Sengerammer

Finn sengerammer til soverommet i mange varianter, farger og prisklasser. Vi har et stort utvalg av sengerammer til enhver innredning, størrelse og smak. Velg en sengeramme i størrelsen 90×200 cm eller sengeramme i størrelsen 180×200 cm, eller kanskje noe midt imellom som størrelsen 160×200 cm.

Sengeramme 90x200

Se utvalget

Sengeramme 160x200

Se utvalget

Sengeramme 180x200

Se utvalget

Du kan blant få moderne, romantiske og gammeldagse sengerammer, i tillegg til sengerammer av tre og metall.

Det finnes også sengerammer med skuffer slik at du får plass til å gjemme bort alt det du ikke behøver å ha stående fremme hele tiden. Det er med andre ord noe for enhver smak, og du finner garantert en sengeramme som passer perfekt til deg og din stil.

En sengeramme med oppbevaring

En sengeramme med oppbevaring kan være en praktisk innebygd skuff under sengen. Hvis du velger lagring under sengerammen, kan du vurdere hvilken side det vil være mest praktisk å trekke ut en skuff. Skal skuffen være foran, bak eller kanskje i fotenden? Hvis du trenger hyller til skoene dine eller bøkene dine, er det sengerammer som kombinerer det hele.

Velg en sengeramme med skuff på hver side og ved fotenden og med hyller for tøfler og bøker. Et praktisk alternativ kan også være å velge en sengeramme med innebygde hyller i hodegavlen. På den måten utnyttes plassen bak sengen og bøker, mobiltelefoner og briller kommer opp i en lett tilgjengelig høyde.

Du kan også finne en lav sengeramme som passer perfekt til barnerommet, både med og uten oppbevaring.

Sengeramme til rammemadrass

Fordi du har en rammemadrass som i utgangspunktet har en innebygd sengeramme, trenger du egentlig ikke en vakker ytre sengeramme. En sengeramme kan likevel virkelig sette et vakkert og flott preg på soverommet, og sengen får et helt annet utseende med en gang den får en sengeramme rundt seg. Selv om du har en rammemadrass, så kan du fortsatt få en flott stil på soverommet.

Vi har nemlig sengerammer til rammemadrasser, slik at du også kan få akkurat den stilen du er ute etter på soverommet. Velg for eksempel en klassisk sengeramme i tre, eller sett sammen to enkle rammemadrasser til en dobbeltseng med en stilig svart eller hvit sengeramme.

Sengeramme for regulerbar seng

En regulerbar seng utelukker heller ikke en fin sengeramme. Regulerbare senger fungerer glimrende i sengerammer til både enkeltsenger og dobbeltsenger.

Ikke gå på kompromiss med stilen på soverommet bare fordi det er behov for å tilpasse madrassen med en regulerbar seng. Velg en sengeramme for regulerbar seng i størrelsen og materialet du ønsker.

Sengeramme med oppbevaring er både stilig og funksjonelt

Oppbevar ekstra dyner, puter eller tepper under sengen. Den ubrukte plassen under sengen kan også brukes med omhu, og en sengeramme med oppbevaring er løsningen.

Uansett om det er snakk om en enkel sengeramme i størrelsen 90×200 cm eller den større sengerammen på 160×200 cm, så lar en kvalitetssengeramme deg utnytte den ellers ubrukelige plassen under sengen. Velg en sengeramme til sengevalsen, eller finn en sengeramme med bare den innebygde lagringen du trenger 

Sengeramme med gavl

Noen har problemer med å holde seg på puten om natten. Det kan skyldes en urolig nattesøvn eller muligheten for å miste puten bak sengen. Med hodegavl er dette imidlertid ikke mulig, da det vil blokkere og skape en barriere, slik at puten blir liggende oppe i sengen der den hører hjemme. 

Gavl isolerer

Mange velger å plassere sengen sin på en yttervegg, da det ofte er den mest praktiske og plassbesparende løsningen med et så stort møbel. Hvis veggen er dårlig isolert vil man ligge mot en kald vegg når man sover. Det er verken behagelig eller sunt. Imidlertid kan en hodegavl fungere som isolasjon.

Et hyggelig sengemiljø med gavl

Og så er det den sannsynligvis viktigste grunnen til å investere i en gavl. I tillegg til å være praktisk, er gavlen også fin. Det kan bidra til å fullføre innredningen på et soverom og gi en fin avslutning på sengen, og derfor bidrar den til et koselig sovemiljø der du vil være. Hvis du supplerer hodegavlen med et passende nattbord, kan du enkelt få utseendet som understreker din personlige stil.

Hvilken gavl skal man velge?

Det finnes et utall forskjellige typer hodegavler. Noen ligger løst bak sengen og andre er enten hengt på veggen eller montert på selve sengen. Hvilken bør du så velge? En gavl med et vaskbart trekk eller en modell laget av lakkert eller malt treverk er en fordel hvis du bruker veggen bak sengen mye eller ofte sitter inntil den. Overflater som er lette å rengjøre er alltid positivt! Den beste isoleringen mot en kald yttervegg oppnås med en polstret gavl eller en massiv modell av tre. Hvis soverommet ditt er lite, vil en lett gavl bidra til å lyse opp rommet, og det vil visuelt gi mer luft i rommet. Hvis du derimot har god plass, kan det være mer fordelaktig å velge en tyngre og mørkere gavl som kan fremheve en følelse av komfort.

Hvordan få en bedre søvn

Søvn er noe av det viktigste for å kunne fungere i hverdagen, og her får du noen gode råd til hvordan sovemiljøet kan optimeres slik at du kan få en god nattesøvn og våkne uthvilt dagen etter.

1. Vi er alle vanemennesker

Et gjennomgripende trekk ved oss ​​mennesker, som gjentatte ganger er blitt bekreftet som et sikkert faktum over tid, er at vi alle er i varierende grad vanemennesker. Vaner er med på å strukturere hverdagen vår og skape ro, og her er nattetimene absolutt ikke noe unntak. Flere studier viser at rutiner og vaner rundt nattesøvnen er viktige og har en avgjort positiv effekt på nattesøvnens kvalitet.

Derfor høres det første rådet ganske enkelt ut: Lag noen faste rutiner og rammer rundt søvnen din. Dette gjelder både når du endelig har havnet i sengen og skal sove, men i stor grad også i timene frem til leggetid. Bare de færreste kan hoppe rett i senga og sovne med en gang. Vi må alle lande både fysisk og mentalt før vi legger oss, og det krever at du gjør forberedelsene dine på forhånd. Forsikre deg om at du ikke kommer direkte fra fysisk aktivitet eller annen type intens aktivitet.

I tillegg bør du unngå for sterkt lys fra for eksempel smarttelefonen eller nettbrettet ditt rett før sengetid da dette kan forstyrre øynene og søvnen. I stedet kan du få satt opp et nedtonet og avslappende lys i form av en nattlampe med mulighet til å justere lysintensiteten. På samme måte kan du med fordel investere i en dimmer i gangen eller på toalettet, slik at du i tilfelle nattens toalettbesøk ikke vil bli plaget av sterkt lys.   

2. En god madrass kan utgjøre en forskjell

Det er ingen tvil om at med en god og ergonomisk korrekt madrass kan du optimalisere forholdene for nattesøvnen din, og derfor gjør du deg selv en tjeneste ved å investere i en madrass som passer din kroppsbygning og dine behov.Mulighetene for madrasser og sengeløsninger er mange, og her hos sov-bedre.no har vi et stort utvalg av senger og madrasser for alle typer mennesker og behov.

Du kan velge mellom alt fra rammemadrasser, kontinentalsenger, regulerbare senger eller kombinasjoner av disse alternativene. Løsningen er ganske individuell – det viktigste er at du starter med deg selv og dine behov, slik at du kan oppnå den ultimate komforten og best ergonomisk støtte for kroppen. Bare på den måten kan du oppnå optimal hvile og restitusjon.

3. Et teppe kan forbedre sengehygiene

En annen viktig faktor som betyr noe for nattesøvnen din, er hygienen i sovemiljøet. Et rent sengemiljø er sunt for kroppen og baner vei for en tilsvarende sunn natts søvn.

Sengene og sengetøyet ditt blir utsatt for skitt, støv og lignende på daglig basis, noe som er ganske uunngåelig. Fortsatt er det noen konkrete handlinger som du lett kan ty til for å forhindre og redusere støv og skitt.

Et av disse tiltakene, er å investere i et kvalitetsteppe som kan plasseres ved siden av sengen. For det første har dette en dekorativ funksjon ettersom et teppe i vakre farger kan pryde og bidra til å gi et personlig preg på soverommet. Men for det andre har teppet også en hygienisk funksjon, siden du før sengetid har muligheten til å tørke av føttene for smuss, slik at du ikke tar det med deg inn i sengen. I tillegg kan et mykt teppe optimaliseres for komfort – spesielt under potensielle nattlige toalettbesøk der du ikke tråkker direkte på det kalde gulvet, men i stedet plasserer føttene på den myke overflaten.

4. Grønne planter renser luften

I direkte forlengelse av det ovennevnte er del av et hygienisk sovemiljø også at luften er ren og frisk, noe som gir bedre soveforhold. Et godt råd her er å lufte ut relativt regelmessig – helst hver dag – slik at du stadig skifter ut luften på soverommet. Å gjøre dette rett før leggetid vil også sikre kjølige romtemperaturforhold, noe mange søvneksperter anbefaler.

En annen smart og enkel måte å sikre en høy luftkvalitet på soverommet ditt er ved å implementere grønne planter som en del av innredningen. Dette er med på å gi soverommet et naturlig og friskt utseende, og samtidig er plantene med på å rense luften og kontinuerlig produsere oksygen.

Dette kan være avgjørende hvis du for eksempel lider av allergier eller lignende. På denne måten kan du puste trygt i forbindelse med din gode nattesøvn.

5. Dyner og puter etter dine behov

Er du typen som lett fryser om natten? Eller er du den omvendte typen som stadig sparker av dynen fordi du svetter i forbindelse med søvnen din? Begge tilfeller er langt fra ønskelige og samtidig dårlige for søvnen din. For å oppnå en stabil søvn, krever det gode og passende temperaturer.

I tillegg til utlufting er det mulig å regulere kroppstemperaturen din ved å investere i dyner og puter av god kvalitet som har temperaturregulerende materialer og funksjoner. Mange typer dyner er tilgjengelige med varme- og fukttransporterende materialer som effektivt kan transportere bort svette, noe som gir en stabil kroppstemperatur gjennom natten.

Hvis du takler kulde i løpet av natten, er det viktig å finne en tykk dyne som holder varmen, eller alternativt alltid ha et ekstra teppe ved sengen. Hvis du svetter, kan det være lurt å investere i en god overmadrass med gode ventilerende egenskaper, som for eksempel lateks.

6. Utlufting og kontinuerlig rengjøring

Et siste og veldig viktig råd hvis du ønsker å få den perfekte nattesøvnen, er å sikre kontinuerlig lufting av madrasser, dyne, pute og laken, samt generell rengjøring av de enkelte delene.

Akkurat som når du rengjør hjemmet ditt regelmessig, er det viktig å opprettholde et rimelig nivå på hygiene på soverommet ved blant annet å vedlikeholde og ta vare på madrasser og sengetøy.

Støvsug eller tørk madrassen din relativt ofte, i tillegg til å vaske og banke puter og dyner, så støv ikke samler seg. I den forbindelse anbefales det at produkter fylt med dun eller fjær vaskes med 1/3 vaskemiddel og med fordel kan tromles ved normal varme – muligens sammen med et par tennisballer slik at fyllet holdes i bevegelse – noe som gjør tørkeprosessen mer effektiv.

På samme måte kan du i de fleste tilfeller snu madrassen og dermed skape variasjon i trykkbelastning slik at den holder seg frisk og ikke slites ut på de samme stedene. Vask også sengetøy, overmadrasser og rullemadrassen regelmessig, noe som vanligvis er på 60 grader. Dette hjelper med å drepe de fleste bakterier, støvmidd og lignende, noe som igjen resulterer i et sunt sovemiljø.