Sovesofa guide

Find din nye sovesofa ved hjælp af denne guide

Recast sovesofa

Se beskrivelsen av denne sengen lenger ned på siden.

Levering:
1-2 uker

Returret:
100 dager

Fragt:
Gratis

Zeal sovesofa

Se beskrivelsen av denne sengen lenger ned på siden.

Levering: 1-2 uker

Returret: 30 dager

Fragt: Gratis

Supremax sovesofa

Se beskrivelsen av denne sengen lenger ned på siden.

Levering: 1-2 uker

Returret: 30 dager

Fragt: Gratis

Ghia sovesofa

Se beskrivelsen av denne sengen lenger ned på siden.

Levering: 1-2 uker

Returret: 30 dager

Fragt: Gratis

Dublexo sovesofa

Se beskrivelsen av denne sengen lenger ned på siden.

Levering: 1-2 uker

Returret: 30 dager

Fragt: Gratis

Find den beste sovesofa

Sovesofaer har hatt en enorm utvikling de siste årene. Mens det før var beregnet som en absolutt siste løsning til en ekstra sengeplass, er faktisk flere av sovesofaene i dagens marked nærmest like gode som en ordinær seng. De er ikke så gode at man bør se på det som primærsengen sin, men det er absolutt en god mulighet hvis man ønsker å utnytte plassen optimalt – så man får både sofa og seng i en løsning. Særlig de skandinavisk produserte sovesofaene har vært ledende i utviklingen på sovesofa-fronten, og det er også dem vi viser eksempler på i denne artikkelen.

Sovekomfort nesten på linje med en rammemadrass

I stedet for de gamle, litt uformelige og alt for myke skummadrassene som var i sovesofaene før, får du nå madrasser laget nærmest som en rammemadrass. Madrassene er laget med en kjerne av pocket-fjærer og komfortlag av god kvalitet. De koster riktignok litt mer enn de billigste sovesofaene, men det lille tillegget i pris opp til en skikkelig kvalitetssofa er vel verdt pengene, da det gir en nærmest fullverdig seng som gjestene faktisk vil like å sove i. Dessuten er dagens sovesofaer gode å sitte i også. Det kunne man ikke akkurat si om forrige generasjon sovesofaer.

Zeal Sovesofa

Sovesofaen Zeal er en liten designperle. Som sofa ser den snasen ut, i minimalistisk stil med en annerledes linjeføring. Sofaen gjøres om til seng på en svært enkel måte. Du trenger bare å legge ned armlenene og ta ut ryggputen, så er sengen klar til å res opp. Så fort den er ferdig redd opp, har den en liggekvalitet som er i nærheten av gode senger. Med pocket-fjærer gir madrassen god støtte for hele kroppen og borger for god komfort og høy søvnkvalitet.

Sofaen blir litt smal som enkeltseng med 70 cm i bredden, mens lengden er fullverdig med sine 200 cm i lengderetningen. Zeal er i nordisk design og er faktisk håndlaget i Danmark. Det er nesten ikke til å tro, når man tenker på prisen på denne sovesofaen, kontra masseproduserte sovesofaer fra billigland med tvilsom kvalitet.

Recast

Designet til Recast skiller seg ikke mye ut fra en vanlig stilren sofa i nordisk stil. Men med noen raske grep, har man en sovesofa for to personer med god liggekomfort. Recast er designet i Danmark, noe man nærmest ser på den sikre gjennomføringen av formløsningene. Sittekomforten som sofa er god, faktisk bedre enn mange rene sofaer og det skyldes løsningen med pocket fjærer i madrassen/sitteputen.

Komforten blir ikke noe dårligere når man legger seg ned for å sove på Recast. Med pocket fjærer i madrassen får kroppen god støtte på alle punkter, da fjærene justeres individuelt etter behov. Sovesofaen er lett å slå ut og har et praktisk rom for oppbevaring under madrassen. Et godt sted å legge dyne og sengetøy, men selvfølgelig praktisk til å oppbevare andre ting i også.
Ferdig slått ut minner Recast mye om en rammemadrass og måler 140 x 200 cm, noe som tilsvarer en litt smal dobbeltseng – eller en svært romslig enkeltseng.

Fluxe

Vi vet ikke helt om vi vil kalle Fluxe en sovesofa, men samtidig høres det feil ut med sovestol… Så vi velger å kalle den sovesofa, selv om det faktisk er en stol. Denne annerledes løsningen på en sovesofa er genialt plassbesparende. I en stol av normal størrelse, er det faktisk pakket sammen en hel seng, med godkjent liggekvalitet og målene 70 x 200 cm som ferdig utslått seng. Når man ser designet, så er det vel ingen som blir sjokkert hvis vi nevner at også denne sovesofaen er designet og produsert i Danmark.

Ghia

Denne svært elegante sovesofaen er ikke helt ulik Zeal i designet. Sofaløsningen er minimalistisk og stilren, med lett vinklede armlener og en enkel rygg med to separate puter. Det er lett å gjøre om Ghia til seng. Slå ned de to armlenene og ta ut ryggputene. Få på plass laken og dyne, så er du klar til en god natts søvn. Ghias enkle design gjør at den passer inn i de fleste stuer eller ungdomsværelser. Dessuten kan man velge mellom fem forskjellige farger på trekket, slik at man får en sofa med det helt rette utseendet.

Dublexo

Denne Rolls Royce løsningen av en sovesofa oser kvalitet lang vei. Som sofa er den god å sitte i og materialvalgene gjør at den føles eksklusiv. Produktdesignerne har gjort en rekke smarte grep med konstruksjonen av Dublexo, slik at det bare er noen små grep som skal til, så går den fra å være en flott sofa til å bli en god seng – med pocketfjærer i madrassen – akkurat som en god rammemadrass.

Ferdig utslått måler Dublexo 114 x 210 cm, hvilket betyr at den kan brukes som dobbeltseng, men man skal være gode venner og ikke sove for urolig. Som enkeltseng er den god og romslig. Vi ser visst ut til å være inne i en stim med danske sovesofaer i denne oversikten, for også Dublexo kommer fra vår lille designbevisste nabo i sør. Kvaliteten er på topp i denne sofaen, den er nemlig håndlaget.

Clubber

Som sofa er det nok ikke mange som gjetter at Clubber en fullverdig sovesofa. Men like fullt, når denne sofaen med chaiselong og funky minimalistisk utseende «utfordres» litt, blir den en fullverdig seng – med pocket fjærer og behagelig komfortlag. Det kommer nok ikke som noen overraskelse på noen, når man forteller at denne sovesofaen er litt dyrere enn de billigste Asia-modellene. Men mange blir overrasket når de får høre at for denne prisen, får de faktisk en håndlaget sofa, designet og produsert i Danmark.

For sofaen ser lekker ut, med tidløst minimalistisk design og en svevende følelse. For de som ønsker det, kan man kjøpe til armlener produsert i treverk av valnøtt – men personlig synes jeg nesten den ser best ut uten disse armlenene. Som slått ut sovesofa måler Clubber 115 x 210 cm. Bredt nok for to gode venner, romslig for én person.

Supremax Deluxe Excess Lounger

Med Supremax beveger vi oss for alvor opp i luksussegmentet for sovesofaer. Madrassen i denne sofaen har pocketfjærer, men ikke en vanlig type – faktisk bruker den fjærer som er forbedret – Excess kalles fjæren – og disse gir en liggekomfort som matcher eller overgår det man finner i gode rammemadrasser. Materialvalgene i Supremax understreker det sobre designet og kvaliteten. Med kombinasjonen grovt stoff, rått metall og minimalistisk linjeføring ser den virkelig lekker ut som sofa.

Ferdig slått ut som sovesofa blir det tydelig at det ikke er spart på noe i denne sovesofaen, for den måler hele 155 x 200 cm. Da begynner man å snakke en om en god størrelse som dobbeltseng. Som flere av de øvrige sofaene i denne oversikten, er også Supremax produsert i Danmark. Og denne «top of the line»- modellen er, nærmest selvsagt, produsert for hånd.