Rammeseng

Senses Pulse

Senses Pulse er en av kundernes favoritter. Senses Pulse er danskprodusert, og hver del er sammensatt av spesialister. Det er skrudd opp for kvaliteten, og det er derfor slutt med å skjule at man har sovet dårlig.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Jupiter

Jupiter er ideell for deg som nyter det å gjøre et godt kupp. I Jupiter får du en seng av god kvalitet til en fenomenal pris.

✅ Levering 12-20 dager

✅ Prøvetid 100 dager

✅ Delbetaling Tilbys

Athena

Athena er danskprodusert og opbygget med en massiv træramme på 8 cm og 13 lameller. Dette sikrer deg en langtidsholdbar og robust seng.

✅ Levering 3-4 uker

✅ Retur 14 dager

✅ Delbetaling Tilbys

En rammeseng, også kjent som rammemadrass, er et godt valg når du trenger en ny seng. Den er som oftest billig og enkel, men med god komfort. En rammeseng er ofte det fornuftige valget når du ikke har så mye plass på rommet ditt eller i den lille leiligheten.

Denne sengetypen gir god valuta for pengene fordi du ikke betaler ekstra for sengerammer og andre ting. Her får du en madrass og seng i ett. Det eneste du trenger å gjøre, er å montere benene, og så er sengen klar.

Utvalget av rammesenger er stort. Det er fullt mulig å finne enkle og billige rammesenger som fungerer godt som gjestesenger, og de dyrere og mer luksuriøse rammesengene med multilommefjærer som gir deg en uovertruffen støtte og komfort natt etter natt.

Her på siden finner du også guider til andre typer senger som kontinentalsenger, regulerbare senger og mange andre du kan ta en nærmere titt på hvis du ikke er helt sikker på hvilken sengetype du skal gå etter.

Hvordan finne den beste rammesengen?

Du har bestemt deg for å kjøpe en rammeseng, og det er bra – men vet du hva du skal se etter? Det er et par ting du bør tenke på før du svinger kredittkortet ditt og sleper med deg sengen hjem. Hva er egentlig en rammeseng?

En rammeseng er det samme som en rammemadrass, og består av en madrass som er en del av rammen. Den er lett å flytte og gjøre klar, og det er bare å montere på beina. Du kan også velge å ikke benytte bein, og bare legge madrassen direkte på gulvet – hvis du ønsker det – men da går du glipp av muligheten for oppbevaring under sengen.  

En rammeseng er ikke bare en billig seng

Den klassiske rammesengen er nordmennenes favorittsengetype. Madrassen er som sagt en del av selve rammen, i motsetning til en springfjærmadrass som er løs og ligger ovenpå en sengeramme. Derfor er en rammeseng veldig enkel å håndtere. Den trenger bare bein, og den er klar til bruk.

Den er dessuten lett å flytte rundt på siden den ikke veier så mye og ikke består av flere løse deler. Madrassen i en rammeseng kan ha moderne lommefjærer, multilommefjærer eller de eldre og billigere Bonell-fjærene. En rammeseng er ikke nødvendigvis en billig seng, og du finner senger av denne typen i mange forskjellige prisklasser.

Hvilken størrelse skal rammesengen ha?

Det første spørsmålet du skal stille deg selv er hvor mange er det som skal sove i sengen. Det er selvsagt avgjørende å finne riktig størrelse slik at det er plass nok til deg og eventuelt en partner.

En av de store styrkene til rammesengene er at den er tilgjengelig i så mange størrelser. Fra en smal enkeltseng på 75x200cm til en stor dobbeltseng på 180x200cm, og enda større hvis det skulle være behov for det.

Dessuten er det også mulig å få rammesenger etter mål, noe som kan være en god idé til hytta, hemsen eller et annet sted hvor du tenker plassen kan utnyttes med en seng. Det er viktig å få riktig størrelse, ikke minst at du ikke kjøper en rammeseng som er for liten. Som utgangspunkt anbefales det å kjøpe en madrass som er minst 20 cm lengre enn du er høy, men hva med bredden? 

Rammeseng i størrelsen 90×200 cm til 120×200 cm

Her får du den klassiske enkeltmannssengen. I teorien kan man sove to personer på en kassemadrass med 120 cm i bredden, men det er ikke behagelig i lengden. En rammeseng i denne størrelsen er fin hvis du ikke har så mye plass, men du har ikke ekstra plass til overnattingsgjester. Derimot er størrelsen ofte passende for barn og tenåringer. 

Rammeseng i størrelsen 140×200 cm

Her får du en god størrelse med god plass å boltre deg på, mens du kan ha overnattingsgjester. Det er en av de mest populære størrelsene og kalles også en «halvannenmannsseng», noe som sannsynligvis er veldig passende når du sover for deg selv noe av tiden og med en annen resten av tiden.

Hvis dere skal være to som skal sove hele tiden, så kan det allikevel bli litt trangt i lengden. Avhengig av størrelsen, så bør man nok gå opp til minst rammesengstørrelsen 150×200 cm, eller helst 160×200 cm og større.

Husk også at siden dere skal være to stykker i sengen, så skal dere enten finne en madrass med en fasthet som passer til dere begge, eller en overmadrass med to forskjellige fastheter i hver side. Ellers kan det være en god idé å kjøpe hver sin overmadrass eller hver sin rammeseng, og deretter sette de inntil hverandre.   

Rammeseng i størrelse 160×200 cm til 180×200 cm

Her er vi oppe i en skikkelig «dobbeltseng» fordi det er to senger, eller mer presist to madrasser. Det er ingen enkle madrasser som er så brede, så det blir to rammemadrasser. Du bør ikke bekymre deg for det, for med en vanlig overmadrass ovenpå madrassen føles det som en hel madrass. Du kan deretter velge din egen hardhet for madrassen, men fortsatt sove på en vanlig overmadrass. 

Rammeseng i størrelse 180×200 og større

Det er fullt mulig å få en rammeseng som er både lengre og bredere. På den måten kan dere bruke den som en familieseng eller som en luksuriøs seng for to med ekstra plass å boltre seg på, hvis det er plass til det på soverommet.  

Riktig fasthet er viktig

Det er superviktig å få den rette hardheten, også kalt fasthet, på madrassen. Det er mange gode og knapt så gode tips om hvilken fasthet du skal velge.

En av dem er at du skal prøve å ligge litt på madrassen, men det er egentlig ikke nok. Du kan ikke sammenligne hvordan det er å tilbringe en hel natt med å ligge på en madrass i 5 minutter. Det du skal gjøre er derimot å velge i henhold til vekten din. Nedenfor kan du se tommelfingerregelen for hvordan du finner den riktige fastheten for deg.

  • Hvis du veier mindre enn 75 kg, velger du medium fasthet
  • Hvis du veier opp til 95 kg, bør du velge fast fasthet
  • Hvis du veier over 95 kg, bør du velge en madrass som har en fast fasthet med multilommefjærer. 

Valg av fjærer

Det er fjærene i rammesengen din som avgjør mye av hvor godt du ligger (resten er opp til overmadrassen). Det er vanligvis to typer fjærer i en vanlig rammeseng, nemlig bonellfjærer og lommefjærer.

Fjærene er metalltråder som er klemt sammen til en timeglassform. De gir etter under vekten din og har til oppgave å støtte kroppen din. Bonellfjærer er den originale typen fjærer. Det er den klassiske fjæren med timeglassform, og de brukes fremdeles i mange madrasser.

De er koblet sammen og festet i bunnen av madrassen. Lommefjærer er den mest moderne og populære typen fjærer. Her blir hver fjær sydd i en pose – derav navnet. Det gjør at de ikke påvirker hverandre på samme måte som bonellfjærene, og derfor ligger du bedre på en madrass med lommefjærer.  Det er også mange rammesenger som benytter seg av både bonell- og lommefjærer. Her vil man typisk bruke bonellfjærer i bunnen for å gi stabilitet, og lommefjærer i toppen for å gi støtte og komfort.

Multilommefjærer er til deg som vil ha ekstra støtte og komfort. De er i prinsippet det samme som lommefjærer, bare mindre. Det betyr at det er plass til flere fjærer i madrassen. En alminnelig madrass har omtrent 250 fjærer per kvadratmeter, men ved hjelp av multilomme kan man ha plass til det dobbelte.

En rammeseng med multilommefjærer er derfor ekstra fast og gir ekstra støtte. Derfor anbefales denne typen ofte til personer som veier mer enn 95 kilo, eller til deg som gjerne vil ha en fast og komfortabel madrass. 

Hvor mange fjærer pr. m2?

Når du skal vurdere hvor god madrassen er, må du se etter hvor mange fjærer det er. Det er en god tommelfingerregel når du sammenligner madrasser, spesielt mellom butikker. Selvfølgelig er det også viktig med kvaliteten på fjærene. Du skal likevel være forsiktig! Du må nemlig huske å sammenligne epler og pærer hver for seg.

Når du sammenligner hvor mange fjærer som er i hver madrass, må du kontrollere at det er lommefjærer du sammenligner med lommefjærer, og bonellfjærer du sammenligner med bonellfjærer. 

Komfortsoner

Komfortsoner er områder i madrassen din som har en annen støtte og hardhet enn resten av madrassen. Det er oftest i områdene hvor skuldre, rygg og hofter ligger på madrassen, siden det er her du synker mest ned i madrassen.

Dette betyr at du får ekstra støtte her, og at du derfor ligger mye bedre. En komfortsone er mykere ved skuldrene og hoftene og hardere i korsryggen. Du bør som minimum gå etter en madrass med minst 3 komfortsoner hvis du skal bruke sengen hver eneste natt. De bedre madrassene har 5 til 7 komfortsoner eller endog flere.

Rammeseng med oppbevaring

En seng med lagringsplass er en perfekt løsning for mindre rom der det ikke er ekstra lagringsplass. Her hos sov-bedre.no kan vi senger, og ønsker å gjøre vårt ytterste for at du kan finne en seng som passer dine ønsker og behov. Og hvis du har sparsomt med plass, så er kanskje en rammemadrass med oppbevaring nettopp det du er ute etter. Sengene kan for eksempel brukes til oppbevaring av sengetøy, puter, tepper osv. og passer like godt på barnerommet som inne hos de voksne.

En praktisk seng

Hvis du ikke har nok plass til tingene dine hjemme, er du verken den første eller den siste. Likevel er det et irriterende problem som vanligvis fører til at du får enda mindre plass i hjemmet.

Det er et problem som du heldigvis kan redusere på flere måter. En av dem er å utnytte den plassen som naturlig oppstår på soverommet under sengen din. Du kan gjøre dette ved å velge en seng som har en innebygd lagring under selve madrassen, som for eksempel en rammemadrass i bredden 120 cm med oppbevaring.

Sengen kan slås opp slik at du kan bruke hele området under madrassen til oppbevaring av alt det du har lyst til. Det betyr også at ved å løfte sengen opp har du full oversikt over alle tingene dine. Du kan også bruke skuffer under sengen, og på den måten få gjemt bort alle de tingene du ikke behøver å ha stående fremme i hverdagen.

En seng med oppbevaring er perfekt for små rom, mindre leiligheter og hybler der det vanligvis er trangt om plassen – men kan brukes hvor som helst og av alle som ønsker å få mest mulig ut av plassen.

Hvis du har lyst på ekstra plass på soverommet eller andre steder i hjemmet, så finn en rammeseng med oppbevaring. Det er forskjellige størrelser å velge mellom, og uansett om det skal være med oppbevaring eller ikke, så finnes det helt sikkert en rammemadrass som passer perfekt til deg.

Husk også overmadrassen

Når du kjøper en rammeseng med oppbevaring, må du være oppmerksom på at overmadrassen som oftest ikke er inkludert. Overmadrassen er ikke bare viktig for at du skal få optimal støtte og komfort, men også for å beskytte sengen slik at du kan ha glede av den nye sengen din i mange år fremover. Husk derfor å kjøpe den med deg når du investerer i en rammemadrass, hvis du ikke allerede har en.