Seng 180×200 cm

Hvis du er ute etter en billig «180×200»-seng, så er det ingen tvil om at dette er det riktige stedet å starte. Hvis du er på utkikk etter en annen type seng, så finner du det i det store utvalget vårt av senger i alle mulige størrelser og modeller.

Venus

Venus er blant bestselgerne hoss Bedre Nætter, og det er ikke uten grunn. Den er en av kundenes favoritter, blant annet fordi du får en optimal kombinasjon av fjærer, polstring og komfortsoner.

✅ Levering
8-15 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Senses

Hjertene våre banker for god søvn. Senses er danskprodusert, og hver del er sammensatt av søvnspesialister.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Jupiter

Jupiter er ideell for deg som nyter det å gjøre et godt kupp. I Jupiter får du en seng av god kvalitet til en fenomenal pris.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Sirius Black

Sirius Black er det perfekte valget til deg som ønsker et flott og tidløst utseende kombinert med optimal liggekomfort.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Vasa Diamant

En seng som er bygget på mange års erfaring, hundrevis av anmeldelser og tusenvis av timers arbeid. Det garanterer deg komfort i luksusklasse.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Hvis din gamle dobbeltseng er i ferd med å bli slitt, tilbyr vi på sov-bedre.no et bredt utvalg av kvalitetssenger i størrelsen 180×200 cm. Denne størrelsen er den klassiske når det gjelder dobbeltsenger, og den har også god plass til både deg og partneren din. Her på siden kan du velge mellom mange kjente leverandører og produsenter, og du kan være sikker på at alle sengene er i den aller beste kvaliteten.

Stort utvalg av dobbeltsenger

Dobbeltsenger kommer i mange forskjellige modeller, og alle har forskjellige egenskaper og kvaliteter. Det blir for eksempel mer og mer populært med en «180×200»-seng med gavl, slik at soverommet kan fremstå enda mer innbydende og lekkert. Det er jo selvfølgelig helt opp til deg hvilken type du velger, men du kan være sikker på at utvalget her på siden er stort og variert – slik at du har alle muligheter til å finne en dobbeltseng som passer perfekt til både deg og partneren din sine behov og preferanser. Velg for eksempel mellom kontinentalsenger, regulerbare senger og rammemadrasser, i tillegg til vannsenger og sovesofaer. Alle sengene har sine egne fordeler i tillegg til betydelig kvalitet som kroppen din vil takke deg for hver natt.

Rammemadrass

Hvis du leter etter et tilbud på en seng i størrelsen 180×200 uten å måtte gå på kompromiss med verken kvalitet eller komfort, så kan en rammemadrass være et perfekt valg for deg og dere. Det er helt klart den mest populære sengemodellen i Norge, og med sin enkle og rene stil passer den perfekt inn på de fleste soverommene.

Dessuten får du mulighet til å utnytte plassen under sengen til oppbevaring, noe som ofte kan være en god idé hvis det er litt trangt om plassen. På den måten kan man gjemme bort alt det man ikke trenger i hverdagen, som for eksempel kofferter og sekker, for ikke også å nevne vintertøy når sommeren kommer for døren.

Du kan selvfølgelig også finne sengerammer i størrelsen 180×200 cm både med og uten oppbevaring. Hvis du gjerne vil gi soverommet et rolig, stilig og rent utseende, så kan en sengeramme med skuffer til oppbevaring være ideelt.

Regulerbar seng og kontinentalseng

En regulerbar seng er litt dyrere, men samtidig gir den også en god del ekstra luksus, ettersom både du og partneren din kan sitte ekstra behagelig om kvelden og lese eller se på TV. En kontinentalseng er også et lekkert alternativ, og her finner du mange flotte modeller. En kontinentalseng kjennetegnes ved sine tre madrasslag og gode høyde som gjør at det er enkelt å både komme inn og ut av sengen. Hvis du gjerne vil ha en luksuriøs stil på soverommet, så er en kontinentalseng helt klart det riktige alternativet. De tre madrasslagene består av en rammemadrass, springfjærmadrass og en overmadrass. Du er dermed sikret en uovertruffen komfort og støtte.

Vannseng

Du kan også velge en vannseng i størrelsen 180×200. Det har skjedd en kjempestor utvikling av produksjonen av vannsenger siden de nærmest var allemannseie på 80-tallet. Komforten og kvaliteten er mye høyere, og det er nettopp derfor man kan se at vannseng blir mer og mer populært i dag.

Riktig fasthet

Når du ser etter din nye dobbeltseng, er det viktig å ha madrassens fasthetsgrad i tankene. En rammemadrass eller springfjærmadrass med medium fasthet er egnet for personer som veier under 75 kg. Hvis du derimot veier mellom 75 kg og 95 kg, bør du se nærmere på madrasser med fast fasthet. Til slutt er madrasser med en ekstra fast fasthet rettet mot personer som veier over 95 kg.

Overmadrass for dobbeltseng

Når du velger den nye dobbeltsengen bør du også huske overmadrassen. Det finnes flere fordeler med en overmadrass, og her er de tre viktigste:

 • Med en god overmadrass forbedres sengens komfortnivå
 • Kroppsvekten fordeles bedre mens du sover hvis du kjøper en overmadrass av god kvalitet
 • Uansett hvilken overmadrass du velger, så vil den beskytte sengen og forlenge levetiden

Det finnes noen senger som faktisk har et så godt komfortnivå at det kan være vanskelig å forbedre det, selv med en overmadrass. Hvis du for eksempel velger en Tempur seng i størrelsen 180×200 cm, så behøver du strengt tatt ikke å investere i en overmadrass i tillegg, siden den er innebygget i selve madrassen. Dette er likevel bare ett av unntakene. Normalt er det slik at hvis du gjerne vil ha den aller beste komforten, da er det viktig å se på hvilken overmadrass du skal legge ovenpå den.  

Gode råd om søvn

Det er ikke kun dobbeltsengen som skal være god for å få den best mulige søvnen. Her følger noen gode råd for hvordan du kan optimere grunnlaget for en kvalitetssøvn:

 • Få 7–9 timers søvn hver natt. Hjernen trenger en god nattesøvn hver eneste natt.
 • Hold en god og fast rytme. Dette gjør at det både er lettere å sovne og stå opp om morgenen, og dermed føle seg frisk og uthvilt.
 • Ikke drikk kaffe eller andre koffeinholdige drikker i timene før du skal legge deg. Koffein blir i kroppen i lengere tid enn det man regner med, noe som gjør det vanskeligere å sovne.
 • Unngå alkohol rett før du skal sove. Det kan hende du sovner lettere, men kvaliteten på søvnen blir dårligere.
 • La det være så mørkt som mulig på soverommet
 • En god soveromstemperatur ligger på mellom 18 og 21 grader.
 • Unngå datamaskin-, nettbrett- og mobilbruk rett før du skal sove. Det kunstige blåaktige lyset påvirker søvnen mer enn du tror.
 • Mosjon er sunt, men ikke rett før du skal legge deg. Unngå derfor trening de siste 2 timene før du skal sove.
 • Velg den riktige puten. Du skal ha en større pute hvis du sover mest på siden.
 • Sist men ikke minst: Velg en god dobbeltseng med en ordentlig madrass. Det er i prinsippet en utrolig liten investering hvis man tenker på hvor mye man bruker den og hvor mye den kan bety for hverdagen. Husk at det er din kropp og helse vi snakker om!