Overmadrass 140×200 cm

En overmadrass er en veldig viktig del av en seng, og det gjelder uansett om du har en rammemadrass, en kontinentalseng eller en regulerbar seng. En overmadrass gjør at du får ekstra komfort og samtidig beskytter resten av sengen. Dette betyr at du med en overmadrass får ekstra komfort og kan forlenge sengens levetid.

Mayan Pulse

Her får du naturlateks produsert med den unike SonoCore-metoden. Metoden gir lateksen en ensartet overflate og gjør overmadrassen både sterkere, smidigere og mer ventilerende enn normalt. Betrekket er et Tencelbetrekk av FSC-sertifiserte trefibre. Det sikrer optimal fuktavledning i forhold til eksempelvis bomull og polyester.

✅ Levering
8-15 dager

✅ Returrett
30 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Diamant

Alt i alt er Diamant fire ganger kaldere enn alminnelig lateks, og derfor vil den være en snarvei for å nå den dype søvnen din, raskere og i lenger tid av gangen.

✅ Levering 8-15 dager

✅ Returrett
30 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Latex Prestige

Det riktige valget for soverommet vil gjøre en stor forskjell. Latex Prestige er ett av de valgene du ikke vil angre på.

✅ Levering 8-15 dager

✅ Returrett
30 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Pulse by BN

Noe av det helt spesielle med Pulse by BN overmadrassen, er måten den er produsert etter. Metoden kalles SonoCore.

✅ Levering 8-15 dager

✅ Returrett
30 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Motion

Motion skiller seg ut på grunn av skummets struktur. Den åpne strukturen betyr, at overmadrassen ikke blir varm. Skummets elastisitet ergonomisk støtte.

✅ Levering 8-15 dager

✅ Returrett
30 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Athena Latex

Du skal velge denne type overmadrass, hvis du har det varmt, når du sover eller, hvis du lider av allergi. Den yter en god støtte til din kropp.

✅ Levering 3-4 uker

✅ Returrett
14 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Athena Celcius

Celcius overmadrasser er trykkavlastende. Har du ryggproblemer eller har svært ved å holde på varmen om natten, skal du velge denne overmadrass.

✅ Levering 3-4 uker

✅ Returrett
14 dager

✅ Delbetaling Tilbys

I prinsippet er det i den primære madrassen du velger mellom forskjellige fjærer og fasthet, men med overmadrassen kan du bidra til å påvirke fastheten eller mykheten i sengen ytterligere. En overmadrass hjelper deg med å fullføre sengen din, og det er kun fordeler tilknyttet en madrass med en overmadrass ovenpå.  

Få en god størrelse overmadrass til din tre kvart seng

Overmadrasser i størrelsen 140×200 cm er perfekt for en trekvart seng i samme størrelse. En trekvart seng er en virkelig god seng ettersom den passer for deg som sover alene, men den passer også til paret som ikke har så mye plass tilgjengelig på soverommet og ikke har noe imot å sove tett inntil hverandre på samme madrass. Det er også en veldig god størrelse til barne- og tenåringsrommet, noe som igjen er med på å understreke at det er en veldig allsidig størrelse. Det er nok også derfor den er så populær. Populariteten gjør nok også sitt til at man ofte kan finne en billig overmadrass i størrelsen 140×200 cm på salg.

Du kan få flere forskjellige typer overmadrasser. Valget avhenger mye av hvilke behov og preferanser du har. Derfor er det vanskelig å anbefale en bestemt type overmadrass fremfor andre, siden dette valget er veldig individuelt og vil variere fra person til person.

Hvilken type overmadrass skal jeg velge?

Noen av de vanligste typene overmadrasser er overmadrasser med en kjerne av lateks eller minneskum. Hos flere av våre forhandlere kan du få en «140×200»-overmadrass med disse forskjellige innholdstypene. Både lateks og minneskum kan godt ligne hverandre når det gjelder støtte og komfort, men de er likevel forskjellige på flere måter.

Minneskum er et mykere materiale som tilpasser seg varme og trykk, og på denne måten vil madrassen omslutte kroppen din og dermed tilpasse seg kroppsfasongen din. Dette er det noen som bare simpelthen elsker, mens andre synes det kan bli for varmt. Du får ikke denne varme opplevelsen med lateks, som skaper en jevnere overflate og dermed er mer fast.

Minneskum er også kjent som viskoelastisk skum, og celsiusskum. Noen mennesker tror at «celsius» er det riktige navnet, men det er ikke tilfellet. Det er dog alltid godt å vite at denne typen madrasser kan ha flere forskjellige navn.  

Hvorfor ha en overmadrass?

En overmadrass beskytter også sengen din. Det minsker slitasje og forlenger dermed sengens levetid i mange år. Det er også en viktig funksjon som er verdt å ta med. I dag er det ikke helt billig å kjøpe en ny seng, og hvis du skifter overmadrass kan du i hvert fall vente i 5 år før du bør skifte ut sengen.  

Når er det på tide å skifte en overmadrass?

Slik lyder ofte spørsmålet når praten faller på senger og overmadrasser. Egentlig er det ingen fasitsvar på dette spørsmålet, rett og slett fordi det er en vurderingssak. En god overmadrass bør imidlertid ikke byttes ut annethvert år.

Her skal kvaliteten være tilstrekkelig god nok til at den har en levetid på minimum 3–5 år. Motsatt vil vi ikke anbefale at du ligger på samme overmadrass i mer enn 10 år.

Det beste svaret vil være at du bør vurdere dette selv ved hjelp av nattesøvnen din. Hvis du begynner å oppleve rastløse netter, ryggsmerter eller andre smerter over en lengre periode som du mistenker skyldes overmadrassen, da er det på tide å bytte ut overmadrassen med en ny.

Mange sengeforhandlere rundt om i landet vil også være enige, og det er derfor forventet levealder er ca. 3–5 år. Selvfølgelig avhenger det av den enkelte overmadrassen, materialet den er laget av, kvaliteten – for ikke å glemme tykkelsen og til slutt hvor ofte du bruker madrassen.

Få en god nattesøvn

De to tingene som betyr mest og som ikke direkte avhenger av dine egne vaner, er det umiddelbare sovemiljøet og sengen din. Når det gjelder sovemiljøet, er det noen generelle tips som kan hjelpe folk flest til en bedre nattesøvn. Stort sett handler det om å sørge for at rommet du sover i er stille, kjølig og mørkt. Dette kan ordnes på forskjellige måter, og hvis forholdene ikke er ideelle, kan du hjelpe på forholdene med mørkleggingsgardiner og eventuelt bruke øreplugger. I tillegg må man selvfølgelig sørge for at det ikke er for mye støv og skitt på soverommet, da det også kan forstyrre søvnen.

Individuelle preferanser

Hvordan du ligger best er imidlertid en mer individuell sak, så det er ikke nødvendigvis den beste måten for deg å sove på en myk madrass i en stor luksuriøs modell. Tvert imot!

Avhengig av kroppsvekten din, for eksempel, kan det være en bedre ide med en hard versjon med mer fasthet i underlaget, selv om en slik madrass ikke umiddelbart føles like komfortabel. Imidlertid, hvis du ikke planlegger å kjøpe en helt ny madrass, kan det være lurt å vurdere å få en god overmadrass å legge på sengen, siden dette ofte kan forbedre søvnkvaliteten din – selv om den primære madrassen din ikke er den beste på markedet. Bare husk at det ikke alltid er det som umiddelbart føles godt å ligge på, som er best å sove på.