Dobbeltseng Guide

På jakt etter den beste dobbeltsengen? Les vår guide!

Jupiter 180x200

Se beskrivelsen av denne sengen lenger ned på siden.

Levering: 1-2 uker

Returret: 30 dager

Fragt: Gratis

Venus 160x200

Se beskrivelsen av denne sengen lenger ned på siden.

Levering: 1-2 uker

Returret: 30 dager

Fragt: Gratis

Jupiter 160x200

Se beskrivelsen av denne sengen lenger ned på siden.

Levering: 1-2 uker

Returret: 30 dager

Fragt: Gratis

Senses Lux 140x200

Se beskrivelsen av denne sengen lenger ned på siden.

Levering: 1-2 uker

Returret: 30 dager

Fragt: Gratis

Jupiter Regulerbar 180x200

Se beskrivelsen av denne sengen lenger ned på siden.

Levering: 1-2 uker

Returret: 30 dager

Fragt: Gratis

Senses Lux Regulerbar 160x200

Se beskrivelsen av denne sengen lenger ned på siden.

Levering: 1-2 uker

Returret: 30 dager

Fragt: Gratis

Dobbeltseng Guide

Siden du leser her regner vi med at du er på jakt etter en god dobbeltseng. Vi har undersøkt markedet og kommet frem at den danske produsenten Kinnabädden leverer fornuftig prisede dobbeltsenger, med høy kvalitet og god funksjonalitet. Nedenfor ser du seks av deres modeller. To vanlige dobbeltsenger, to kontinentalsenger og to regulerbare dobbeltsenger. Blant disse seks sengene vil du helt sikkert finne din neste favorittseng, siden de har et spenn fra gode senger til veldig gode senger. Se på de forskjellige modellene og tenk over dine ønsker og behov før du bestemmer deg. Du skal tross alt tilbringe ca 8 timer hvert døgn i sengen. Vil du ha en vanlig dobbeltseng eller ønsker du en regulerbar seng med «top of the line» madrasser – så du har best mulig utgangspunkt for å sove godt de 8 timene hver natt? Sengene nedenfor er alle danskproduserte, har høy kvalitet og holdbarhet – så du kan se frem til å nyte denne investeringen i mange år fremover.

Vanlige dobbeltsenger

Jupiter 160×200

Bedster senger

Denne sengen overrasker. Prisen ligger på nivå med masseproduserte varianter, mens Jupiter er en dansk kvalitetsseng,, som att på til har muligheter for personlige tilpasninger i form av madrass- og overmadrassvalg.  Så her har virkelig Kinnabädden (tidligere svensk, nå danskeid produsent av kvalitetssenger) lagt sin lange erfaring og kunnskap om produksjon av senger, for å få til den vanskelige kombinasjonen høy kvalitet og lav pris. Og Kinnabädden har mye erfaring å trekke på, med sin mer enn 60 år lange produksjon av senger.  Så, hva er det vi snakker om her? Kinnabädden har laget Jupiter i to versjoner. En for dem under 95 kg (Jupiter 1) og en for dem som veier mer enn 95 kg (Jupiter 2).  For de under 95 kg er madrassen i sengen laget med pocket-fjærer. Det gir en middels hard seng. Mens i Jupiter 2, er madrassen laget med multipocket-fjærer. Det gir en hard seng, som passer godt for de med litt tyngde på badevekta. Madrassen i Jupiter 2 er dessuten av den avanserte sorten, med 5 komfortsoner. Det gir individuell komfort til nakke, skuldre og hofter. I tillegg sørger madrassen for riktig trykkfordeling, slik at ryggsøylen ligger helt plant i sengen – hvilket er den optimale liggestillingen. Valg av madrass er en ting, men til Jupiter-sengene kan du velge overmadrassen også.  Overmadrassene man kan velge mellom er laget av enten memoryfoam eller latex. Hver av dem har sine fordeler. Memoryfoam former seg etter kroppen på en svært behagelig måte. Når madrassen blir varmet opp av kroppsvarmen, blir den mykere og denne formende effekten oppnås. Å ligge på madrassen er svært komfortabelt, men det er ikke helt uten bakdeler. Memoryfoam-madrasser er nemlig varme å ligge på og dessuten leder de ikke vekk fuktigheten særlig godt. Dens motstykke er latex madrassene. De er laget av naturlig gummi, som har en kjølende effekt og dessuten leder det vekk fukt på en glimrende måte. Dessuten er de mer kompakte og former seg ikke på samme måte etter kroppen.

Venus 160×200

Bedste dobbeltsengenDenne stilrene og enkle dobbeltsengen fra Kinnabädden har en ting til felles med Jupiter-sengene. Den er svært prisvennlig, samtidig som den byr på dansk håndverk og det medfølgende kvalitetsstempelet det gir. Venus er en rammemadrass, hvilket gjør det svært enkelt å klargjøre den til bruk. Skru på madrassens ben, så er sengen klar. Madrassen i Venus-sengen er komfortabel. Svært komfortabel. Trikset ligger i madrassens fjærer som er kledd med Cooltex-skum. I tillegg til økt komfort, gir det også økt levetid på madrassen. Når du kjøper Venus, får du også velge fritt mellom latex eller memoryfoam overmadrass. Forskjellene på disse to typene er godt forklart i teksten om Jupiter-sengen, men i hovedsak er det slik: Latex-madrassen er noe fastere å ligge på, har en kjølende effekt og naturmaterialet latex hjelper til med å drive fukt fra svetten ut av overmadrassen. Memoryfoam er på sin side svært komfortabel, da den former seg etter kroppen. Dens bakside, er at for noen blir den litt varm å ligge på.

De neste to sengene vi vil presentere er kontinentalsenger. Disse har tre lag med madrasser og en liggekomfort som alle bør prøve. Bare vær forsiktig, det er lett å la seg forelske i de to sengene vi presenterer her.

Kontinentalsenger

Jupiter 180×200

Kontinentalsengen fra Kinnabädden befinner seg i likhet med navnesøsteren Jupiter 1 og 2 i et gunstig prisleie. Dette er snakk om en kvalitetsseng, produsert av rutinerte håndverkere på merkets verksted i Horsens i Danmark. Dobbeltsengen har et flott design i nordisk stil, holdt så enkelt at sengen passer inn i de fleste soverom. I likhet med de fleste kontinentalsenger – av høy kvalitet – er denne laget som en trelags seng. En rammemadrass, med en springmadrass og selvfølgelig en beskyttende overmadrass, som hever komforten det siste lille stykket til toppen. Springmadrassen har for øvrig 5 komfortsoner, så den gir fantastisk støtte til hele kroppen mens du sover. Kontinentalsengen leveres med to alternative madrasser. Enten med pocketfjærer for de under 95 kg, eller som multipocket fjærer for de over 95 kg. Overmadrassen er også valgfri. Begge er komfortable å ligge på, men de har litt forskjellige kvaliteter. Velg mellom memoryfoam som virkelig svøper deg inn mens du sover, eller en latex overmadrass som gir en kjølende effekt og dessuten leder naturmaterialet latex vekk fukten kropper skiller ut i løpet av natten.

Senses Lux 140×200

Dobbeltsenge guideSkal du ha en særdeles komfortabel kvalitetsseng, bør du sterkt vurdere Senses Lux. Denne kontinentalsengen er det ypperste fra rutinerte produktdesignere og håndverkere hos velrennomerte Kinnabädden i Danmark. Det er ikke spart på noe i denne sengen, for å gjøre nattesøvnen din så god som overhodet mulig. Selvfølgelig er det snakk om en trelags kontinentalseng, med rammemadrass, springmadrass og en overmadrass som beskytter og gir den siste lille finishen. Springmadrassen har fjærer beskyttet med Cooltex skum. Det gir bedre holdbarhet på madrassen, men også en kjølende effekt. Cooltex skummet bidrar også til å fordele trykket fra kroppens vekt på en ypperlig måte. Springmadrassens liggekomfort blir ytterligere forsterket av overmadrassen. Som sedvanlig på Kinnabäddens senger, kan du velge mellom memoryfoamens eller latexmadrassens fordeler. Begge er gode, men med forskjellige kvaliteter. Memoryfoam er som nevnt tidligere i artikkelen, veldig godt å ligge på. Kroppsvarmen myker det opp, slik at det former seg perfekt etter kroppen. Men er du varm på natten, kan memoryfoam madrassens bakdel være utslagsgivende. Den er nemlig litt varm å ligge på. Latex madrassen på sin side, har en kjølende effekt. Naturlatexen har dessuten den store fordelen at den leder fukten godt vekk fra kroppen. Det siste valget du skal gjøre ved kjøp av en Senses Lux seng, er i forhold til vekt og madrassens fasthet. Hvis du veier under 95 kilo, vil en madrass med pocketfjærer være det ideelle valget for deg. Bikker pilen på vekta over 95 kilo, eller du foretrekker en hard madrass, er det multipocket fjærer du skal gå for. Det økte antallet av fjærer i multipocket madrassen sørger nemlig for å fordele kroppsvekten enda bedre enn pocketfjærene.

Regulerbare senger er neste post på programmet i denne artikkelen. På mange måter er de like kontinentalsengene, men i disse dobbeltsengene kan dere justere på hode og fotende. Perfekt hvis dere liker å lese eller kikke på TV før dere skal sove – eller kanskje dere har behov for å lette det å komme inn og ut av sengen? De regulerbare sengene er nemlig gode til det også.

Regulerbare senger

Jupiter 180×200

Billige Regulerbare sengerRegulerbare senger har ett par småutfordringer når det kommer til dobbeltsenger. Men fordelene ved en regulerbar dobbeltseng, mer enn oppveier bakdelene! Det krever dog at begge madrassene kan justeres individuelt, ikke slik som på billigsengene hvor begge deler justeres parallelt. Men nå skal vi vekte ordene våre, for Jupiter er faktisk en relativt billig seng, sett i forhold til kvalitet og funksjonalitet. Alle parametre for en regulerbar kvalitetsseng kan krysses av på listen. 5 av sengens lameller er justerbare, for optimal justering av liggestilling. Sengen er fjernstyrt, begge madrassene kan justeres individuelt og så er det motoren: Denne sengen har en motor fra velrennomerte Linak, en dansk produsent av motorer, med en historie som går helt tilbake til 1907. Motoren har et lavt lydnivå og den er praktisk talt vedlikeholdsfri. Så fort strømmen er koblet til, vil motoren arbeide problemløst i årevis – sannsynligvis i hele sengens levetid. Madrassene er som vi kjenner fra Jupiterserien for øvrig. Velg mellom en pocketfjær madrass, som passer ypperlig for de som veier mindre enn 95 kg. Hvis vekten topper 95 kg, bør du går for en madrass med multipocketfjærer som er fastere og fordeler vekten enda bedre. Men i tillegg kan du velge mellom under 75 kilo (medium) eller over 75 kg (fast). Med andre ord, det er i rikelig med valgmuligheter. Overmadrassen kan også velges ut fra dine preferanser. Vil du ha den myke og svært komfortable memoryfoam madrassen, eller ønsker du den noe fastere latex overmadrassen?

Senses Lux 160×200

Billig dobbeltsengLeste du om Senses Lux i kontinental seng-utgave? Hvis du likte den, men gjerne vil ha en regulerbar seng, så har vi en svært god nyhet til deg. Senses Lux kommer heldigvis også som regulerbar seng. De samme gode valgene er gjort med tanke på madrass, overmadrass og springmadrassen. Fastheten kan varieres i tre trinn – over 75 kg, mellom 75 og 95 kg og over 95 kilo. Pocketfjærer er benyttet i de to førstnevnte, mens i senger for de over 95 kg er det benyttet multipocket fjærer.

Overmadrassen leveres enten som memoryfoam, som nærmest svøper inn kroppen for maksimal komfort. Eller som naturlig latex madrass, med dens kjølende og fuktledende egenskaper. Begge er et godt valg, men vi holder nok en knapp på latex madrassene. På samme måte som Senses Lux i kontinentalsengen, har også madrassen i den regulerbare, fått de nyvinnende fjærene av typen med Cooltex festet på toppen. De er temperaturregulerende og passer svært godt inn i en luksuriøs seng av dette kaliberet.