Regulerbar seng

Venus

Venus er en av kundernes favoritter. Den er danskprodusert, og hver del er sammensatt av spesialister. Det er skrudd opp for kvaliteten, og det er derfor slutt med å sove dårlig.

✅ Levering
8-15 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Jupiter

Jupiter er ideell for deg som nyter det å gjøre et godt kupp. I Jupiter får du en seng av god kvalitet til en fenomenal pris.

✅ Levering 8-15 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Senses

Om du sover for mye, for lite eller akkurat nok, skal du ha en god seng å sove i - og det får du uten tvil i Senses Pulse.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Atlas

Når du ligger i Atlas er du dermed garantert en funksjonell seng med et sterkt fundament, som gir deg gode betingelser for dyp søvn i mange år.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Sirius Black

Velger du Sirius Black som din nye seng, har du alt innenfor både komfort, kvalitet og holdbarhet. Sengen byr på et høyt komfortnivå.

✅ Levering 8-15 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Du bruker opptil en tredjedel av livet ditt i sengen. Derfor er det god grunn til å gjøre det så behagelig som mulig. En seng man ikke sover godt i kan påvirke energinivået og humøret ditt negativt, og nettopp derfor er det viktig at du sover i en seng som harmonerer med dine preferanser. For mange er det riktige valget en regulerbar seng når de skal ha en ny seng.

Markedet for regulerbare senger er utrolig stort, og det finnes veldig mange å velge mellom. Det er jo i prinsippet en god ting at det finnes mange senger å velge mellom, men siden utvalget er så stort, så kan det være vanskelig å velge mellom alle tilbudene. Her hos sov-bedre.no vil vi gjerne hjelpe deg med å finne den helt riktige regulerbare sengen for deg, og nedenfor finner du inspirasjon som kan hjelpe deg med å finne den helt perfekte sengen. Det første spørsmålet som melder seg er selvfølgelig: Hva er egentlig en regulerbar seng?

Hva er en regulerbar seng?

En regulerbar seng er en spesiell type seng som lar deg endre høyden og formen på sengebunnen din. Dette betyr at sengen kan tilpasses den enkeltes høyde, kroppsform og preferanser når det gjelder liggende og sittende stilling. Derfor er du garantert å finne en komfortabel stilling.

På de fleste regulerbare sengene finner du en bunn som er delt inn i tre deler som hver kan justeres. Det betyr at du får flere alternativ og mulighet til å endre liggeflaten slik at du kan ligge høyere med hodet eller beina. Det kan ikke gjøres i en konvensjonell seng uten å måtte stable puter eller lignende.

Alle justeringsalternativene kan styres med en medfølgende fjernkontroll, enten med ledning eller trådløs. Mange modeller gir deg dessuten mulighet til å justere sengen ved hjelp av en app på mobilen eller lesebrettet. Justeringene gjøres av en eller flere elektriske motorer og hydrauliske stempler i sengebunnen. Det er den spesielle mengden og kvaliteten på disse som er med på å bestemme prisnivået på de respektive regulerbare sengene.

Den individuelle justeringen garanterer at du kan tilpasse sengen på en slik måte at du kan unngå eller lindre forskjellige plager og smerter. Det sikrer deg en behagelig og problemfri søvn, noe som vil føre til at du er mer uthvilt når du våkner om morgenen.

Gir også bedre sittestillinger

Det er ikke bare bedre liggende stillinger du kan glede deg over hvis du får fingrene i en regulerbar seng. Den kan også justeres for å ha en mer komfortabel sittestilling. Dette er en klar fordel hvis du ofte leser eller ser på TV i sengen. Ikke nok med det, det er faktisk en seng som kan gi bedre støtte til en rekke sexstillinger. Dette er noe man ikke får i en vanlig seng, og noe man ikke tenker over når man kjøper en regulerbar seng. Det kan være en fordel, siden det tross alt er mange som bruker sengen til dette også.

Hvordan velger jeg en riktig regulerbar seng?

Når man skal finne den helt riktige regulerbare sengen, så er det viktig å gå systematisk frem. Du kan dra nytte av sjekklisten vår nedenfor, som gir deg informasjon som hjelper deg med å evaluere de forskjellige sengene. Det gjør valget enklere.

De enkelte punktene blir diskutert i detalj nedenfor. Derfor er det lurt å lese hele artikkelen slik at du er godt utrustet når du velger din kommende regulerbare seng. Følg gjerne punktene nedenfor, slik at du kan lage et bedre bilde av det du virkelig ser etter:

  • Hvilken regulerbar seng passer best til dine behov?
  • Hvilke innstillingsalternativ betyr mest for deg?
  • Hvilken sengebunnskonstruksjon passer for deg?
  • Hold øye med motorkvaliteten og strukturen på selve sengebunnen
  • Finn en madrass som passer til din vekt og ditt ønske om komfort
  • Finn en overmadrass som kan forbedre sovekomforten og skape et godt sovemiljø
  • Vurder om du trenger tilbehør

Hvilken størrelse skal den regulerbare sengen din ha?

Du kan finne høydesenger i mange størrelser. Imidlertid er de generelt bredere enn andre typer senger, men du kan også finne en regulerbar seng i størrelsen 75×200 cm, selv om de fleste regulerbare sengene kommer i større størrelser. Dette er rett og slett fordi etterspørselen etter dobbeltsenger er større. Du kan dog ta det ganske rolig, for du finner også et godt utvalg av slike senger for enslige også. En regulerbar seng i størrelsen 90×200 cm er en populær størrelse du kan finne mange forskjellige utgaver på markedet.

Men mange foretrekker å gå opp i størrelse når de først velger en elektrisk seng. En regulerbar seng på 120×200 cm gir deg mer plass å boltre deg på, enn hvis du velger en variant med kun en bredde på 90 cm. Akkurat som tilfellet er med alminnelige senger, så kommer også regulerbare senger i alle mulige størrelser. En regulerbar seng i størrelsen 150×200 cm er et populært valg. Det kan saktens sove to personer i en seng av denne størrelsen, men hvis det jevnlig skal sove to personer i sengen, så anbefales det at man som minimum går opp i en alminnelig dobbeltsengstørrelse på 180×200 cm.

Hvor stor skal en regulerbar seng som dobbeltseng være?

En dobbeltseng bør ha en størrelse på minimum 160×200 cm, og helst fra 180×200 cm og større. Regulerbare dobbeltsenger har plass til to individuelle sengebunner, og med hver sin elektriske sengebunn kan man justere hver sin halvdel av sengen. Det lar deg justere halvparten av sengen, slik at du ligger så komfortabelt som mulig. Derfor får dere begge riktig støtte, noe som også garanterer en høy grad av komfort.

Det er ikke bare fordeler forbundet med en regulerbar seng. En av ulempene er at det ofte er stor forskjell mellom din og partnerens foretrukne soveposisjon, noe som kan føre til at det ofte er en sprekk mellom deg og din partner.

En toppmadrass er uunnværlig på en dobbeltseng

Hvis du vil unngå problemet med sprekken som er mellom de to halvdelene av en dobbeltseng, kan du investere i en overmadrass med splitt. Den er satt sammen i midten, men har en spesiell sprekk øverst og nederst. På den måten kan den følge med både opp og ned når du justerer sengen

Man skal likevel være klar over at det finnes grenser for hvor store forskjeller det kan være mellom innstillingene på de to halvdelene før overmadrassen med splitt ikke klarer å dekke sprekken. Hvis du og partneren din har veldig forskjellige preferanser i forhold til innstillinger for søvn og høyde, så må du enten leve med sprekken, eller kjøpe to separate regulerbare senger dere kan sette inntil hverandre. Men hvis det ikke er så store forskjeller, er en slik overmadrass den rette løsningen for deg.

Lateks eller minneskum?

Det er altså ikke nok å kjøpe en god springfjærmadrass til sengen din. Det trengs også en god overmadrass slik at du kan få den optimale komforten og utnytte den regulerbare sengens egenskaper. I tillegg påvirker det også sengetemperaturen når du ligger i den, og det ville være en dårlig idé å spare bort overmadrassen.

Når du velger en overmadrass til den regulerbare sengen din, er det normalt å velge mellom enten lateks eller minneskum. Hvis du ofte fryser om natten, bør du velge en modell med minneskum. Det er et materiale som er i stand til å tilpasse seg kroppen for optimal støtte. I tillegg holder det også kroppen varm, slik at du alltid har riktig temperatur når du sover. Men hvis du derimot ofte har det varmt om natten, bør du velge en overmadrass av lateks.  Lateks er et naturlig materiale som støtter akkurat som minneskum. Forskjellen mellom de to materialene er at lateks lar kroppen puste. Samtidig kan den også spre varmen mer effektivt. Derfor er det en overmadrass som vil gjøre sengen din kjøligere å sove i, og du vil dermed svette mindre om natten

Hvilke innstillinger er viktigst for deg?

Når du skal kjøpe en regulerbar seng, så er det viktig å gjøre deg selv noen tanker om eventuelle smerter og problemer du kjemper med til daglig, og som du tenker den elektriske sengen kan hjelpe deg med. Hvis du for eksempel har problemer med å komme deg inn eller ut av sengen, vil det være en fordel å velge en seng der du kan kjøre sengebunnen høyere opp enn den du har.

I denne sammenhengen er det lurt å eksperimentere med forskjellige innstillinger. Du kan gjøre dette ved å sitte på sengekanten og deretter kjøre sengen opp og ned. Du bør gjøre dette til du finner en posisjon som både er behagelig og som du føler vil gjøre det lettere for deg å komme inn og ut av sengen.

Hvis du ofte opplever at beina begynner å sove, er det viktig at du velger en seng som lar deg heve den delen av madrassen som beina hviler på. Det er imidlertid viktig at justeringene gjøres i små trinn, slik at du ikke ender opp med å måtte velge mellom to innstillinger som ikke helt treffer blink når det kommer til komfortnivået ditt.

Har du problemer med rygg eller ledd?

Hvis du lider av ryggsmerter eller andre leddsmerter mens du sover i sengen din, bør du velge en ny seng som har flere inndelinger av sengebunnen og mulighetene for justering. I tillegg er det også viktig å velge en madrass som er tilpasset vekten din. Den skal også være utstyrt med komfortsoner som gir god støtte for ryggen og leddene.

Det er viktig at den delen hodet hviler på ikke justeres for høyt i forhold til resten av kroppen. Dette vil føre til for stor høydeforskjell mellom hodet og ryggraden. Ikke bare er det ubehagelig på lang sikt, men det kan også føre til nakkeproblemer som forårsaker smerter og ubehag.

Hvis du i dag bruker flere puter under nakken for å lindre problemer i nakkeregionen, så vil du kunne redusere eller lindre nakkeproblemene helt med en regulerbar seng. Her kan du ganske enkelt heve den øverste delen og ikke bruke flere puter. Dette vil føre til at høyden sprer seg over ryggen slik at du ligger mer naturlig.

Velg riktig sengebunn

I dag er de fleste regulerbare senger utstyrt med en tredobbelt bunn. Imidlertid kan du også finne et utvalg av både to- og firsengsunderlag på det norske markedet, men det mest normale er at dagens regulerbare senger har en tredelt sengebunn.

Det er flere fordeler med en tredelt sengebunn. Den deler bunnen i en hodedel og en bendel som kan heves og senkes ved hjelp av fjernkontrollen. Det er bare i noen tilfeller den midtre delen kan justeres i noe annet enn høyden over gulvet, og det er faktisk sjeldent behov for noe annet. Den midtre delen ligger rett rundt korsryggen og den nederste delen av ryggen, og bør være så flat som mulig.

Sengebunnen består av en bevegelig del og en fast del

En sengebunn på en regulerbar seng består av en bevegelig del og en fast del. Den bevegelige delen består ofte av flere enkeltdeler hvis du har valgt en av de mer avanserte bunnene. Dette er selvfølgelig ikke uten grunn. Det hjelper deg med å gi en jevnere overgang mellom de mange forskjellige innstillingene.

Dette hjelper deg med å sikre at du kan unngå plutselige sprekker i sengen. De er ikke bare skadelige for ryggen, men også for madrassen. Hver del av de bevegelige delene består av enten en metall- eller treramme utstyrt med trelameller, som holder på madrassen din. Du kan også finne noen senger som har bunner som er utstyrt med metallfjærer eller stoffunderlag, hvis du er på jakt etter en av de billigere modellene.

Den faste delen av bunnen er delen som sengen ligger på. Her kan du velge både bein og ledd som kan monteres på forskjellige måter. Du kan imidlertid også få varianter der den faste delen går helt ned på gulvet.. Det vil få sengen til å se ut som en kontinentalseng med en høydeseng på toppen.

Vær også oppmerksom på motorens kvalitet og konstruksjon

Når du kjøper en regulerbar seng er det også veldig viktig at du sjekker motorens kvalitet så vel som stenger eller hydrauliske enheter som beveger den. Siden motoren ofte er den dyreste delen av sengen, skal den være i orden. Hvis du kjøper en billig regulerbar seng, så er det som oftest her produsenten har spart på utgiftene og kvaliteten.

Madrassen din bør velges i henhold til vekten din

Det er viktig for din komfort at du velger riktig madrass til sengen din. Når du velger madrass, er det viktig at du er ærlig om vekten din. Hvis du ikke er det, kan du ende opp med å sove dårlig i den nye sengen din. Det er mange som har en tendens til å lyve overfor seg selv og gjøre seg selv litt lettere enn det man egentlig er. Det betyr dessverre at man så kan få en madrass som er for myk. Hvis du ligger for mykt kan det smått om senn føre til ubehag og vondt i ryggen.

I dag bruker de aller fleste madrasser de kjente lommefjærene. Det finnes to forskjellige typer med to ulike egenskaper. Nedenfor er en god veiledning til å velge fasthet:

  • Hvis du veier under 75 kilo, velger du en madrass med lommefjærer og middels fasthet
  • Hvis du veier mellom 75 og 95 kilo, trenger du en madrass med lommefjærer og fast fasthet
  • Hvis du veier over 95 kilo, trenger du en madrass med multilommefjærer og fast fasthet.

Trenger du tilbehør?

Når du kjøper en høydeseng, er det vanligvis også mulig å kjøpe flere typer tilbehør. Det kan f.eks. være en hodegavl du kan montere på veggen. Det kan bidra til å fullende sengens design og få den til å se bedre ut. Bortsett fra det har den ikke den store funksjonen når den er montert på en høydeseng. Det finnes også hodegavler som er utstyrt med innebygde lyskilder, noe som kan være veldig smart hvis du liker å lese i sengen.

Du kan også finne regulerbare senger med en gavl i fotenden som lukker sengen litt, noe som mange setter pris på.

Derfor er det viktig å ha riktig liggestilling

Det er faktisk ikke likegyldig hvordan du ligger i sengen din. Det er det mange som tror, ​​men det er ikke tilfellet i det hele tatt. Det er faktisk veldig viktig at du har riktig soveposisjon i sengen din, ikke bare når det gjelder rygg, nakke og andre deler av kroppen din. Liggeposisjonen påvirker også hjernen.

I prinsippet er det sunnest for beinene i kroppen, og spesielt for både ryggen og nakken, at du sover på ryggen. Det kan føre til større risiko for snorking og søvnapné, men både snorking og søvnapné kan skyldes andre ting, som for eksempel overvekt og alder

Årsaken til at søvnapné inntreffer er rent fysisk slappe muskler eller innsnevring i halsen. Imidlertid er det også noe som kan være forårsaket av for stor drøvel. Uansett årsak, vil det imidlertid stenge for oksygentilførselen din, noe som fører til pustevansker og dårlig oksygentilførsel til hjernen.

Dette er farlig fordi det kan øke risikoen for å få Alzheimers, Parkinson og lignende. Hvis du velger å sove på magen i stedet, så er det bra for fordøyelsen men det er ikke helt heldig for nakken eller ryggen. For å få puste blir man nødt til å vri hodet til siden, noe som øker risikoen for å utvikle nakkesmerter

Det er faktisk sunnest å sove på siden

Som nevnt ovenfor, kan det være uheldige konsekvenser forbundet med å sove på både magen og ryggen. Dette kan i stor grad unngås ved å sove på en av sidene. Det er imidlertid viktig at du unngår å ligge i fosterstilling siden det stresser ryggen og nakken unødvendig. Dessuten krever det at du har en god madrass for å kunne sove på siden.

Med en god madrass kan du lett sove på den ene eller den andre siden uten at du belaster ryggraden eller nakken unødvendig. Det er blant annet derfor det er så viktig å velge riktig fasthet på madrassen. Det hjelper til å sikre at skuldrene og hoften senkes og at korsryggen er godt støttet. En god madrass sørger dessuten også for at ryggsøylen ligger helt rett, og med en god pute kan denne gode liggeposisjonen føres videre til nakken. Men det er ikke kun derfor det er sunnest å sove på siden. Det handler også om at hjernen og musklene lettere kan kvitte seg med avfallsstoffer i løpet av natten.

Mindre risiko for å utvikle Alzheimers og Parkinson

Det vil føre til at du får større sjanser for å være både sunn og uthvilt når du våkner om morgenen. I tillegg hjelper det å redusere risikoen for å utvikle enten Alzheimers eller Parkinson. Det er også forskjell på om du ligger på høyre eller venstre side, og de aller fleste ekspertene er enige om at det er best å ligge på venstre side – og det er det flere årsaker til.

Fordi magesekken sitter på venstre side, blir det lettere for magesyren å renne ut av magesekken hvis du sover på høyre side. Hvis du ligger på venstre side har fordøyelsen bedre forutsetninger for å fungere som den skal, og du slipper sure oppstøt, halsbrann og fluks av magesyre.

Den store hovedpulsåren aorta går mot venstre, noe som gjør at den får hjelp til å pumpe blodet rundt hvis du sover på venstre side. Hvis du derimot sover på høyre side, så skal blodet først pumpes oppover, noe som gir en dårligere blodsirkulasjon.

Regulerbare senger passer til alle

Det finnes med andre ord mange gode fordeler med en regulerbar seng. Man skal bare huske på at denne sengetypen gjerne koster litt mer enn andre på grunn av at sengen er bygget opp av flere forskjellige elementer, teknikk og motor.

Dessuten veier den selvfølgelig mye mer enn andre senger, og den er derfor ikke så lett å flytte rundt på. Hvis du gjerne vil ha en seng du kan ha glede av i mange år fremover, og som hjelper deg med å finne den optimale liggeposisjonen, så er det ingen tvil om at en regulerbar seng kan være en god investering. Husk på at en regulerbar seng ikke er forbeholdt eldre eller folk med leddsmerter og ryggproblemer. Det er en seng alle aldersgrupper kan ha glede av, uansett om de har fysiske problemer eller ikke.

Justerbare senger

Det er blitt mer og mer populært å investere i en justerbar seng, både i Norge, men også i utlandet. Dette er det flere forskjellige grunner til, men særlig muligheten for å tilpasse og justere sengen perfekt etter kroppen din, er med på å gjøre denne typen seng ekstra populær. Vi bruker svært mye tid i sengen vår, og derfor er det helt essensielt at du får en seng som passer perfekt til deg, og som du dermed vil ligge meget godt i.

Hvis du kjøper en justerbar seng, så får du en seng hvor du både har muligheten for å justere høyden i hodeenden og fotenden. Dermed kan du heve hodeenden, hvis du for eksempel vil ligge i sengen din og se på TV, eller lese en god bok innen sengetid. Du kan også heve fotenden, så bena dine blir løftet litt opp. På denne måten vil ligge i en meget behagelig posisjon mens du ser på TV eller leser.

Derfor er det viktig å ha en god seng

Det er viktig å ha en god seng, og det er det flere forskjellige grunner til. En justerbar seng er et meget godt utgangspunkt for en god seng, da den er langt mer fleksibel enn en alminnelig seng. Du tenker kanskje at det ikke er så stor forskjell på en justerbar seng og en vanlig seng, men i de følgende avsnittene vil vi prøve å forklare hvorfor nettopp en justerbar seng er et svært godt valg av kvalitet – som kan være med på å sikre deg god nattesøvn. Som nevnt tidligere bruker vi svært mye av vår tid i sengen. I gjennomsnitt sover vi 8 timer om natten, og det svarer til at vi oppholder oss en tredjedel av døgnet i sengen. Dog er det noen som sover mindre, men samtidig er det også noen som sover mer.  Uansett så er det klart at vi bruker mange timer i sengene våre og derfor er det viktig å finne en med god komfort og som har god kvalitet.

Flere undersøkelser viser at normalt så bør unge sove mer enn eldre, fordi bruker flere krefter i løpet av dagen og samtidig bruker de også krefter på å utvikle seg. Uansett alderen din, så er det viktig å få en god nattesøvn, så kroppen kan få lov til å slappe av og bli klar til en ny dag. Men det er flere og flere mennesker som opplever problemer med å falle i søvn. Dette kan være grunnet stress, dårlig rygg eller andre former for skader eller bekymringer. Men igjen så er det viktig å understreke at en god seng kan være med på å bidra til en bedre nattesøvn. En god seng kan naturligvis ikke løse alle problemer, men du vil komme til å ligge mer komfortabelt, som igjen kan gjøre det lettere for deg å falle i søvn.

Det kan ikke gis et entydig svar på hvilken seng som er den beste. Det er nemlig svært individuelt, men det er viktig å være oppmerksom på å finne en seng som passer til deg og din kropp. Når du skal finne den rette justerbare sengen, så er madrassen noe av det viktigste å ta høyde for. Selve madrassen er viktigere enn typen av seng, da det madrassen som vil sørge for at du vil få et høyt komfortnivå og dermed en god nattesøvn. Dog er justerbare senger, som nevnt tidligere, blitt mer og mer populære, fordi de har noen ekstra funksjoner og detaljer som andre typer senger ikke har.

Derfor er justerbare senger blitt så populære

En justerbar seng ses ofte som en luksusseng, og nettopp dette har vært med på å gjøre det til en populær sengetype. Vi blitt mer og mer kvalitetsbevisste og dette avspeiles også på vårt valg av seng. Du kan stille inn en justerbar seng akkurat slik du har lyst til, og det er det ingen andre senger som gir deg muligheten til. En annen grunn til at justerbare senger er blitt så populære, er fordi vi har blitt mer og mer bevisste om hvor viktig det er med en god nattesøvn.

I denne forbindelsen har man funnet ut at svært mange med for eksempel ryggproblemer vil ha nytte av en justerbar seng, da den nettopp kan justeres, alt etter hvilke behov man har. Det er lett og enkelt å stille inn en justerbar seng, så man ligger raskt i en behagelig posisjon. Markedet for senger er også blitt større og større, og det er hele tiden fokus på å gjøre sengene bedre og mer miljøvennlige, og akkurat disse tingene er det også fokus på i utviklingen av justerbare senger.

Justerbare senger er for alle

Nå har vi vært inne på hvor viktig det er med en god seng og en god nattesøvn. Og i den forbindelse har vi vært inne på at en justerbar seng vil være et svært godt valg hvis du skal ha en ny seng. Fordi en justerbar seng er et så godt valg, så vil i de neste avsnittene forsøke å gå mer i dybden på den justerbare sengen og dens oppbygging og funksjoner, samt hva du skal være oppmerksom på, når du skal kjøpe en. Det finnes mange forskjellige justerbare senger og veldig mange forskjellige forhandlere. I denne artikkelen gir vi et generelt overblikk og gode råd i forhold til justerbare senger og deres fordeler, men i noen av våre andre artikler kan du finne en guide til justerbare senger, hvor vi sammenligner flere forskjellige modeller fra forskjellige forhandlere.

Markedet for senger, og også for justerbare senger, er altså stort, og derfor kan det være vanskelig å finne ut av hvilken seng som passer perfekt til deg og dine behov. Fordi markedet er så stort, så er det også hard konkurranse blant forhandlerne. Derfor kan det godt la seg gjøre å finne en svært god justerbar seng til en fornuftig pris. I denne forbindelse kan det være en god idé å holde øye med de forskjellige forhandlerne, når de har tilbud og utsalg.

Det er mange ting du skal være oppmerksom på, når du skal ny seng. Dette er blant annet merke, kvalitet, madrassens tykkelse, høyde, hardhet og størrelse. Hvis du finner ut av hva behovene dine er i forhold til det nevnte, så er det en svært god sjanse for at du finner den rette justerbare sengen. Det er som sagt svært mange forskjellig senger, og forhandlere, så det burde være mulig å finne en justerbar seng som passer til dine behov.

Justerbare senger er egentlig for alle, og de er som sådan ikke utviklet til en spesifikk målgruppe. Sovesofaer er ofte mer tiltalende for for eksempel tenåringer, da de er svært funksjonelle og plassbesparende. Men hvis du virkelig vil ha en god seng å sove i, så kan det ende en gang understrekes at en justerbar seng vil være et svært godt valg, og dette gjelder for alle aldersgrupper.

Den justerbare sengens oppbygging

De fleste justerbare senger er bygget opp på samme måte som mange andre typer senger, men oppbyggingen kan også variere. Oftest er den justerbare sengen bygget opp av 3 lag som består av 3 forskjellige madrasser. Nettopp dette er med på å skape en svært god seng, som du kan ligge meget godt i. Bunnen består av en rammemadrass, hvor sengens ben og fjærer sitter. Det er også her at motoren og hele heve-/senkesystemet er og det er nettopp disse tingene som gjør deg i stand til å kunne heve og senke din justerbare seng. Det neste laget er en ekstra tykk madrass, også kalt en springfjærmadrass, som er med på skape et solid fundamentet for sengen. Det er denne madrassen som er med å å sikre deg god komfort og dermed en bedre nattesøvn. Denne madrassen sørger også for at du ikke vil merke sengens fjærer. Det er også her at du kan velge mellom forskjellige fastheter, og dermed finne den fastheten som passer best til deg og din kropp. Den er i det hele tatt helt uunnværlig for en justerbar seng.

Det øverste laget av en justerbar seng, er en overmadrass. Denne madrassen er også ytterst viktig og det er den du ligger direkte på. Du kan få overmadrasser i forskjellige materialer, som for eksempel latex, memoryskum, en kombinasjon av disse to eller bare med alminnelig skum. Normalt består de fleste justerbare senger av en overmadrass som er bygget opp av latex eller en kombinasjon av latex og memoryskum. Dette bør være av best mulig kvalitet og være med på å sikre deg en behagelig søvnopplevelse.

Slik finner du den justerbare sengen som er riktig for deg

Som nevnt tidligere, kan det være vanskelig å finne den rette justerbare sengen og det er mange ting å ta stilling til, før du beslutter deg for hvilken modell det skal være. I dette avsnittet vil vi derfor forsøke å skape et overblikk over hva du skal være oppmerksom på, når du skal kjøpe en ny justerbar seng. Hvis du har spørsmål eller kommentarer, er du velkommen til å kontakte oss. Det er særlig 3 viktige faktorer å være oppmerksom på, nemlig størrelse, madrass og pris. Disse tingene vil vi gjennomgå i de følgende avsnittene.

Justerbare senger er ofte 2 meter lange og kommer vanligvis i par. Det vil si at det egentlig er 2 enkeltsenger, som blir satt sammen til en dobbeltseng. Dog vil du ikke dele madrass med partneren din, og du vil dermed ikke bli forstyrret hvis partneren din sover urolig. Men du kan også få en justerbar seng i 140×200 størrelse, hvis du ikke har en partner å dele sengen med, eller hvis dere ikke har bruk for en dobbeltseng i full størrelse. Dette kan også være en veldig god løsning, hvis du ikke har plass til en dobbeltseng i soveværelset ditt.

Det er naturligvis viktig å overveie størrelsen på den justerbare sengen, men det er også helt essensielt å velge en madrass som passer til deg og din kropp. Utseendet på den nye justerbare sengen er det også viktig å overveie, men du vil få mest ut av din nye seng hvis du vekter kvaliteten til sengen høyere enn utseendet. Som nevnt tidligere gjennomgår vi forskjellige modeller av justerbare senger i noen av våre andre artikler, og her kan du se eksempler på konkrete justerbare sengers design og funksjoner. Du kan også få forskjellige tykkelser på madrassen, blant annet 5 cm, 8 cm eller 10 cm. I tillegg kan du også selv prege den justerbare sengen din ved å enten velge en overmadrass av latex eller memoryskum, eller en blanding av disse to. Her er det opp til deg selv å vurdere hva som passer best til dine behov.

Sist, men ikke minst, så er prisen selvfølgelig også et viktig element å overveie når du skal kjøpe en ny justerbar seng. Når det dreier seg om justerbare senger, så henger pris og kvalitet svært ofte sammen. Så jo mer du er villig til å investere i en ny seng, jo bedre kvalitet kan du forvente av den nye sengen. Det betyr dog ikke at du blir nødt til å velge den dyreste justerbare sengen for å være sikker på å få en i god kvalitet. Det er mange gode justerbare senger av god kvalitet i flere forskjellige prisklasser. Dette vil du kunne se konkrete eksempler på i denne testen. En justerbar seng er en dyr ting å kjøpe for mange, men da er det viktig å huske på at en slik seng kan holde i svært mange år. Derfor er det en god idé å se på det som en investering i stedet for bare et kjøp. Det er en investering i en meget god seng og dermed en investering i god nattesøvn. Som før nevnt, kan det være en meget god idé å holde øye med de forskjellige forhandlerne, da de noen ganger har svært gode tilbud, hvor du kan spare en god del penger. På denne måten kan det godt la seg gjøre å finne en svært god justerbar seng til en fornuftig pris.

Vi håper denne artikkelen har vært med på å gi deg et overblikk over justerbare senger, og hva du skal være oppmerksom på, når du skal kjøpe en slik seng. Som nevnt tidligere er du hjertelig velkommen til å kontakte oss, hvis du har spørsmål eller kommentarer. Hvis du kunne tenke deg å få hjelp hos en online forhandler, så er Bedre Nætter kjent for deres gode kundeservice.