Kontinentalseng 180×200 cm

Kontinentalsenger blir mer og mer populære, og det er ikke vanskelig å forstå. Fordelene er mange med kontinentalsenger i størrelsen 180×200 cm. Den vakre utformingen snakker nesten for seg selv ettersom sengetypen har et høyt utseende som kan føre tankene hen til et ekte «Master Bedroom» fra USA. Man kan også få minimalistiske kontinentalsenger, noe vi ser mange skandinaver leter etter.

Venus

Med Venus får du det beste av det beste. Alle komponentene i sengen er valgt slik at de passer perfekt sammen og gir deg en fantastisk nattesøvn. Venus har fått ekstremt gode anmeldelser av både eksperter og brukere og er OEKO-TEX-sertifisert, og overmadrassen er Svanemerket.

✅ Levering
16-24 dager

✅ Prøvetid
100 dager

✅ Delbetaling
Tilbys

Haven

Haven kjennetegnes av tekstiler laget av resirkulerte materialer. Den perfekte blandingen av komfort, bæredyktighet, og elegant design.

✅ Levering
8-20 dager

✅ Prøvetid
100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Ovia

Ovia er laget av de beste materialene og de beste håndverkerne som finnes, og resultatet er en seng med uovertruffen komfort.

✅ Levering
8-15 dager

✅ Prøvetid
100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Senses

Senses er danskprodusert, og hver del er sammensatt av søvnspesialister. Sengen er OEKO-TEX-sertifisert, og overmadrassen Svanemerket.

✅ Levering
8-20 dager

✅ Prøvetid
100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Jupiter

I Jupiter får du en seng av god kvalitet til en fenomenal pris, med fokus på å gjøre entreen din til drømmeland behagelig og lett.

✅ Levering
8-15 dager

✅ Prøvetid
100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

I tillegg til sitt attraktive utseende og karakteristiske høyde, er sengen også kjennetegnet for komfort. Kontinentalsengens høyde, sammen med liggeflaten på 180×200 cm er ikke bare for utseendets skyld, men gir også sengen en komfort som overstiger mer tradisjonelle senger. For sengen består av hele tre komfortlag som sørger for en god nattesøvn og perfekt støtte til kroppen din.

Sengens tre komfortlag

Det kan nesten virke som Prinsessen på erten som ligger på tre lag madrasser, men i motsetning til eventyret, så gjemmer de tre lagene ikke på en ert, men på ekstra god komfort for kroppen din.

Det nederste laget er en skummadrass eller en rammemadrass, og normalt består de av lommefjærer eller multilommefjærer. Rammemadrassen sikrer en god støtte for kroppen din.

Det andre laget består av en springfjærmadrass som støtter kroppen din i komfortsonene kroppen din trenger. Springfjærmadrassen sørger derfor for en sunn og behagelig seng for kroppen. Også denne madrassen består av lommefjærer eller multilommefjærer.

Det tredje laget man finner i en kontinentalseng i størrelsen 180×200 cm er en overmadrass som er plassert separat på toppen av de to andre lagene. Det anbefales at overmadrassen vendes innimellom, slik at den ikke får to ujevne sider der den ene er mer slitt enn den andre. En overmadrass kan vare i mange år, men kan byttes ut etter behov. På den måten behøver du ikke skifte ut selve sengen, men kun overmadrassen ved behov.

Guide til valg av madrass

I tillegg til å velge en madrass med overmadrass, kan du også velge hardheten til den integrerte madrassen på din kontinentalseng på 180×200 cm. Kroppsvekten varierer fra person til person, så det kan ikke bare lages en madrass som passer perfekt til alles behov.

Du har derfor muligheten til å velge fastheten på madrassen din, men hvilken passer best for kroppen din? Det er kroppsvekten som avgjør hvor myk eller fast sengen din skal være. Hvis du veier under 75 kg, anbefales en middels fast madrass med lommefjærer. Hvis du veier mellom 75 og 95 kg, anbefales en fast madrass med lommefjærer, og hvis du veier mer enn 95 kg, er en fast madrass med multilommefjærer mest fordelaktig for kroppen din.

Kvalitet og høy liggekomfort

Med en kontinentalseng i størrelsen 180×200, er du sikker på at du får en seng du vil være glad for i mange år fremover. Sengene er ikke nødvendigvis de billigste på markedet, men vi hos sov-bedre.no er vet at det er mulig å få en seng til god pris. Utvalget av kontinentalsenger i størrelsen 180×200 er stort, slik at du kan finne den sengen som passer best hjemme. Du kan alltid være sikker på å finne en god kontinentalseng på tilbud.

Kontinentalsengstørrelsen 180×200 cm er for deg som ønsker en seng for to, som ikke nødvendigvis skal fylle hele soverommet, men hvor det fremdeles skal være god plass til dere begge. I tillegg er det for deg som går opp i vakker design og komfort, som gjerne vil ha litt ekstra luksus i hverdagen. Med den karakteristiske høyden står man ikke opp av sengen, men går ut av den. Man «legger seg» heller ikke i sengen, men går i seng.

Sov godt med riktig overmadrass

En god seng er avgjørende for en god natts søvn. En god søvn er avgjørende for at du fungerer optimalt i hverdagen. Derfor er sengen et av de viktigste møblene i hjemmet. Sengen må tilpasses dine behov fordi du da vil oppleve en mye bedre komfort og støtte. Det er mange forskjellige sengetyper: Kontinentalsenger, rammemadrasser, springfjærmadrasser, køyesenger og sovesofaer – for bare å nevne noen.

Felles for alle senger er imidlertid at de blir bedre hvis du legger på en riktig overmadrass. En overmadrass er, som navnet tilsier, overmadrassen. Det er den du ligger direkte på i sengen, og er det laget kroppen hele tiden er i direkte kontakt med. Sørg for å få det meste ut av den nye kontinentalsengen din, og finn en overmadrass som passer perfekt for deg.

Overmadrassen har mange funksjoner

Overmadrassen har mange gode egenskaper. Derfor velger de fleste også å investere i en overmadrass når de kjøper en ny seng. Overmadrassen gir deg bedre komfort. Det gir bedre støtte for kroppen din, noe som betyr at kroppen din ikke får unødvendig trykk om natten. Du vil merke at nattesøvnen generelt blir bedre hvis du sover på en god overmadrass.

Overmadrassen forlenger sengens levetid Siden overmadrassen er det øverste laget i sengen, er det også det laget kroppen din er i kontakt med om natten. Derfor vil overmadrassen også slite raskere enn de andre madrassene under overmadrassen. Heldigvis kan du ofte nøyes med å bytte overmadrass når sengen trenger utskiftning – noe som forlenger sengens levetid og sparer deg for mange penger. Overmadrassen sikrer et mer hygienisk sovemiljø.

Hvis du for eksempel ligger direkte på en rammemadrass, vil svette og hudceller til slutt trenge gjennom madrassen, noe som vil resultere i et dårligere sovemiljø og klima. En av de gode egenskapene til overmadrassen er at du kan ta den av og vaske den – akkurat som du vasker sengetøyet ditt.

Ulike behov – forskjellige overmadrasser

Som for alle andre madrasser, må overmadrassen tilpasses dine behov. Det er forskjellige overmadrasser som passer til forskjellige behov. For eksempel kan du kjøpe overmadrasser med en kjerne av lateks eller en kjerne av minneskum.  

Lateks

Overmadrasser med en kjerne av lateks er veldig elastiske, noe som betyr at de gir god støtte. De er også veldig trykkavlastende, og den dytter tilbake avhengig av hvor mye vekt den får. Den tilpasser seg kroppen din og støtter deg derfor avhengig av hvor du ligger og hvordan du legger vekten din på madrassen. Lateksovermadrasser er også bra hvis du er varm om natten. Lateks er et pustende materiale som ikke tar opp kroppsvarmen din – derfor kan lateksovermadrassen virke avkjølende, samtidig som den ikke tar skade hvis du svetter. 

Minneskum

Overmadrasser med en kjerne av minneskum. Denne typen tilpasser seg kroppen din ved hjelp av kroppsvarmen, slik at du synker ned i madrassen der du er varmest. Hvis du har ryggproblemer, kan du vurdere en overmadrass med minneskum fordi den kan være med på å lindre problemer i skuldre, nakke og rygg.