Seng 120×200 cm

En seng på 120×200 cm er veldig populær, og det er ikke så rart.  En seng i denne størrelsen har en fin, bred bredde, slik at du virkelig kan boltre deg etter en lang og hard dag. Hvis du opplever at enkeltsengen din på 80 centimeter i bredden er for liten, kan du trygt undersøke en seng som måler 120×200 cm.

Rammemadrass 120×200

Venus

Venus er en av bestselgere. Og det er ikke uten grunn. I Venus får du alt det du kan og skal forvente av en kvalitetsseng. Venus er produsert i Danmark, og alle komponentene er nøye utvalgt og sammensatt med et ønske om å kun tilby en bedre seng.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Jupiter

I et tett samarbeid sørger rammemadrassen og overmadrassen for, at du får en fremragende nattesøvn i Jupiter.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Atlas

Atlas sengens moderne pocketfjærer er inndelt i fem komfortsoner, som sikrer at du ligger godt hele natten.

✅ Levering 16-24 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Senses Pulse

Du får en herlig komfort med den optimale kombinasjonen av fjærer, polstring og komfortsoner. Du får uten tvil en god seng å sove i, i Senses Pulse.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Athena

Athena er danskprodusert og opbygget med en massiv træramme på 8 cm og 13 lameller. Dette sikrer deg en langtidsholdbar og robust seng.

✅ Levering 3-4 uker

✅ Retur 14 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Regulerbar seng 120×200 cm

Venus

Enhver god regulerbar seng har bruk for gode elevasjons komponenter. Og Venus er ingen unntakelse. For å gjøre frokosten på sengen, de trøtte benene og god natt lesningen så behagelig som mulig, har vi tilføyet en støysvak og effektiv motor fra den danske produsenten Linak.

✅ Levering
8-15 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Atlas

Atlas er for alle syvsovere, som setter pris på å gjøre en god handel. Om du er et A- eller B-menneske, vil Atlas være en god investering

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Jupiter

Jupiter er ideell til deg som nyter det å gjøre et godt kupp. I Jupiter får di en seng av god kvalitet til en fenomenal pris.

✅ Levering 8-15 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Her hos sov-bedre.no gjør vi vårt beste for å tilby deg de beste sengene med disse målene. Derfor finner du alt fra regulerbare senger, kontinentalsenger, rammemadrasser og alle mulige andre senger i denne størrelsen.

Du kan også få en seng med oppbevaring på 120×200 cm, slik at du kan gjemme bort det som ikke behøver å stå framme i hverdagen. De beste og mest kjente sengeprodusentene fra inn- og utland produserer senger av høy kvalitet og lekker komfort. Du finner dessuten alltid en god seng i størrelsen 120×200 cm på tilbud på tilbud fra en eller annen forhandler, så det er bare å ta en nærmere titt på det store utvalget av senger så du ikke går glipp av et godt kjøp.

Plass til mer, og likevel praktisk

Selv om du velger en seng i størrelsen 120×200 cm, vil du fortsatt ha plass til andre møbler i rommet. En 120-seng tilsvarer ikke en trekvart-seng, siden en trekvartseng måler 140 centimeter i bredden. Det er derfor nærliggende å vurdere om kanskje gjesterommet er et passende sted for en slik seng.

Gjesten din vil sikkert sette pris på en seng med litt ekstra plass, slik at nattesøvnen kan være den samme som i vanlige omgivelser. Hvis du har en tenåring i huset som klager på lite plass i en seng med dimensjonene 80×200 cm, kan du foreslå denne sengen i stedet. Det er også mer plass til venner og kjærester til filmkvelder og overnatting, men den passer også perfekt på soverommet – slik at du også kan få glede av masse ekstra plass å ligge og sove på.  

Husk å velge riktig fasthet

Når du velger den nye sengen med dimensjonene 120×200 cm, er det viktig at du finner den riktige fastheten på madrassen. Når du velger fasthetsgrad, så husk kroppsvekten din.

Hvis du for eksempel veier under 75 kg, trenger du en middels fast madrass. Hvis du derimot veier mellom 75 og 90 kg, så bør madrassen ha en fast fasthet.  Endelig er madrasser med en ekstra fast hardhet egnet for personer over 95 kg. Dette kan for eksempel være en rammemadrass med multilommefjærer med en fast fasthet. På den måten er du sikret optimal støtte og komfort.

Overmadrass

I tillegg til madrassen eller springfjærmadrassen, så bør man velge en overmadrass. Alle de madrassene du finner her inne på siden er komfortable, men en overmadrass er med på å optimere hele opplevelsen både når det gjelder komfort, men også når det kommer til riktig støtte. Overmadrassen gjør mye for nattesøvnen din, og sikrer at hele kroppen får ekstra god støtte om natten.

I tillegg sørger madrassen for at sengen din vil vare i mange år fremover, slik at kjøpet av en ny seng ikke skal gjøres igjen etter noen få år. De mest alminnelige variantene i dag, er overmadrasser av purskum/kaldskum, minneskum og lateks.

Minneskum er et populært materiale da denne typen gir deg god støtte og unik komfort. Materialet er relativt mykt og bruker både kroppsvekten og kroppsvarmen til å forme seg. Skummet gir deg også ekstra støtte rundt skuldrene og i korsryggen slik at slitne og overbelastede muskler kan gjenvinne styrke.

Lateks er et naturlig produkt som i tillegg er særdeles pustende og elastisk. I tillegg er lateks et utmerket valg hvis du ofte syns det er for varmt om natten. Dette fordi lateks har så gode ventilerende egenskaper. Purskum/kaldskum brukes som oftest til polstring rundt fjærene i madrassen, men du kan også få overmadrasser i dette materialet.

Slike overmadrasser har ikke de samme egenskapene når det kommer til trykkavlastning, støtte og komfort som de to andre materialene, og kaldskum/purskum finner du som oftest i de billigere variantene.  

Godt sovemiljø

Søvn spiller en viktig rolle i helse og velvære. Det er fordi det er en rekke viktige prosesser som foregår i hjernen og i immunforsvaret vårt mens vi sover. Disse prosessene hjelper oss med å holde oss motstandsdyktige mot forskjellige sykdommer. Det er derfor viktig at man ikke bare har en god seng, men også et godt sovemiljø. Her kan du få med deg 4 gode råd for å optimere sovemiljøet ditt og gjøre det lettere for deg å sovne om kvelden.

1. Ha en fast søvnrytme

Hvis du legger deg samme tid hver dag og også står opp samme tid hver dag, blir hjernen din vant til dette mønsteret. Dette betyr at det vil være betydelig lettere å sovne, i tillegg til at du får mest mulig ut av søvnen. Dette kan til slutt bidra til å redusere risikoen for sykdom. 

2. Unngå koffein før du legger deg

Koffein stimulerer sentralnervesystemet og gir en forfriskende følelse. Derfor er det lurt å holde seg borte fra de koffeinholdige drikkene på kveldstid – slik at du lettere kan sovne. Det er viktig å huske at koffein ikke bare finnes i kaffe, men også i et bredt spekter av andre drikker. Ved å drikke en kopp sterk te kan du faktisk nå det samme koffeininnholdet som det er i en vanlig kopp kaffe. Koffein finnes også i brus, kakaomelk og en rekke energidrikker. Et godt tips er å nøye seg med vann etter middagen.

3. Skap et godt sovemiljø

Et hyggelig og trygt sovemiljø har stor effekt på søvnen. Først og fremst er det viktig å sørge for at det er ro og mørke rundt deg når du skal sove. Slå derfor alltid av TV-en, telefonen og datamaskinen inne på soverommet før du skal legge degI tillegg er det viktig å sørge for at temperaturen på soverommet senkes litt, da det vil gi deg en bedre søvn.

Årsaken til dette er at kroppstemperaturen synker mens man sover. Som en tommelfingerregel bør temperaturen ikke være lavere enn 16 grader fordi det kan forstyrre hjernen under søvnen og dermed vekke deg. Det beste er som regel en temperatur mellom 18 og 21 grader.

4. Gjør pusteøvelser før sengetid

Hvis du synes det er vanskelig å slappe av i hodet og kroppen når du sover, kan du gjøre noen pusteøvelser i 5–10 minutter før du legger deg. Ved å fokusere på pusten over lengre tid, ber du kroppen din om å slappe av og deretter senke blodtrykket. Dette kan bidra til at det blir lettere å sovne.

Rent praktisk handler det om å sitte eller ligge i en komfortabel stilling, hvoretter du puster sakte inn og ut gjennom henholdsvis nese og munn. Det kan være lurt å fokusere på å telle hvor mange ganger du puster inn og ut, slik at du unngår å tenke på alt mulig annet.