Kontinentalseng 150×200 cm

En kontinentalseng i størrelsen 150×200 cm er en relativt uvanlig størrelse, men noen ganger kan man være heldig å finne en i disse dimensjonene. Den er laget til de som synes kontinentalsengstørrelsen 140×200 cm er litt for liten, og kontinentalsengstørrelsen 160×200 cm er litt for stor. Noen ganger kan 10 centimeter bety utrolig mye, både når det gjelder plass til armbevegelser og ikke minst utnyttelse av plassen på soverommet.  

Kontinentalsenger | Bedrenaetter.no


✅ Levering
8-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Flott design og god sovekomfort

Ikke bare tilbyr en kontinentalseng utmerket sovekomfort, men også et vakkert design som passer utrolig godt inn i den skandinaviske stilen. Kontinentalsengen har imidlertid sin opprinnelse fra den andre siden av Atlanterhavet, nemlig USA. De har alltid hatt en forkjærlighet til å lage senger med flere lag madrasser oppå hverandre, og helst i veldig store størrelser, som for eksempel «King Size»-senger. Skandinavia og Norge har adoptert den karakteristiske kontinentalsengen, og den har bare blitt mer og mer populær de siste årene. Det er heller ikke så merkelig. Kontinentalsengen er utrolig fin å se på, men viktigst av alt har den en god sovekomfort som kan bidra til god støtte til kroppen og dermed også en god nattesøvn.

De fleste vet hvor viktig søvn er for kroppen og helsen generelt. En kontinentalseng kan hjelpe deg med å våkne mer uthvilt og dermed også mer klar til å takle hverdagens kjas og mas.

Det som er unikt med en kontinentalseng er dens litt særegne struktur som skiller seg fra den mer normale norske typen som vi kjenner gjennom mange år. Tidligere ble sengerammer alltid laget i tre og i stoff av forskjellige slag. Det gjør de i og for seg fortsatt, men sammen med rammemadrassen og den regulerbare sengen har kontinentalsengen blitt en del av den norske hverdagen, og sengen er med på å prege måten vi sover på i dag.

En seng med tre lag

I utgangspunktet er en kontinentalseng bygget med et fundament av en rammemadrass i bunnen av sengen. Ovenpå rammemadrassen ligger det en springfjærmadrass, og helt øverst ligger det en overmadrass. Sammensetningen er det vi kaller en standard eller tradisjonell kontinentalseng, men de finnes etterhvert i flere forskjellige versjoner. Uansett hvilken versjon du velger, så kan du være sikker på å få en seng med uovertruffen komfort hvis du velger en kontinentalseng.  

Kontinentalsengens struktur

Det øverste laget består av en overmadrass, som er utrolig viktig for din komfort. Det er dette laget som kroppen din er i direkte kontakt med hver eneste natt, og er derfor kanskje det aller viktigste laget.

Overmadrassen bidrar til å fordele trykket jevnt på madrassen under, og gir dermed mer optimal støtte for kroppen og en langt bedre komfort. I mange år var en overmadrass ansett som unødvendig, men overmadrassen gir ikke bare optimal støtte til kroppen, men også en langt bedre komfort i form av pusteevne og mer/mindre varme. Dessuten er overmadrassen med på å forlenge springfjærmadrassens levetid, siden det er overmadrassen som mottar all den direkte slitasjen.

Overmadrass med lateks eller minneskum

De vanligste overmadrassene i utvalget her på siden er bygget rundt en lateks- eller minneskumkjerne. Du kan også få overmadrasser i andre materialer, som for eksempel purskum/kaldskum, som også kan være fint nok.

Lateksmadrassen er god hvis du har det varmt når du sover. Lateks har nemlig en veldig god evne til å transportere fuktighet bort fra kroppen, som kan være med på å gi bedre søvn ettersom materialet ikke føles så varmt. På grunn av at lateks lett kan transportere fuktighet bort fra madrassen, øker den også holdbarheten til madrassen og sengen.

Det er gjerne fuktigheten som oftest får materialene til å bli slitt eller uformelige over tid. Vær oppmerksom på at lateks er tilgjengelig i flere forskjellige versjoner og kvaliteter.

En overmadrass med en kjerne av minneskum er også veldig bra. Det er utviklet fra et syntetisk materiale og former seg godt til kroppen, og gir, som lateksmadrassen, en jevn fordeling av støtten på madrassen. Dette skummet er bra hvis du har en tendens til å fryse når du sover. Materialet former seg etter kroppsvarmen din, og du får en følelse av å virkelig bli pakket inn. 

Det midterste laget – springfjærmadrassen

Springfjærmadrassen utgjør det midterste laget i kontinentalseng, og er den viktigste delen av sengen. Det er her støtten ligger, og madrassen er avgjørende for om kroppen får den riktige støtten. Overmadrassen kan være med på å justere det hele, men det hele avhenger av springfjærmadrassen.

Denne madrassen er ofte montert i ett stort deksel, men lages ofte slik at det er 2 madrasser inne i dekselet. Det gir en unik mulighet for deg og partneren din til å få hver deres fasthet i madrassen, som passer de individuelle behovene dere har.

Madrasskonstruksjonene kan være veldig forskjellig, men de fleste er laget av enten bonellfjærer, lommefjærer eller multilommefjærer. Bonellfjærer er en eldre type fjærer, og ses i dag som regel mest som en del av springfjærmadrassenes nederste del, mens lommefjærene fungerer som komfortlaget. Lommefjærer er designet slik at hver fjær ligger i en liten pose av stoff. Dette gjør at fjærene kan fungere individuelt og gir dermed utrolig god støtte til kroppen. De smyger seg inntil kroppen og gir den ro slik at man kan få den optimale søvnen.

Multilommefjærer er i prinsippet det samme, bare mindre. Det betyr at det er plass til flere fjærer per kvadratmeter, og trykkavlastningen og støtten blir derfor enda bedre. Som oftest er fjærene polstret med et skummateriale som hjelper til med å støtte fjærene mot kroppen, men definitivt også komforten og holdbarheten.

Rammemadrassen som fundament

Som sagt er kontinentalsengen bygget med en rammemadrass i bunnen der bena eller sokkelen er montert. Ovenpå ligger det en springfjærmadrass og helt øverst en overmadrass.

Rammemadrassen er med på å gi kontinentalsengen en robust og mer omfattende støtte enn en tradisjonell seng. Det finnes som sagt flere forskjellige typer kontinentalsenger. Uansett hvilke preferanser og smak du har, så kan du finne en kontinentalseng i størrelsen 150×200 cm som passer perfekt til deg og dine behov.