Juniordyne

Juniordyne

Se utvalget

Juniordyne 

Et av de viktigste elementene for optimal søvn er en god pute og en god dyne. På nettet er det et utrolig stort utvalg av dyner og puter til barn, og kvaliteten på disse kan variere veldig. Det er derfor viktig å undersøke litt for å finne ut hva som er den beste løsningen for barnet ditt.

Bør det være organisk, allergivennlig, dun eller fiber? I tillegg er det viktig å ta med seg bæreevnen slik at du får dynen som best passer ditt barns behov. En av grunnene til at det er så viktig å kjøpe en god dyne til barnet ditt, er at barn ikke kan regulere om de er for varme eller for kalde, og til og med små babyer kan ikke engang skyve dynen av seg selv hvis de får det varmt.

Små barn sover veldig bra, og når det gjelder dyner og puter er det dumt å gå på kompromiss. Velg derfor mellom mange kvalitetsmerker her hos Sov-bedre.no, og legg barnet trygt i seng vel vitende om at han eller hun har de beste rammene for en god søvn.

Babydyner og juniordyner

Babyer kan som sagt ikke selv regulere kroppstemperaturen, og siden de ikke kan fortelle deg om de er varme eller kalde er valget av riktig dyne viktig. For de små er det blant annet viktig at du velger en dyne som kan fjerne fuktighet. Hvis babyen din blir våt om natten, vil han eller hun også bli kald, og derfor er det viktig å ha en dyne som holder barnet tørt.

Hvis barnet ditt sover ute i en barnevogn, er det viktig at dynen virkelig kan holde varmen. Den må derfor isolere babyen godt og sørge for at kulden ikke trenger inn til babyen. Det må med andre ord være en god isoleringsevne i dynen.

Motsatt, selvfølgelig, bør babyen din ikke risikere å bli overopphetet, og hvis du velger naturlige materialer er du best beskyttet mot dette – det kan for eksempel være dun eller ull.

Juniordyne

Når det gjelder en juniordyne, er du som de fleste foreldre sikkert i tvil om når det er riktig tidspunkt å skifte fra babydyne til juniordyne, men svaret er faktisk ganske enkelt. Når barnet ditt beveger seg så mye at han eller hun begynner å sparke dynen av, da er det på tide å kjøpe en ny.

Imidlertid er det ganske individuelt når den tiden oppstår da det er stor forskjell på hvor rastløse barn er når de sover. For noen barn må dyner skiftes allerede i en alder av 3 måneder, mens for andre er det litt senere. Hvis du skal ut og kjøpe en juniordyne og pute til barnet ditt er det flere ting du bør være klar over.

Den perfekte juniordynestørrelsen er 140×100 cm, noe som også er standard hos de fleste merkene. Hvis du ønsker å sikre en høy bæreevne, kan du gå etter en dyne som har +11, da dette regnes som en høy bæreevne. Etter det er det opp til deg å bestemme om dynen skal være laget av fiber, dun eller noe helt annet.

Dun eller fiber?

For både barn og voksne er det dyner med forskjellige fyllinger når det kommer til junior dyne også. Her kan du lese om fordeler og ulemper med henholdvis dun– og fiberdyner. Hvis du er ute etter en dundyne av høy kvalitet, bør du velge en gåsedunyne.

Gåsedun har høy varmekapasitet uten å være tung. Ikke la deg lure av likheten mellom gåsedun og fjær, for der er det en stor forskjell, ikke minst i komfort. Gåsedun er veldig mykt, mens gåsefjær er stive og kan faktisk være direkte ubehagelige mot huden.

En fiberpute anses av mange for å være «rabattutgaven» innen dyner. Det er ofte en noe billigere løsning enn gåsedyner, men kvaliteten er også betydelig dårligere. Imidlertid kan en fiberdyne være en nødvendighet hvis barnet ditt er allergisk og ikke tåler naturlig fyll. Av fiberdyner er det definitivt en mikrofiberdyne som er best, snarere enn en hulfiberdyne.