Rammemadrass guide

Kontinentalseng fra Bedrenætter.dk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

✅ Leveringstid

✅ Returret

✅ Størrelse

✅ Finansiering

Kontinentalseng fra Bedrenætter.dk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

✅ Leveringstid

✅ Returret

✅ Størrelse

✅ Finansiering

Kontinentalseng fra Bedrenætter.dk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

✅ Leveringstid

✅ Returret

✅ Størrelse

✅ Finansiering

Rammemadrass guide

Rammemadrasser – vi guider deg gjennom kjøpsprosessen

Den tradisjonelle sengetypen med ramme, en bunn av lameller og løse madrasser er nærmest utkonkurrert av rammemadrassene. Prisen er en grunn til rammemadrassenes popularitet – det blir jo billigere når sengerammen og madrassen er i én enhet. Men rammemadrassens enkle og funksjonalistiske utseende er en annen grunn. Den stilrene funkisstilen passer som hånd i hanske med øvrig nordisk design og fungerer dermed svært godt i de norske soverommene!

Basiskunnskap som hjelper deg i valget av rammemadrass

Fjærer

Madrassene er bygget opp av en ramme og består som oftest av pocket-fjærer eller multipocket-fjærer. Forskjellen på disse to er tettheten på fjærene og vekten de er beregnet for. Pocket-fjærer er ypperlig for dem som veier opp til 95 kg (velg mellom medium eller fast madrass), mens multipocket er et supert valg for dem som veier over 95 kg.

Overmadrass

Det er ikke slik at du MÅ ha en overmadrass, men vi anbefaler på det sterkeste at du investerer i det når du kjøper en rammemadrass. Sengens funksjonalitet kommer bedre til sin rett, eller enda bedre, den kompletteres. Dessuten forlenger du levetiden på selve madrassen, siden slitasjen da vil komme på overmadrassen i stedet for selve madrassen.

Memory-foam eller lateks?

I hovedsak benyttes det to typer komfortlag på rammemadrasser. Enten memory foam som former seg etter kroppen og gir svært god støtte, eller lateks som er noe mer fast i konsistensen. Memory foam har en tendens til å bli ganske varmt i løpet av natten. Dessuten leder det ikke vekk fukt like godt som lateksmadrassen gjør. Lateksmadrassen har faktisk en litt kjølende effekt.

3 gode alternativer til rammemadrass

Airpur Heaven

Vi starter vår oversikt med en seng i luksusklassen, nemlig Airpur Heaven. Denne flotte madrassen er produsert i Danmark og spesifikasjonene er rause. Sengen har nemlig dobbelt lag med fjæring og er polstret med trykkavlastende Waterlilly-skum. For virkelig å gi søvnhungrige brukere maksimal komfort, har produsenten valgt å legge inn hele 7 komfortsoner, i motsetning til de mer vanlige 5 komfortsonene. Dermed kan alle deler av kroppen tilgodeses med riktig trykkavlastning. En madrass av dette kaliberet gir optimal støtte for kroppen, hele natten igjennom og komforten er «himmelsk». Som en siste lille bonusdetalj, kan vi nevne at sengen er laget med fokus på miljøet, i alle deler av produksjonen.

Venus no 1

Svenskutviklede, men danskproduserte, Venus No 1 står ikke så mye tilbake i forhold til luksussengen Airpur Heaven. Materialvalget er delikat, madrassen er laget i deilig kjølende lateks med en kjerne av pocket fjærer. Denne sengen omtales som «god verdi for pengene» og det er noe i det, for du får virkelig mye seng for pengene her. Madrassen har 5 komfortsoner og dessuten følger det med overmadrass når du kjøper Venus no 1. Hvilken type overmadrass kan du velge selv, når du kjøper sengen.

Jupiter No 1

Av de tre sengene vi har omtalt her, er Jupiter No 1 billigmodellen. Men ikke la deg lure av det, for det allikevel en kvalitetsseng. Jupiter No 1 har nemlig også en kjerne av pocket-fjærer og 5 komfortsoner som gir optimal støtte for problemområdene hofter, rygg, skuldre og nakken – de delene av kroppen som kan trenge det lille ekstra mens vi sover. Dette er jo akkurat som forventet av spesifikasjoner for senger i et langt høyere prisleie, så dette er virkelig et godt kjøp. Med i kjøpsprisen får du også en overmadrass, hvor du kan velge type.

Montering av ben

Rammemadrasser leveres enten med løse ben, eller med ben som tilsalg. Uansett skal de altså skrus fast til rammen. Men fortvil ikke: Det er nemlig «lett som en plett» å sette bena på en rammemadrass. Med 4 skruer monterer du en liten metallplate fast til rammen og skrur deretter benet fast i denne. Hele operasjonen bør ikke ta mer enn 5 minutter og da har vi lagt inn tid til at du somler litt.

Nødvendig utstyr: en skrutrekker.