Overmadrass 120×200 cm

Eier du en rammemadrass med målene 120×200? Da bør du skaffe deg en overmadrass på 120×200 cm som dekker hele sengen.  Er du usikker på hva du bør velge har du heldigvis kommet til rett sted. Her på sov-bedre.no ønsker vi å hjelpe deg på veien mot bedre søvn, og har derfor laget en guide til hva du bør tenke på før du kjøper en overmadrass.

Mayan Pulse

Her får du naturlateks produsert med den unike SonoCore-metoden. Metoden gir lateksen en ensartet overflate og gjør overmadrassen både sterkere, smidigere og mer ventilerende enn normalt. Betrekket er et Tencelbetrekk av FSC-sertifiserte trefibre. Det sikrer optimal fuktavledning i forhold til eksempelvis bomull og polyester.

✅ Levering 8-15 dager

✅ Returrett
30 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Diamant

Alt i alt er Diamant fire ganger kaldere enn alminnelig lateks, og derfor vil den være en snarvei for å nå den dype søvnen din, raskere og i lenger tid av gangen.

✅ Levering 8-15 dager

✅ Returrett
30 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Latex Prestige

Det riktige valget for soverommet vil gjøre en stor forskjell. Latex Prestige er ett av de valgene du ikke vil angre på.

✅ Levering 8-15 dager

✅ Returrett
30 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Pulse by BN

Noe av det helt spesielle med Pulse by BN overmadrassen, er måten den er produsert etter. Metoden kalles SonoCore.

✅ Levering 8-15 dager

✅ Returrett
30 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Motion

Motion skiller seg ut på grunn av skummets struktur. Den åpne strukturen betyr, at overmadrassen ikke blir varm. Skummets elastisitet ergonomisk støtte.

✅ Levering 8-15 dager

✅ Returrett
30 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Athena Latex

Du skal velge denne type overmadrass, hvis du har det varmt, når du sover eller, hvis du lider av allergi. Den yter en god støtte til din kropp.

✅ Levering 3-4 uker

✅ Returrett
14 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Athena Celcius

Celcius overmadrasser er trykkavlastende. Har du ryggproblemer eller har svært ved å holde på varmen om natten, skal du velge denne overmadrass.

✅ Levering 3-4 uker

✅ Returrett
14 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Overmadrasser kommer til alle sengestørrelser i flere forskjellige materialer og tykkelser. Med en god overmadrass kan du være sikker på at du sover godt de neste årene. Utvalget er stort, og du kan alltid finne en overmadrass i størrelsen 120×200 cm på tilbud hos en av forhandlerne.

En overmadrass er en viktig del av en seng hvis du vil sove godt hver eneste natt. Sengen din er det møbelet du bruker mest tid i livet ditt i, så sengen må være i en kvalitet som gjenspeiler hvor viktig det er med god søvn.

En god seng er en seng som du selv føler deg komfortabel med, og bare du kan velge den. Mange mennesker bruker en overmadrass i sengen, og det er mange gode grunner til det. En overmadrass er i prinsippet ikke helt nødvendig, men du vil ha mye lettere for å ligge komfortabelt og sovne med en. Overmadrassen øker sjansene dine for å få ønsket søvnmengde, samtidig som du kan sove mer komfortabelt.

Hva er fordelene med å kjøpe en overmadrass?

Det er allmenn viten at søvn er viktig, så det er logisk at en overmadrass hjelper deg med å sove bedre om natten. Det er også andre fordeler som er verdt å vurdere når du bestemmer deg for å investere i en eller ikke.For det første er en overmadrass en investering som folk flest gjør når de kjøper en ny seng. Og uansett hvilken størrelse sengen din er, kan du få en overmadrass som passer.

En madrass med overmadrass vil spare deg for tusenvis av kroner i løpet av livet siden det er overmadrassen som tar hele støyten og ikke selve sengen når du sover. Du sparer fjærene i sengen for unødvendig slitasje da vekten din fordeles bedre i sengen med en gang du ligger på en overmadrass. 

Hvilken overmadrass skal jeg velge?

Riktig madrass kan bare velges av deg, men det er mange gode retningslinjer som du kan bruke. Til sist er det likevel bare du som kan bestemme hvilken overmadrass du ligger er best på. Kvalitet og pris henger sammen når man snakker på overmadrasser – som oftest er de dyrere laget av bedre materialer, som først og fremst er bedre å ligge på, men som også kan vare lenger enn de billigere modellene. Det er også forskjeller på hvilke størrelser som er mest vanlige, og derfor kan de oftere være på salg. Du kan helt sikkert finne en billig overmadrass i størrelsen 120×200 her inne hos oss.  

Minneskum eller lateks?

Normalt har man to valgmuligheter når det kommer til hva overmadrassene består av, nemlig minneskum eller lateks. Spørsmålet er så hvilken type du skal velge.

Skal det være en «120×200»-overmadrass i lateks eller minneskum? Både lateks og minneskum er glimrende materialer med hver sine fordeler. Lateks er et naturmateriale som er særdeles elastisk og støttende. Det vil føles litt fastere enn minneskum, og er dessuten mer ventilerende. Det betyr at kroppen din får puste, og overmadrassen passer godt til de som ofte har det for varmt om natten.

Minneskum, på sin side, passer best til de som ofte fryser om natten. Den former seg nemlig etter kroppen ved å absorbere kroppsvarmen, slik at kroppen ligger stabilt og får støtten den skal ha.  

Rengjøring og vedlikehold av overmadrassen

En ren og hygienisk seng er viktig for din søvnkomfort. En overmadrass samler ofte litt støv, fuktighet og døde hudceller. Dette kan føre til mugg og husstøvmidd som kan ødelegge søvnen din. I tillegg til å forbedre sovekomforten, er en av grunnene til å bruke en overmadrass at den er lettere å rengjøre enn en vanlig madrass.

Vet du hvordan du rengjør og vedlikeholder overmadrassen din på best mulig måte? Nedenfor finner du en veiledning til hvordan du kan forlenge madrassens levetid.

Vend overmadrassen regelmessig

Overmadrasser bør vendes minst 3–4 ganger i året for å sikre den beste sovekomforten og holdbarheten. Ved å vende overmadrassen unngår du at overmadrassen slites på en merkelig og ujevn måte, siden trykket blir fordelt på begge sider. Overmadrassen bør vendes både i forhold til de to overflatesidene, men også i forhold til hode- og fotenden.

Støvsug overmadrassen din

Når du skifter sengetøy, er det lurt å støvsuge overmadrassen slik at støv, eventuelt husstøvmidd og døde hudceller forsvinner. Dette holder overmadrassen din ren, allergivennlig og hygienisk. Du får den beste effekten hvis du bruker støvsugermunnstykket.

Vask trekket på overmadrassen

Mange overmadrasser har et avtakbart trekk man kan vaske i vaskemaskinen. Dette er en stor fordel, siden det på den måten er mye lettere å få seg en helt ren overmadrass. Vi anbefaler at du vasker trekket 4 ganger i året – husk å se på instruksjonene for vask på overmadrassen før du begynner.

Luft ut og vent med å re opp senga

En av de beste midlene mot støvmidd og fuktighet er frisk luft! For den mest optimale utluftingen bør du lufte i 5–10 minutter hver dag; morgen, ettermiddag og kveld. Vent også med å re opp sengen, og la heller dynene ligge sammenkrøllet slik at madrassen også får luft og kan fordampe noe av den fukten som frigjøres i løpet av natten