Seng 150×200

Seng 150x200

Se utvalget

Seng 150×200

En halvannenmannseng er den perfekte mellomløsningen mellom en enkeltseng som ikke tar for mye plass og en dobbeltseng med god plass. Derfor er halvannenmannsengen også den mest solgte størrelsen i butikkene. Det er plass til dere som sover alene, dere som er nyforelskede par og dere som sover alene noen netter og med en sengepartner andre netter.

Halvannenmannsenger er vanligvis på 140×200 cm, men er også tilgjengelige i en mindre versjon på 120×200 cm. Det skal sammenlignes med en enkeltseng som er 90x200cm og en dobbeltseng som er 160×200 cm eller 180×200 cm.

Den klassiske enmannsengen kalles også en trekvartseng (¾) og passer i størrelsen til både enslige og par. Det er 140×200 cm som er den typiske størrelsen, men 120×200 cm er også et alternativ. Med 140×200 cm er det god plass til 2 personer, uansett størrelse, mens en seng i størrelsen 120×200 cm kan være litt trang. Med en seng som måler 150×200 cm får du altså 10 cm ekstra plass å rutte med.

Hvem skal sove i sengen?

Hvis verken du eller sengepartneren fyller så mye, kan 120×200 cm være greit i noen få dager. På den annen side kan du som enslig få god plass til å boltre deg på med en seng på 140×200 cm. Hvis du er den eneste i sengen, er det i praksis en dobbeltseng. Med en seng 150×200 kan du og partneren din fint ha plass til å sove godt.

Fordelene med sengestørrelsen 150×200 cm

Det er deilig å sove tett sammen og kunne merke at din partner er der. Med en stor dobbeltseng blir det raskt «min side» og «din side», og det er bare ikke veldig romantisk eller sexy. Det er ikke fordi en seng i størrelsen 150×200 cm er liten. Det er plass til dere begge uten at dere absolutt må ligge i skje.  Sengestørrelsen 120×200 blir litt annerledes, og å ligge i skje er nærmest en nødvendighet, som selvsagt også ofte kan være hyggelig!  

Ingen sprekker mellom madrassene

Det fører til neste fordel, fordi det ikke er noen sprekk mellom madrassene, slik det normalt vil være hvis du skal opp i størrelse. En rammemadrass på 180×200 cm består som regel av to enkeltsenger på 90×200 cm, og dette kan fort føre til at det oppstår en sprekk mellom madrassene. Med en halvannenmannseng slipper du det, noe mange virkelig er begeistret for.

En slik sprekk mellom to forskjellige madrasser kan være helt utrolig irriterende, noe som får den gode ideen om å sove sammen til å forsvinne og gå opp i røyk. Problemet kan imidlertid løses, dvs. sprekken, hvis du legger en stor og tykk overmadrass på toppen. Man bør uansett investere i en god overmadrass, uansett hvor god sengen er.

Mer plass uten å fylle for mye

En annen fordel er at det er mer plass å boltre seg på enn i en enkeltseng, men den fyller ikke så mye som en dobbeltseng. Det er ikke så mange centimetere i bredden det handler om, men det utgjør en stor forskjell i et lite rom. Derfor er sengestørrelsen 150×200 cm perfekt for de som bor i et rom, sovesal eller andre steder der du ikke har så mye plass.

Stort utvalg og gode tilbud

Siste fordel er at det er et stort utvalg og virkelig mange senger og madrasser å velge mellom. Så hvis du leter etter et godt tilbud på en seng, så kan en halvannenmannseng være midt i blinken.

Hvordan finner jeg den beste sengen for meg?

Det er både fordeler og ulemper forbundet med en seng i størrelsen 150×200 cm, og det er noen ting du skal være oppmerksom på i jakten etter den helt riktige sengen for deg og dine behov.

Fasthet

Det er bare en stor madrass i en halvannenmannseng. Dette betyr at par som sover sammen bør bli enige om fastheten som trengs. Det trenger ikke være et problem. Spesielt ikke hvis dere er unge og i god form, men hvis det er stor forskjell i vekt, kan det føles for fast for den ene eller for mykt for den andre. I disse tilfellene vil det kanskje være bedre å gå opp i dobbeltsengstørrelse, slik at dere kan velge hver deres fasthet.

Husk likevel at mye kan justeres med en god overmadrass.

Urolig sengepartner

En annen ulempe kan være hvis du har en urolig sengepartner, eller hvis man står opp om natten eller legger seg sent etter jobb. Hvis du sover urolig og våkner lett, er det kanskje ikke så smart med en seng i størrelsen 150×200 cm, men hvis dere begge sover helt normalt, da bør det ikke være noe problem.

Ingen plass til barn og katt

Har du barn som liker å ha det moro med mamma og pappa i sengen, så er det ikke mye plass. Det samme hvis du har en katt som liker å sove hos eierne. Hvis det skal være plass til far, mor og barn, så vel som katt (!), må du sannsynligvis investere i en seng som måler 180×200 cm eller større.

Hvilken skal jeg velge?

Selv om det finnes mange andre typer senger, for eksempel vannsenger, køyesenger, sovesofaer, osv., så kan man snakke om tre forskjellige hovedtyper senger. Nedenfor kan du se en mer detaljert beskrivelse av disse, og se om det er en av de som passer for deg når du velger en seng på 150×200 cm.

Kontinentalsenger

Sov som en konge i en kontinentalseng. Kontinentalsengen har raskt blitt nordmennenes favoritt, og det er det god grunn til. Med en kontinentalseng får du uovertruffen komfort, du ligger høyt og komfortabelt, og står ikke opp av sengen, men går snarere ut av den. Perfekt til late søndager der du ikke gidder å stå opp.

Kontinentalsengen er en amerikansk oppfinnelse, men du kjenner den kanskje bedre fra ferien. Gode ​​hoteller har lenge brukt denne typen seng med dobbeltmadrass og gavl. Det er ingen tvil om at det er noe som minner om et femstjerners hotell når man ser den.

Regulerbare senger

Nordmenn blir mer og mer glade i regulerbare senger, spesielt nå som de har kommet ned på et fornuftig prisnivå. Det er mange gode grunner til å velge seg en regulerbar seng, men de mest populære er: Man kan sitte oppreist i sengen og se på TV eller lese, man får god støtte i ryggen, og sengen kan heves i fotenden hvis man har problemer med blodomløpet. Sist men ikke minst: Man får ekstra luksus og komfort.  

Rammemadrass

Dette er den mest klassiske og mest populære sengetypen. Den er enkel og som regel billigere enn de andre typene. Det i seg selv betyr ikke at du ikke kan få den samme komforten som i de andre sengene. Det finnes rammemadrasser i alle mulige prisleier, og du kan få alt fra billige rammemadrasser til dyre modeller med multilommefjærer og hodegavl. Det hele er opp til deg og dine preferanser.