Justerbare senger

Det er blitt mer og mer populært å investere i en justerbar seng, både i Norge, men også i utlandet. Dette er det flere forskjellige grunner til, men særlig muligheten for å tilpasse og justere sengen perfekt etter kroppen din, er med på å gjøre denne typen seng ekstra populær. Vi bruker svært mye tid i sengen vår, og derfor er det helt essensielt at du får en seng som passer perfekt til deg, og som du dermed vil ligge meget godt i.

Justerbare senger

Justerbare senger

Hvis du kjøper en justerbar seng, så får du en seng hvor du både har muligheten for å justere høyden i hodeenden og fotenden. Dermed kan du heve hodeenden, hvis du for eksempel vil ligge i sengen din og se på TV, eller lese en god bok innen sengetid. Du kan også heve fotenden, så bena dine blir løftet litt opp. På denne måten vil ligge i en meget behagelig posisjon mens du ser på TV eller leser.

Derfor er det viktig å ha en god seng

Det er viktig å ha en god seng, og det er det flere forskjellige grunner til. En justerbar seng er et meget godt utgangspunkt for en god seng, da den er langt mer fleksibel enn en alminnelig seng. Du tenker kanskje at det ikke er så stor forskjell på en justerbar seng og en vanlig seng, men i de følgende avsnittene vil vi prøve å forklare hvorfor nettopp en justerbar seng er et svært godt valg av kvalitet – som kan være med på å sikre deg god nattesøvn. Som nevnt tidligere bruker vi svært mye av vår tid i sengen. I gjennomsnitt sover vi 8 timer om natten, og det svarer til at vi oppholder oss en tredjedel av døgnet i sengen. Dog er det noen som sover mindre, men samtidig er det også noen som sover mer.  Uansett så er det klart at vi bruker mange timer i sengene våre og derfor er det viktig å finne en med god komfort og som har god kvalitet.

Flere undersøkelser viser at normalt så bør unge sove mer enn eldre, fordi bruker flere krefter i løpet av dagen og samtidig bruker de også krefter på å utvikle seg. Uansett alderen din, så er det viktig å få en god nattesøvn, så kroppen kan få lov til å slappe av og bli klar til en ny dag. Men det er flere og flere mennesker som opplever problemer med å falle i søvn. Dette kan være grunnet stress, dårlig rygg eller andre former for skader eller bekymringer. Men igjen så er det viktig å understreke at en god seng kan være med på å bidra til en bedre nattesøvn. En god seng kan naturligvis ikke løse alle problemer, men du vil komme til å ligge mer komfortabelt, som igjen kan gjøre det lettere for deg å falle i søvn.

Det kan ikke gis et entydig svar på hvilken seng som er den beste. Det er nemlig svært individuelt, men det er viktig å være oppmerksom på å finne en seng som passer til deg og din kropp. Når du skal finne den rette justerbare sengen, så er madrassen noe av det viktigste å ta høyde for. Selve madrassen er viktigere enn typen av seng, da det madrassen som vil sørge for at du vil få et høyt komfortnivå og dermed en god nattesøvn. Dog er justerbare senger, som nevnt tidligere, blitt mer og mer populære, fordi de har noen ekstra funksjoner og detaljer som andre typer senger ikke har.

Derfor er justerbare senger blitt så populære

En justerbar seng ses ofte som en luksusseng, og nettopp dette har vært med på å gjøre det til en populær sengetype. Vi blitt mer og mer kvalitetsbevisste og dette avspeiles også på vårt valg av seng. Du kan stille inn en justerbar seng akkurat slik du har lyst til, og det er det ingen andre senger som gir deg muligheten til. En annen grunn til at justerbare senger er blitt så populære, er fordi vi har blitt mer og mer bevisste om hvor viktig det er med en god nattesøvn.

I denne forbindelsen har man funnet ut at svært mange med for eksempel ryggproblemer vil ha nytte av en justerbar seng, da den nettopp kan justeres, alt etter hvilke behov man har. Det er lett og enkelt å stille inn en justerbar seng, så man ligger raskt i en behagelig posisjon. Markedet for senger er også blitt større og større, og det er hele tiden fokus på å gjøre sengene bedre og mer miljøvennlige, og akkurat disse tingene er det også fokus på i utviklingen av justerbare senger.

Justerbare senger er for alle

Nå har vi vært inne på hvor viktig det er med en god seng og en god nattesøvn. Og i den forbindelse har vi vært inne på at en justerbar seng vil være et svært godt valg hvis du skal ha en ny seng. Fordi en justerbar seng er et så godt valg, så vil i de neste avsnittene forsøke å gå mer i dybden på den justerbare sengen og dens oppbygging og funksjoner, samt hva du skal være oppmerksom på, når du skal kjøpe en. Det finnes mange forskjellige justerbare senger og veldig mange forskjellige forhandlere. I denne artikkelen gir vi et generelt overblikk og gode råd i forhold til justerbare senger og deres fordeler, men i noen av våre andre artikler kan du finne en guide til justerbare senger, hvor vi sammenligner flere forskjellige modeller fra forskjellige forhandlere.

Markedet for senger, og også for justerbare senger, er altså stort, og derfor kan det være vanskelig å finne ut av hvilken seng som passer perfekt til deg og dine behov. Fordi markedet er så stort, så er det også hard konkurranse blant forhandlerne. Derfor kan det godt la seg gjøre å finne en svært god justerbar seng til en fornuftig pris. I denne forbindelse kan det være en god idé å holde øye med de forskjellige forhandlerne, når de har tilbud og utsalg.

Det er mange ting du skal være oppmerksom på, når du skal ny seng. Dette er blant annet merke, kvalitet, madrassens tykkelse, høyde, hardhet og størrelse. Hvis du finner ut av hva behovene dine er i forhold til det nevnte, så er det en svært god sjanse for at du finner den rette justerbare sengen. Det er som sagt svært mange forskjellig senger, og forhandlere, så det burde være mulig å finne en justerbar seng som passer til dine behov.

Justerbare senger er egentlig for alle, og de er som sådan ikke utviklet til en spesifikk målgruppe. Sovesofaer er ofte mer tiltalende for for eksempel tenåringer, da de er svært funksjonelle og plassbesparende. Men hvis du virkelig vil ha en god seng å sove i, så kan det ende en gang understrekes at en justerbar seng vil være et svært godt valg, og dette gjelder for alle aldersgrupper.

Den justerbare sengens oppbygging

De fleste justerbare senger er bygget opp på samme måte som mange andre typer senger, men oppbyggingen kan også variere. Oftest er den justerbare sengen bygget opp av 3 lag som består av 3 forskjellige madrasser. Nettopp dette er med på å skape en svært god seng, som du kan ligge meget godt i. Bunnen består av en rammemadrass, hvor sengens ben og fjærer sitter. Det er også her at motoren og hele heve-/senkesystemet er og det er nettopp disse tingene som gjør deg i stand til å kunne heve og senke din justerbare seng. Det neste laget er en ekstra tykk madrass, også kalt en springfjærmadrass, som er med på skape et solid fundamentet for sengen. Det er denne madrassen som er med å å sikre deg god komfort og dermed en bedre nattesøvn. Denne madrassen sørger også for at du ikke vil merke sengens fjærer. Det er også her at du kan velge mellom forskjellige fastheter, og dermed finne den fastheten som passer best til deg og din kropp. Den er i det hele tatt helt uunnværlig for en justerbar seng.

Det øverste laget av en justerbar seng, er en overmadrass. Denne madrassen er også ytterst viktig og det er den du ligger direkte på. Du kan få overmadrasser i forskjellige materialer, som for eksempel latex, memoryskum, en kombinasjon av disse to eller bare med alminnelig skum. Normalt består de fleste justerbare senger av en overmadrass som er bygget opp av latex eller en kombinasjon av latex og memoryskum. Dette bør være av best mulig kvalitet og være med på å sikre deg en behagelig søvnopplevelse.

Slik finner du den justerbare sengen som er riktig for deg

Som nevnt tidligere, kan det være vanskelig å finne den rette justerbare sengen og det er mange ting å ta stilling til, før du beslutter deg for hvilken modell det skal være. I dette avsnittet vil vi derfor forsøke å skape et overblikk over hva du skal være oppmerksom på, når du skal kjøpe en ny justerbar seng. Hvis du har spørsmål eller kommentarer, er du velkommen til å kontakte oss. Det er særlig 3 viktige faktorer å være oppmerksom på, nemlig størrelse, madrass og pris. Disse tingene vil vi gjennomgå i de følgende avsnittene.

Justerbare senger er ofte 2 meter lange og kommer vanligvis i par. Det vil si at det egentlig er 2 enkeltsenger, som blir satt sammen til en dobbeltseng. Dog vil du ikke dele madrass med partneren din, og du vil dermed ikke bli forstyrret hvis partneren din sover urolig. Men du kan også få en justerbar seng i 140×200 størrelse, hvis du ikke har en partner å dele sengen med, eller hvis dere ikke har bruk for en dobbeltseng i full størrelse. Dette kan også være en veldig god løsning, hvis du ikke har plass til en dobbeltseng i soveværelset ditt.

Det er naturligvis viktig å overveie størrelsen på den justerbare sengen, men det er også helt essensielt å velge en madrass som passer til deg og din kropp. Utseendet på den nye justerbare sengen er det også viktig å overveie, men du vil få mest ut av din nye seng hvis du vekter kvaliteten til sengen høyere enn utseendet. Som nevnt tidligere gjennomgår vi forskjellige modeller av justerbare senger i noen av våre andre artikler, og her kan du se eksempler på konkrete justerbare sengers design og funksjoner. Du kan også få forskjellige tykkelser på madrassen, blant annet 5 cm, 8 cm eller 10 cm. I tillegg kan du også selv prege den justerbare sengen din ved å enten velge en overmadrass av latex eller memoryskum, eller en blanding av disse to. Her er det opp til deg selv å vurdere hva som passer best til dine behov.

Sist, men ikke minst, så er prisen selvfølgelig også et viktig element å overveie når du skal kjøpe en ny justerbar seng. Når det dreier seg om justerbare senger, så henger pris og kvalitet svært ofte sammen. Så jo mer du er villig til å investere i en ny seng, jo bedre kvalitet kan du forvente av den nye sengen. Det betyr dog ikke at du blir nødt til å velge den dyreste justerbare sengen for å være sikker på å få en i god kvalitet. Det er mange gode justerbare senger av god kvalitet i flere forskjellige prisklasser. Dette vil du kunne se konkrete eksempler på i denne testen. En justerbar seng er en dyr ting å kjøpe for mange, men da er det viktig å huske på at en slik seng kan holde i svært mange år. Derfor er det en god idé å se på det som en investering i stedet for bare et kjøp. Det er en investering i en meget god seng og dermed en investering i god nattesøvn. Som før nevnt, kan det være en meget god idé å holde øye med de forskjellige forhandlerne, da de noen ganger har svært gode tilbud, hvor du kan spare en god del penger. På denne måten kan det godt la seg gjøre å finne en svært god justerbar seng til en fornuftig pris.

Vi håper denne artikkelen har vært med på å gi deg et overblikk over justerbare senger, og hva du skal være oppmerksom på, når du skal kjøpe en slik seng. Som nevnt tidligere er du hjertelig velkommen til å kontakte oss, hvis du har spørsmål eller kommentarer. Hvis du kunne tenke deg å få hjelp hos en online forhandler, så er Bedre Nætter kjent for deres gode kundeservice.