Overmadrass 150×200

Overmadrass 150x200

Se utvalget

Overmadrass 150×200

Det er kun de aller færreste sengetypene som ikke trenger en overmadrass. Uansett om du har en liten eller stor seng, eller en som er midt imellom, så kan du finne en overmadrass som passer perfekt. Du kan alltid finne gode tilbud på overmadrasser, men det er lurt å tenke på hvilken type du ønsker. Husk at du investerer i god søvnkvalitet.  

Hva er en overmadrass egentlig?

En overmadrass er en tynn madrass som plasseres som det øverste laget på sengen din – uansett hvor mange lag det er under den. I dag er overmadrassene nesten utelukkende produsert med en kjerne av skum, lateks eller minneskum. Det er fordeler og ulemper med alle tre typene, og derfor handler det om å velge med fokus på dine egne spesifikke preferanser.

Hvis det er pris du først og fremst tenker på, så kan det være en god idé å velge modell med en kjerne av skum. Det er det billigste valget, men du blir også nødt til å være tilfreds med at disse purskumkjernene ikke er i stand til å gi den samme komforten som noen av de dyrere alternativene med en kjerne av lateks eller minneskum.

Den viktigste forskjellen mellom de to skummadrasstypene og en overmadrass med lateks, er at lateksmodellen er bedre til å lede varmen bort fra kroppen. De to skummadrassene holder på varmen, mens en lateksmadrass er designet for å føre varmen bort og la kroppen din puste bedre.

For mange er det også i stor grad det som er med på å gjøre en overmadrass med lateks til en mer behagelig madrass å ligge på. For andre er det derimot grunnen til at de ikke velger en overmadrass i lateks, fordi de har en tendens til å fryse om natten. Hvis det er tilfellet, så er det bedre å velge en overmadrass med minneskum. 

Hvorfor skal jeg kjøpe en overmadrass?

Det er mange fordeler forbundet med å kjøpe en overmadrass. En overmadrass kan nemlig brukes til mer enn å bare få bort den irriterende sprekken i midten av sengen. Det er også en madrass designet for å tillate deg å justere sovekomforten slik at sengen passer perfekt til dine preferanser. Det er spesielt noe som vil være en fordel hvis du føler at rammemadrassen eller springfjærmadrassen din er for fast og hard å sove på. Her kan en overmadrass gjøre underverker for komforten i sengen din, og ikke minst søvnen din.

På samme måte er det også mulig å justere temperaturen i sengen. Det er imidlertid noe som krever at du velger en modell med en kjerne av lateks. Det er et materiale som kan opprettholde den samme temperaturen gjennom hele natten, slik at du ikke opplever noe ubehag på grunn av varme eller svette om natten.

Du kan også skru opp for varmen i sengen hvis det er det du gjerne vil, men da kreves det at du velger en modell med en kjerne av minneskum i stedet. Det anbefales imidlertid at du bare velger en slik madrass hvis du ikke normalt har problemer med varmen om natten. Ellers kan det fort bli alt for varmt for deg.

En overmadrass kan øke komforten betydelig

Det skal ikke være tvil om at det er mange gode grunner til å kjøpe en ny overmadrass til sengen din. I tillegg til å kunne justere temperaturen, så bidrar en overmadrass også til å redusere slitasje og øke levetiden på sengen din. Dette er imidlertid ikke den viktigste grunnen til at du bør investere i en overmadrass.

Det handler mest av alt om bedre komfort. En overmadrass er nemlig en madrass som er designet for å forbedre din komfort. En seng kan være behagelig å sove i, men hvis du vil være helt sikker på at du får best mulig komfort (og dermed også nattesøvn), så er det ingen vei utenom det å investere i en god overmadrass som passer til deg og din kropp.

En overmadrass kan få en middelmådig seng til å fremstå som helt fantastisk, og kan enkelt skiftes ut hvis du eventuelt trenger en overmadrass med andre kvaliteter og egenskaper. Det er tross alt mye billigere enn å skifte ut hele sengen.

Viktig å velge basert på dine egne preferanser

Når du skal kjøpe en ny overmadrass i størrelsen 150×200 cm, så er det ekstremt viktig at du tar deg god tid og tenker deg godt om før du bestemmer deg. Du bør for eksempel ikke bare velge en overmadrass kun basert på gode anmeldelser og omtaler.

Det aller viktigste er at du velger ut fra dine egne behov. Det er stor forskjell på hva folk foretrekker når det kommer til overmadrasser. Noen mennesker liker at overmadrassen er fast, mens andre liker at det nærmest føles som om man synker ned i madrassen. Dette er hensyn som du må tenke gjennom når du velger overmadrass.

Dessuten kan det være ulike hensyn som skal tas, spesielt for de av oss som sliter med allergier. Hvis du skal kjøpe en ny overmadrass i størrelsen 150×200 cm, eller hvilken som helst annen størrelse, så er det viktig at du selv er klar over hva du forventer av en overmadrass, og hvilke krav du har. Du kan gjøre dette på flere måter, men den beste løsningen er å prøve en rekke forskjellige varianter, slik at du kan merke hva som er best for deg.

En overmadrass er et virkelig godt kjøp

Ikke alle er klare over at det er en god investering å bruke penger på en overmadrass. Men det er ingen tvil om at det helt klart er verdt å bruke litt penger på et øvre madrasslag.

I tillegg til å redusere slitasjen på sengen og dermed forlenge sengens levetid, så vil du merke at den helt riktige overmadrassen kan forbedre komforten i sengen og løfte søvnen din opp til et helt nytt kvalitetsnivå.  Men dette er jo selvfølgelig avhengig av at du finner den riktige overmadrassen for deg og dine behov.