Dobbeltsenger

En god seng er alfa omega for at du skal sove godt om natten – og en god natts søvn, er alfa omega for at du får en god dag. Å sove godt om natten er viktig for de aller fleste. Ja, det er rett og slett en nødvendighet for å kunne fungere ordentlig. Er du på jakt etter en ny seng, har du nok funnet ut at det er utrolig mange senger å velge mellom. Da er en dobbeltseng sannsynligvis den rette sengen for deg.

Dobbeltsenger

Dobbeltsenger

Dobbeltsenger for enhver smak

Forskjellige typer senger; senger med forskjellige madrasser og senger i forskjellige størrelser. Skal det være plass til mer enn én i sengen din? Eller liker du bare å breie deg ut om natten?

Valg som skal tas

Der er mange valg som skal tas, når du skal ha ny seng. Selvfølgelig skal prisen passe til pengepungen din, men i tillegg er det flere ting du skal overveie innen du kjøper en dobbeltseng.

Velg den rette madrassen

Dobbeltsenger fås med forskjellige madrasser. Du kan få dobbeltsenger som er bygget opp med en rammemadrass på ben – med en overmadrass på toppen.  Du kan få dobbeltsenger med sengerammer eller lameller, hvor det ligger en springfjærmadrass. Uansett hvilket oppsett du er ute etter, så er madrassen viktig, når det kommer til de å sikre din nattesøvn.

Det er forskjellige fordeler ved de forskjellige madrassene. Senger skal velges individuelt og det er derfor umulig å si hvilken madrass som generelt er den beste. Du skal velge madrass etter dine spesifikke behov – den madrassen som er best for naboen din, er ikke nødvendigvis den beste for deg.

Madrassens fasthet er viktig! Du har kanskje allerede en idé om hvorvidt du liker best å sove på en hard eller myk madrass. Men det er nok ikke alltid det du tror er det beste, som er best i virkeligheten. Fastheten til madrassen avhenger selvfølgelig først og fremst av dine personlige preferanser – men fastheten avhenger særlig også av vekten og dine behov. Hvis du veier mer enn 75 kg, bør du for eksempel overveie en fast madrass.

Pynt til soveværelset

Sengens utseende spiller kanskje ikke sånn umiddelbart så stor rolle for deg, men hvis du allikevel skal investere i en ny seng, kan det være en viktig ting å ha med i betraktningen. En seng skal innby til hygge, hvile og ro – og selvsagt en god natts søvn. Derfor betyr utseendet til sengen kanskje litt allikevel. Jo penere du synes at sengen din er, jo mer får du lyst til å ligge i den. Se på sengen som et møbel og ikke kun som et sted å sove. Overvei om du synes at sengen er penest med eller uten sengeramme, med ben eller bøyler. Det er mange muligheter for hvordan den perfekte dobbeltsengen skal se ut. Du skal bare passe på at du ikke kjøper en seng som er FOR pen – du skal jo ha lyst til å stå opp av den også – bare en gang imellom.