Kontinentalseng

En god natts søvn er helt avgjørende for at du kan fungere optimalt om dagen. Det er viktig at du sover i en seng som passer til deg. Du skal kunne sove godt hele natten – året rundt. Med en kontinentalseng får du en seng som passer til de aller fleste.

Kontinentalseng 180x200

Kontinentalseng 180x200

Kontinentalseng 90x200

Kontinentalseng 90x200

Kontinentalseng 140x200

Kontinentalseng 140x200

Kontinentalseng 150x200

Kontinentalseng 150x200

Kontinentalseng 160x200

Kontinentalseng 160x200

Kontinentalseng 180x200

Kontinentalseng 180x200

Kontinentalseng 180x210

Kontinentalseng 180x210

Kontinentalseng 210x210

Kontinentalseng 210x210

Det blir stadig mer og mer populært med kontinentalsenger her til lands, og flere og flere nordmenn har lagt sin elsk på den fantastiske komforten som kjennetegner denne sengetypen. Likevel er det fortsatt mange som ikke helt vet hvordan en slik seng utmerker seg, så det første vi gjør er å fortelle litt mer om hva en kontinentalseng er for noe.

Sov godt i en kontinentalseng

Komfortnivået i en kontinentalseng er nemlig svært høyt, grunnet de mange lagene med fjær og skum som er i sengen. Vi har flere forskjellige slags kontinentalsenger – og nedenfor kan du lese mye mer om kontinentalsenger og fordelene ved en slik seng.

Komfort i særklasse

En kontinentalseng er svært komfortabel. Kontinentalsenger har et ekstra madrasslag som gir deg ekstra komfort og en forbedret søvnopplevelse. Sengens plattform varierer fra seng til seng – dog er de fleste kontinentalsengers plattform dannet av en rammemadrass eller en skumkjerne, mens en supplerende springfjærmadrass under overmadrassen vil sørge for ekstra komfort. I en kontinentalseng får du dermed en sunn liggeposisjon og en nattesøvn, som gjør deg klar til dagens gjøremål. Den eneste ulempen er, at du får lyst til å bli liggende.

En seng du står «ut» av

En kontinentalseng står du ikke opp av – den står du ut av. De mange lagene sengen inneholder, gjør kontinentalsengen høyere enn de fleste andre senger. Det betyr at du kan stige rett ut av sengen på morgenen. Det er kanskje ikke en altavgjørende faktor for hvorfor kontinentalsengen er spesiell, men det er en detalj som de fleste vil være fornøyd med. Å stige ut av sengen om morgenen, fremfor å stå opp av den, vil gi deg en bedre start på dagen!

En seng som pynter i soverommet

En kontinentalseng er ikke bare en komfortabel seng – det er også en pen seng. En kontinentalseng ser fremragende ut, i ethvert soveværelse. Pynt opp sengen med de rette putene og dynene, og du har en seng som alle får lyst til å legge seg i. En flott designet kontinentalseng er altså ikke bare en seng – det er et møbel som innbyr til kos, hvile og ikke minst god søvn.

Finn den rette kontinentalsengen

Er du på jakt etter en kontinentalseng, er det flere ting du skal være oppmerksom på. Det finnes, som du ser, mange slags kontinentalsenger – og de er alle forskjellige i større eller mindre grad. Når du skal kjøpe en kontinentalseng, skal du først og fremst være oppmerksom på madrassenes kvalitet. Med en kontinentalseng, er det ikke bare én madrass du skal sjekke kvaliteten på – det er ofte tre; en rammemadrass, en springfjærmadrass og en overmadrass. Rammemadrassen er som oftest i bunnen og skal være i like god kvalitet som overmadrassen, hvilket er den øverste madrassen, for å sikre deg den beste nattesøvnen. Du skal samtidig være oppmerksom på, om madrassens fasthet passer til deg. Det er forskjellig hvor faste madrassene er og det er forskjellig hvor faste de skal være. Fastheten avhenger blant annet av vekten din og dine preferanser.

Hva er en kontinentalseng?

En kontinentalseng består av flere lag, akkurat som en regulerbar seng. Det vanligste antall lag er 3, hvor det nederste laget består av en rammemadrass.  Det midterste laget består av en springfjærmadrass, mens det øverste laget består av en overmadrass. En kontinentalseng er altså ikke laget med rammer, noe som mange andre sengetyper kjennetegnes ved.

Fordi det er 3 madrasser som ligger oppå hverandre på en kontinentalseng, betyr det at denne sengetypen er litt høyere enn mange andre typer. Dette er en stor fordel for mange, siden det er lett å komme seg ut av sengen om morgenen, og lett å legge seg i om kvelden. Kontinentalsenger kommer selvfølgelig også i mange forskjellige størrelser, akkurat slik tilfellet er med de fleste andre sengetypene på markedet. Det burde med andre ord være gode muligheter for å finne en størrelse som dekker dine behov.  Du kan for eksempel få klassiske dobbeltsenger i størrelsen 180×200 cm, eller mindre modeller i en standardstørrelse som 90×200 cm. Andre størrelser er også greit tilgjengelig.

Det er også verdt å merke seg, at det finnes mange forskjellige design når det gjelder kontinentalsenger. De klassiske modellene står for seg selv uten sengeramme eller plass under sengen, men som du kan se i utvalget vårt av kontinentalsenger, så er utvalget stort og utvalget likeså. Velg for eksempel en kontinentalseng med oppbevaring hvis du har behov for å gjemme bort ting som ikke hele tiden behøver å stå fremme, eller velg en kontinentalseng med gavl hvis du vil gi soverommet og sengen din et litt mer luksuriøst utseende. Uansett hvilken modell du gjerne vil ha, er det alltid mulig å finne gode tilbud.

Det er selvfølgelig ikke bare kontinentalsenger vi kan hjelpe deg med her hos sov-bedre.no. Hvis du gjerne vil ha litt mer inspirasjon og flere valgmuligheter, så finner du et stort utvalg guider for  andre sengetyper her på siden også.

Rammemadrassen

Når det gjelder rammemadrassen, så glemmer folk ofte å vurdere kvaliteten på denne madrassen. Dette kan vise seg å være skjebnesvangert siden noen kontinentalsenger ikke er utstyrt med en særlig god rammemadrass. Det kan være flere forskjellige forklaringer på dette, og en av dem er nok at madrassen ikke anses som viktig siden det er det nederste laget, og dermed prioriterer ikke sengeprodusenten madrassen.  Det er imidlertid viktig å huske at hvis du vil oppnå best mulig komfortnivå og dermed best mulig nattesøvn, så må rammemadrassen være av god kvalitet. Derfor er det alltid viktig å undersøke kvaliteten på rammemadrassen. Det er spesielt de billige modellene hvor man har gått på kompromiss med kvaliteten på rammemadrassen, noe som altså gjør at hele sengen ikke har god nok kvalitet til å sikre deg en dyp og stabil søvn.

Springfjærmadrassens fasthet

Mange vet rett og slett ikke hvilken fasthet som er best for kroppen deres. Det er kanskje ikke så merkelig, for det kan være ganske vanskelig å gå i fysiske butikker og prøve flere forskjellige senger. Mange har en tendens til å velge de mykeste madrassene. De veldig myke madrassene kan virke mest behagelige når du ligger på dem i 2 minutter, men når du skal sove på dem hver eneste natt i mange timer av gangen, er de mykeste madrassene kanskje ikke de beste allikevel.

Hvis du velger en for myk madrass, vil det ofte gå utover ryggen eller korsryggen, siden du ikke får optimal støtte i disse områdene. Vi vil derfor gjerne få komme med noen få huskeregler slik at du raskt og enkelt kan bestemme hvilken fasthet som er best for deg. Det vil gjøre prosessen mye enklere for deg, og det betyr dessuten at det blir mye lettere å finne den riktige sengen på nettet. Husk at huskereglene nedenfor ikke nødvendigvis passer til alle. Vi er alle forskjellige! Det som er best for den ene behøver ikke å være det riktige for den andre.

Hvis du veier mer enn 95 kg, eller den totale vekten som skal ligge i sengen, overstiger dette, anbefales det at du velger en madrass med fast fasthet og multilommefjærer. Hvis vekten i sengen er mellom 75 kg og 95 kg, anbefales det at du velger en madrass med fast fasthet og med lommefjærer. Hvis du veier under 75 kg, er det en god ide å velge en madrass med lommefjærer og middels fasthet.

Hvis du følger disse tommelfingerreglene, så bør det være ganske greit å finne en springfjærmadrass som passer godt og kan gi kroppen din best mulig støtte – slik at du får en virkelig god søvnopplevelse hver eneste natt.

Hvorfor er søvn så viktig?

Undersøkelser viser at mennesker sover mindre og mindre. Dette er en utvikling i feil retning, ettersom søvn er en veldig viktig del av livene våre. Vi bruker opptil en tredjedel av livene våre på å sove, noe som bare viser hvor viktig det er å ha en god seng slik at du kan sove godt. Hvis du sover dårlig eller ikke sover nok, kan det gå utover livskvaliteten din.Hvis du får for lite søvn, så vil du våkne uopplagt og vil ha vanskeligheter med å konsentrere deg gjennom dagen. Lite søvn er dessuten også den mest alminnelige årsaken til dårlig humør, noe som ikke bare går ut over deg selv, men også de andre du møte i løpet av dagen. Hvis du våkner frisk og uthvilt hver dag, har du mye mer overskudd til dagens gjøremål og du klarer å prestere bedre, uansett om du er på jobb, på skolen eller hjemme med familien.Hvis du får god og nok søvn, kan du også forhindre forskjellige sykdommer, som depresjon, stress, diabetes, hjerte- og karsykdommer og overvekt. Hvis du ikke får nok søvn, kan kroppen din ganske enkelt ikke fungere optimalt, noe som kan svekke immunforsvaret ditt. Dermed har du større risiko for å bli syk. De fleste mennesker kan som oftest forbedre søvnen ved å kjøpe en ny og god seng. Selvfølgelig kan det være mange forskjellige grunner til at du sover dårlig eller for lite, men en kvalitetsseng er et godt sted å starte hvis du vil endre søvnvanene dine. 

Hva kan påvirke søvnen din?

Koffein kan påvirke søvnen din negativt. Derfor kan det være en god idé å ikke drikke kaffe sent om kvelden siden kroppen får problemer med å slappe av, noe som igjen gjør det vanskelig å sovne. Alkohol er heller ikke bra, og kan få deg til å sove mer urolig, spesielt hvis du drikker store mengder før du legger deg. Både kaffe og alkohol virker vanndrivende, og det kan bety at du våkner om natten og må på do, noe som er en annen ting som kan ødelegge nattesøvnen din.

Det er altså noe du ikke bør drikke før du legger deg. Motsatt finner vi endel mat som det faktisk er lurt å spise før sengetid, og som kan forbedre din nattesøvn. Dette er mat som inneholder tryptofan, som er en aminosyre. Tryptofan omdannes til serotonin, og dette er et hormon som hjelper kroppen din til å roe seg og få deg til å slappe av. Du finner det i for eksempel mørk sjokolade, mandler, dadler og bananer.

Mosjon er braTrening er også veldig viktig for søvnen din. Hvis du allerede lider av søvnproblemer, kan fysisk aktivitet faktisk hjelpe. Trening kan redusere både stress og spenning, noe som igjen kan få deg til å sove bedre. Når snakken faller på dårlig søvn, så nevnes stress som en av de mest alminnelige årsakene til negative søvnopplevelser. Så hvis du på en eller annen måte kan redusere stressnivået ditt, så kan det gjøre underverker for søvnen din.

Den beste kontinentalsengen for dine behov

Det er nærmest umulig å si hvilken seng man skal velge, og mye av den avhenger av smak og behag. Hvis du starter med vektveiledningen om hvilken fasthet madrassen bør ha, så er du allerede godt på vei til å finne en seng som gir deg god støtte og komfort.

Det kan være flere årsaker til at man velger en seng fremfor en annen, og prisen kan helt klart være en av dem. Her anbefaler vi selvfølgelig at du ikke bruker for lite på en ny seng. Vi er jo selvfølgelig også klar over at man har forskjellige budsjetter å rutte med. I mange tilfeller er det uansett bedre å kjøpe en ny seng enn å sove på en nedslitt seng i et år mer for å kunne spare opp til en litt dyrere modell.

Når det er sagt, så er det viktig at du tenker på hvor mange timer du faktisk bruker i sengen din. 6–9 timer om dagen er normalt for de fleste. I løpet av de neste 10 årene, noe som er en periode en fornuftig seng minst bør kunne holde, så blir det mellom 20 000 – 30 000 timer du oppholder deg i sengen! Det er egentlig utrolig mange timer. Hvis du fordeler utgiftene på timene, blir det ofte mindre enn 1 kr per time du bruker i sengen din. Mange av de tingene vi bruker penger på koster mye mer per time enn dette, som for eksempel biler og sofaer. Det er tross alt ingenting som er viktigere for helsen vår enn sengen, så tenkt deg nøye om når du velger en ny seng. Husk at det tross alt er snakk om en veldig viktig investering. Ikke bare for hvordan du har det mens du sover, men også hvordan du har det i våken tilstand.