Seng 210×210 cm

Er det på tide å oppgradere til en «King Size»-seng? Da er 210×210 cm akkurat noe for deg. Den ønskede størrelsen er ofte ganske enkel å finne frem til når du leter etter en ny seng. Imidlertid kan det være andre elementer som kan være litt mer komplisert, men som du allikevel bør tenke over.

Venus

Venus er et sikkert valg til soverommet. Venus er produsert i Danmark, og alle komponentene er nøye utvalgt og sammensatt med et ønske om å tilby en bedre seng. Venus har en overmadrass som gjør en forskjell, en komfortabel fjærmadrass og en sterk boksmadras.

✅ Levering
8-15 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Senses

Senses er blant kundenes favoritter, blant annet fordi du får god komfort med optimal kombinasjonen av fjærer, polstring og komfortsoner.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Sirius Black

Sirius Black er en danskprodusert kontinentalseng med 220 pocketfjærer pr. m2, fem komfortsoner, og temperaturregulerende cooltex polstring.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Venus Luna

Venus Luna er en luksuriøs seng med fem komfortsoner. 100 dagers gratis ombytting av fasthet og en overmadrass med 60 mm kjerne.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Physio Natural

Physio Natural er derfor den ultimative investeringen i velvære ditt og deg. Physio Natural er skreddersydd for å gi deg enestående komfort.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Fordeler med en «King Size»-seng

En seng på 210×210 blir ofte omtalt som en «King Size»-seng. Når du hører om en «King Size»-seng, lurer mange sannsynligvis på hvor stor en slik seng egentlig er. Det varierer faktisk litt, fordi det faktisk er en forskjell mellom norske og amerikanske standarder.

Vanligvis snakker vi om senger som er større enn vanlige dobbeltsenger, dvs. senger større enn 180×200 centimeter. For de fleste er dette en stor nok størrelse, men noen ganger er det tross alt fint med litt ekstra plass. Det er mennesker som er større i lengde og bredde enn andre, og som derfor har godt av en så stor seng.

Det er også mange småbarnsforeldre som kjøper en «King Size»-seng i Norge, fordi det da er god plass til at barna kan komme i senga også. Det kan være flere årsaker til dette, for eksempel hvis et barn har hatt mareritt og foretrekker å ligge mellom mamma og pappa. Da er det bra med litt ekstra plass. En «King Size»-seng er også perfekt for hyggelige morgener når barna kommer løpende og vil kose seg med mamma og pappa.

Selvfølgelig har ikke alle et soverom stort nok til en seng i størrelsen 210×210 cm, men det er ingen tvil om at de som har investert i en slik seng aldri noen gang har angret. Tross alt er sengen det møblet vi tilbringer mesteparten av livet vårt i, faktisk omtrent en tredjedel, så det er viktig at vi trives i sengen.

Det skal være behagelig og innbydende, og bidra til å gi hele soverommet en avslappet og behagelig følelse. Det må man virkelig kunne si at en «King Size»-seng gjør.

«King Size»-størrelse

Som sagt, så er en «King Size»-seng en seng som er større enn 180×200 centimeter. Ofte kan du komme over en «210×210»-seng og en «220×220»-seng som blir referert til som «King Size».

Når sengen blir 40 centimeter bredere enn en vanlig dobbeltseng, er det tydelig at du får mye ekstra soveplass. Det er nesten som å sove som en konge, og det er nettopp derfor sengen kalles «King Size». En «210 × 210»-seng er spesielt bra for deg som er rimelig høy. Når du er over to meter høy kan denne størrelsen være nydelig siden du unngår å ha hodet helt opp i veggen eller tærne utenfor madrassen.

Uansett hvor liten eller stor en seng er, så skal dynen passe til størrelsen. Det kan også være lurt å investere i noen dyner som passer til lengden på sengen, slik at hele plassen kan utnyttes.

Riktig fasthet

Det er mange viktige ting man skal huske på når man overveier å kjøpe seng. En av de viktigste tingene å vurdere er fastheten. Ikke alle foretrekker det samme, så du må velge fra din egen kropp og preferanser.

Graden av fasthet bestemmes ofte av madrassen og nærmere bestemt fjærene i madrassen. Noen vil synes det er behagelig å ha en myk madrass, mens andre vil være mer komfortable med en fast madrass. Hvis du ikke er sikker på hva du foretrekker, kan du ta utgangspunkt i følgende:

  • Hvis du veier under 75 kilo, bør du velge en middels fasthet.
  • Hvis du veier mellom 75 og 95 kilo, bør du velge en madrass med fast fasthet.
  • Hvis du veier over 95 kg, bør du se etter en madrass som er utstyrt med multilommefjærer med fast fasthet.

Hvordan velge riktig type seng i størrelsen 210×210 cm?

Det finnes mange forskjellige typer senger med hver sine egenskaper. Nedenfor kan du lese om de aller mest populære typene.

  • Sengeramme + madrass: Mange velger å kjøpe en madrass med en sengeramme. Dette er en rimelig løsning der du kan sette ditt eget preg på sengens uttrykk, slik at den passer til innredningen på soverommet.
  • Kontinentalseng: Kontinentalsenger består av tre forskjellige lag madrasser. Mange velger denne typen fordi de er veldig komfortable og gir god støtte. Dessuten er de høye, noe som gjør det enkelt å både komme inn og ut av sengen. Hvis du velger en kontinentalseng i størrelsen 210×210 cm så kan du være sikker på at soverommet ditt får en luksuriøs stil.
  • Regulerbar seng: Hvis du ofte leser i sengen, eller hvis du vil heve deler av sengen av andre grunner, er dette den smarteste løsningen.
  • Rammemadrass: Denne komplette sengeløsningen er veldig praktisk og ganske billig. Derfor velger mange å kjøpe denne typen hvis de trenger en god og solid seng til en overkommelig pris.

Hvor kan jeg finne en «210×210»-seng på tilbud?

Det finnes sengetyper i alle prisklasser. Rammemadrasser og sengerammer vil ofte være i det billigere sjiktet, og kontinentalsenger og regulerbare senger vil ofte være i det dyrere sjiktet.

Uansett hva budsjettet ditt er, er det viktig at du tar det beste valget for deg og kroppen din. Det er altså ikke budsjettet som bør avgjøre valget ditt, men heller hva du har behov for. Den som leter finner, og det gjelder også får senger. Du vil alltid kunne finne en «King Size»-seng på tilbud.

Hvordan velger jeg en god overmadrass til sengen min?

Valget av overmadrass avhenger veldig av materialene som brukes. Men hvilke materialer vil være best for deg? Det er hovedsakelig to populære typer overmadrasser. Disse er:

  • Overmadrass i lateks
  • Overmadrass i minneskum

Overmadrasser av lateks er ganske faste og elastiske. Denne fastheten gir en behagelig motstand mot kroppens naturlige støttepunkter. Denne typen er også god når det gjelder å spre kroppsvarme, så hvis du ofte føler deg varm og svetter om natten, kan dette være et perfekt valg for deg.

Overmadrasser med minneskum former seg etter kroppen. På grunn av at de former seg i henhold til kroppsposisjonen gir denne typen optimal støtte og trykkavlastning.

Overmadrassen er det øverste laget på sengen, og det er viktig at du finner en som passer til deg og dine behov. En god overmadrass gir ikke bare enda bedre støtte og komfort, men er også med på å beskytte sengen. Når du først har investert i en seng i størrelsen 210×210 cm, så bør du også behandle den godt slik at du kan få glede av den i mange år fremover.