Seng etter mål

Leter du etter en seng etter mål? Da har du kommet til rett sted. Det er nemlig mulig å få skreddersydd et bredt spekter av madrasser ned til akkurat den centimeteren som passer perfekt for deg. Hvis du trenger seng i spesialmål, så er det veldig sannsynlig at du vil klare å finne det.

Seng etter mål

Seng etter mål

Det kan være mange gode grunner til å få laget en seng i spesielle mål. Kanskje du skal ha en ny seng i campingvogna eller på hytta? Kanskje du har tenkt å utnytte den ledige plassen på hemsen? Uansett hvilken grunn du har til å få laget en seng etter mål, så kan du regne med å få en madrass som passer perfekt til dine behov.

Kvalitet i høysetet

Å kjøpe en madrass i spesielle dimensjoner betyr ofte at du må gå på kompromiss med kvaliteten, siden utvalget av madrasser, sengerammer og overmadrasser vanligvis er begrenset til et visst antall forskjellige modeller. Men det er også mulig å finne en forhandler som tilbyr et stort utvalg av forskjellige typer madrasser i ulike størrelser som kan fås i akkurat de dimensjonene du er ute etter.

Madrasser som passer

Du kan velge mellom alt fra skum- og lateksmadrasser til springfjær- og rammemadrasser i spesielle dimensjoner. For i tillegg til å få madrasser i akkurat den størrelsen du gjerne vil ha, så finner du blant annet madrasser i uortodokse mål som 75×200, 140×200 og 220×220. Hvis du er usikker på om du trenger en seng etter mål og kanskje kan finne en som passer perfekt til det du trenger, så ta en nærmere kikk på den store guiden vår for senger her på siden. Det kan hende du blir overrasket over hvor mange muligheter du har.

Velg riktig fasthet

Når du skal velge en madrass, så er det viktig at du velger en madrass med den riktige fastheten for deg, slik at du får optimal støtte mens du sover. Det er ingen fasit for hvilken fasthet som er den beste for deg, siden vi alle er forskjellige og har ulike preferanser. Men det finnes heldigvis en tommelfingerregel man kan bruke utgangspunkt, slik at man kan innsnevre de mange valgmulighetene.

Hvis du veier under 75 kilo, så bør du velge en seng med medium fasthet, mens du bør velge fast fasthet hvis du veier mellom 75 og 95 kilo. Ekstra fast fasthet, som for eksempel en madrass med multilommefjærer i fast fasthet, er som oftest den fastheten som egner seg best til de som veier mer enn 95 kilo. Her er det selvsagt individuelle forskjeller ute og går, og det er viktig at du prøver madrassen i mer enn et par minutter i butikken. Prøv den gjerne i en uke eller to før du eventuelt kjøper eller returnere madrassen, slik at du er sikker på å finne en seng du kan ha glede av i mange år fremover.

Husk overmadrassen

Madrassen er selve grunnlaget for en god nattesøvn, men det er også viktig med en god overmadrass. På den måten får du enda bedre komfort, i tillegg til at du beskytter madrassen. Dermed kan du spare mange penger på å forlenge levetiden på madrassen.