum/kaldskum er en tredje type overmadrass, men denne typen gir ikke den samme gode komforten som er kjent fra Lateks og minneskum. Skummet er av dårligere kvalitet (prisen er også lavere), og du vil synke lenger inn i denne madrassen fordi det ikke er mye motstand. Overmadrassen passer likevel fint på gjesteværelset der den ikke skal brukes så ofte.

Hvilken overmadrass du skal kjøpe er helt opp til deg. Det handler om å prøve ut forskjellige overmadrasser i butikken, og selv om det kan være vanskelig å skille mellom de forskjellige madrassene på noen få minutter, er dette veien frem. Du kan også spørre noen profesjonelle i butikken om råd og få den beste veiledningen om hvilken madrass som er best for deg. Nå vet du i hvert fall litt om fordeler og ulemper med de forskjellige materialene, og det er en veldig god start.

Husk å ta vare på overmadrassen din

Det er viktig at du kjøper en madrass i topp kvalitet hvis den skal vare i mange år. Når det er sagt, bør du selvfølgelig bruke overmadrassen din hver dag uten å bekymre deg, men du kan selv ta godt vare på den på forskjellige måter. For det første er det viktig at du ligger på et laken og ikke direkte nede på overmadrassen.

På den måten blir ikke overmadrassen din misfarget på grunn av svette, blod osv. Samtidig vil ikke overmadrassen begynne å lukte og bli uutholdelig å ligge på. Hvis du legger et tynt laken over madrassen, vil du ha gjort mye for å passe på den.

En annen type vedlikehold er at du kan vende overmadrassen en gang iblant. Det er spesielt nyttig hvis du har en lateksmadrass. Dermed vil du ikke bare ligge på den ene siden som dermed vil miste formen over tid. Vender du den ca. en gang i måneden, slik at du også ligger på den andre siden fordeler du trykket på hele madrassen. Det kan forlenge madrassens levetid med 1–2 år. Vend imidlertid ikke overmadrasser med minneskum med mindre du har en spesielt tykk madrass. Da kommer den til å miste sin optimale minnefunksjon.